Ελλάδα

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αλέξης Τσίπρας. Παραιτείται η κυβέρνηση (upd)

Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού. - (upd) Τσίπρας σε Παυλόπουλο: «Πρέπει να αποκατασταθεί η πολιτική σταθερότητα στη χώρα». - (upd) Αναλυτικά οι αντιδράσεις των κομμάτων

Δημοσίευση: 20.08.2015, 21:06 | Τελευταία ενημέρωση: 03.09.2015, 23:33

Ολοκληρώθηκε το τηλεοπτικό διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα.

Ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί απόψε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να υποβάλει την παραίτηση του ίδιου και της κυβέρνησης.

"Η λαϊκή εντολή εξάντλησε τα περιθώρια της, τώρα θα αποφασίσει ο κυρίαρχος λαός", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός:

«Θέλω να θέσω στην κρίση του ελληνικού λαού όλα όσα πράξαμε από τις 25 Ιανουαρίου και τα σωστά και τα λάθη. Η εντολή που λάβαμε πριν από 6 μήνες εξήντλησε τα όρια της και έχει έρθει η ώρα να λάβει το λόγο ο κυρίαρχος λαός. Ο λαός θα πρέπει να πάρει την απόφαση ποιος και με ποιον τρόπο θα μπορέσει να διαπραγματευθεί την απομείωση του χρέους». 

"Οι πιέσεις οι εκβιασμοί, τα τελεσίγραφα, η πιστωτική ασφυξία δημιούργησαν μια κατάσταση χωρίς προηγούμενο", ανέφερε ο πρωθυπουργός, στην αρχή της ομιλίας του.


"Αλλά όλοι ζήσαμε την ψυχραιμία και την λαϊκή αποφασιστικότητα. Χωρίς αυτή την αποφασιστικότητα είτε οι δανειστές θα μας είχαν επιβάλει τις απόψεις τους είτε οι όροι θα ήταν αυστηρότεροι", συνέχισε.

"Σήμερα αυτή η δύσκολη φάση τελειώνει οριστικά με την υπογραφή της συμφωνίας και την εκταμίευση της πρώτης δόσης αλλά και την αποπληρωμή της δόσης της ΕΚΤ", υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας και διευκρίνισε: 

"Δεν θα εξομαλυνθούν όλα μονομιάς αλλά αυτό είναι το πρώτο αποφασιστικό βήμα προς την ομαλοποίηση. "

"Αρκεί η ελληνική κοινωνία να είναι ψύχραιμη και αποφασιστική και από δω και πέρα", σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στην συμφωνία με τους δανειστές, ο Αλέξης Τσίπρας είπε:

"Δεν φέραμε το αποτέλεσμα που περιμέναμε αλλά δεν είχαμε και την αντιμετώπιση που προσδοκούσαμε. Αυτό που φέραμε είναι το καλύτερο αποτέλεσμα που θα μπορούσαμε να έχουμε."

"Στόχος μας να ανακτήσουμε το συντομότερο την εθνική κυριαρχία μας έναντι των δανειστών", τόνισε. 

Ο πρωθυπουργός κάνοντας απολογισμό του έργου της κυβέρνησης αναφέρθηκε τόσο στην επαναπρόσληψη των απολυθέντων, όσο και στην αποφυγή των μέτρων για μαζικές απολύσεις από τον ιδιωτικό τομέα και τόνισε πως δεν υπάρχει πλέον ενδεχόμενο για απολύσεις στο δημόσιο. 

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην Αριστερή Πλατφόρμα και όλα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο κρίσιμο για τη χώρα διάστημα στη Βουλή υπογράμμισε "ο λαός θα κρίνει και όλους όσους με τις πράξεις τους μετέτρεψαν την πρώτη κυβέρνηση της αριστεράς σε αντιπολίτευση". 

(upd1) Τσίπρας σε Παυλόπουλο: «Πρέπει να αποκατασταθεί η πολιτική σταθερότητα στη χώρα»

Ο Πρωθυπουργός προσερχόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να υποβάλλει την παραίτησή του αλλά και της κυβέρνησης και να ακολουθηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για την προκήρυξη εκλογών τόνισε: «αποκαταστάθηκε η οικονομική σταθερότητα στη χώρα με την εκταμίευση της πρώτης δόσης του προγράμματος και τώρα πρέπει να βρούμε τον τρόπο να αποκατασταθεί και η πολιτική σταθερότητα. Για το λόγο αυτό υποβάλλω σήμερα την παραίτησή μου και σας ζητώ να πάμε το συντομότερο δυνατό και με πολιτικό πολιτισμό σε εκλογές ώστε ο ελληνικός λαός να κρίνει με ποιον τρόπο η χώρα θα οδηγηθεί ομαλότερα και ασφαλέστερα εκτός κρίσης. Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για συγκρότηση κυβέρνησης που λάβει την εμπιστοσύνη της παρούσας βουλής αλλά και δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε: « να είστε βέβαιος πως θα τηρήσω πιστά τις διατάξεις του συντάγματος και θα ασκήσω τα καθήκοντά με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρξει καμία διακινδύνευση της συμφωνίας αλλά και κανένας κίνδυνος για την ασφαλή πορεία της χώρας εντός της Ευρώπης».

(upd2) Μεϊμαράκης:Όχι στην ακυβερνησία, όχι στην απειρία, όχι στην ανεπάρκεια

Όσοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ θα γυρίσουν στη ΝΔ, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος αναρωτήθηκε πώς διασφαλίζει ο απερχόμενος πρωθυπουργός την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και όσα συνεφώνησε με τους εταίρους.

"Αποφάσισα αντί να έχω έναν μονόλογο ψυχρό που καταντά και αλαζονικός να απαντώ σε ερωτήσεις σας" είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο Πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος αναρωτήθηκε πώς διασφαλίζει ο κύριος Τσίπρας όσα συνεφώνησε με τους εταίρους και τελικά την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.


Αλαζονεία χαρακτήρισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης την επιβολή της διενέργειας των εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου. 

"Το φάντασμα Λαφαζάνη πλανάται μέσα του, έχει φοβερές ενοχές μέσα του ως παλιός Αριστερός και προσπαθεί να δραπετεύσει."

"Με την σημερινή του κίνηση ο Αλέξης Τσίπρας αιφνιδίασε μόνο τα μέλη του υπουργικού του συμβουλίου, που την πληροφορήθηκαν μεσοπέλαγα ή καθοδόν προς διακοπές και υποχρεώσεις ανά την Επικράτεια.", είπε σκωπτικά ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε:

"Η ΝΔ ήταν απολύτως έτοιμη γιατί δεν είχε καμία εμπιστοσύνη στα λεγόμενα του πρωθυπουργού για αυτό το θέμα. " Σημείωσε δε ότι και η εκλογική επιτροπή και τα ψηφοδέλτια του κόμματος είναι έτοιμα. 

Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει γιατί ο Αλέξης Τσίπρας παραιτήθηκε σήμερα, σημείωσε ο κύριος Μεϊμαράκης, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι λόγοι παραίτησης πρωθυπουργού και κυβέρνησης φαίνεται ότι είναι  η εσωκομματική ρήξη, λέγοντας χαρακτηριστικά «ένα θέμα που θα μπορούσε να λυθεί σε συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, τακτικό ή έκτακτο».

«Ίσως νιώθει ότι κοροϊδεύει τον λαό και τους εταίρους του γιατί δεν είναι πολύ έντιμο να πηγαίνεις σε εκλογές μόλις έχεις υπογράψει τη συμφωνία», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ  ο οποίος χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα συμπαθητικό αλλά «και λίγο ψευτράκο, πονηρούλη και τακτικιστή»  σε αυτά τα θέματα. 

Περαιτέρω έκανε λόγο για έλλειμμα δημοκρατίας τους τελευταίους 6 μήνες. Αναφερόμενος στον κύριο Τσίπρα είπε ότι « αυτός που πήγε ως δημοκράτης αριστερός τα πέρασε όλα με ένα άρθρο και έχει δημιουργήσει τεράστια ανασφάλεια στον Έλληνα αλλά και σε όποιον επισκέπτεται τη χώρα», αναφερόμενος και στα στοιχεία της εγκληματικότητας.

Κανένας πρωθυπουργός δεν έχει προκαλέσει μόνος του 3 επαναλαμβανόμενες εκλογικές διαδικασίες υπογράμμισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Εξέφρασε περαιτέρω την αμφιβολία του για το κατά πόσο θα βρίσκεται ο Πάνος Καμμένος και οι ΑΝΕΛ στην επόμενη Βουλή. 

Ο Πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στη στάση που θα κρατήσει το κόμμα του κατά την προεκλογική περίοδο τόνισε πως δεν θα πλειοδοτήσει σε λαϊκισμό και υποσχέσεις. "Θα πράξουμε ότι είναι δυνατόν ώστε οι εκλογές επειδή κοστίζουν πάρα πολύ να είναι η έσχατη λύση. Αρκετά έπαιξε με τη χώρα ο κύριος Τσίπρας τα πράγματα είναι εξαιρετικά σοβαρά". 

Αναφερόμενος σε ποια κώματα θα απευθυνθεί η ΝΔ όταν λάβει τη διερευνητική εντολή ο κύριος Μεϊμαράκης υπογράμμισε: "θα συναντηθώ αρχικά με τον κύριο Θεοδωράκη και την κυρία Γεννηματά ενώ αμέσως μετά προτίθεμαι να φτιάξω ένα κατάλογο συνάντησης με τους υπόλοιπους αρχηγούς. Είναι πιθανό από τη στιγμή που ο κύριος Τσίπρας συμπορεύτηκε με τη Χρυσή Αυγή, να συζητήσουμε με τα όργανα του κόμματος για το εάν θα υπάρξει τέτοια συνάντηση. Θα συναντηθώ σίγουρα με το ΚΚΕ και τον κύριο Λαφαζάνη. Υπάρχει ένα ερωτηματικό για το εάν θα συναντηθώ με τον κύριο Καμμένο". 

(upd3) ΑΝΕΛ: "Θα παραμείνουμε εγγυητές και στην αυριανή κυβέρνηση"

Εγγυητές και στην αυριανή κυβέρνηση, με τις «κόκκινες γραμμές» τους στα εθνικά θέματα, στα θέματα της Ορθοδοξίας και της προστασίας της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας, δηλώνουν ότι θα παραμείνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, σε ανακοίνωσή τους αμέσως μετά το τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού για τη διεξαγωγή εκλογών.

Ο ελληνικός λαός θα αποφανθεί με την ψήφο του για την κυβέρνηση που επιθυμεί, σημειώνουν.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και συμφώνησαν «να προχωρήσουν κατευθείαν σε εκλογές με τον ορισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης υπό την πρόεδρο του Αρείου Πάγου κυρία Βασιλική Θάνου, όπως προβλέπει το Σύνταγμα».

Στη συνέχεια επισημαίνεται ότι ο κύριος Καμμένος ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζητούν την άμεση διεξαγωγή των εκλογών υπό υπηρεσιακή κυβέρνηση και δεν θα συμμετέχουν σε διάλογο για τον σχηματισμό άλλου τύπου συμμαχικής, διακομματικής ή οικουμενικής κυβέρνησης.

(upd4) Θεοδωράκης: Τραγική επιλογή οι εκλογές

«Ο κ. Τσίπρας είχε λύσεις. Η ανοχή των κομμάτων της αντιπολίτευσης και η υποστήριξη στη Βουλή όποτε χρειαζόταν, του έδινε τη δυνατότητα να κυβερνήσει μέχρι να σταθεροποιηθεί η παραπαίουσα οικονομία. Όμως η πονηρή σκέψη «να κάνουμε τώρα εκλογές πριν καταλάβει ο κόσμος τι έχει να πληρώσει το φθινόπωρο» τον οδηγεί σε μια τραγική για την χώρα επιλογή. Κάτι αντίστοιχο έκανε και τον προηγούμενο μήνα», υποστήριξε ο Σταύρος Θεοδωράκης με γραπτή του δήλωσή, λίγη ώρα μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού και το αίτημά του για πρόωρες εκλογές.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού στη απάντησή του τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας οδήγησε τη χώρα σε ένα διχαστικό δημοψήφισμα που έκλεισε τις τράπεζες και έκανε επαίτες τους Έλληνες, για να καταλήξουμε, μετά όπως αναφέρει, στο «καλύτερο μνημόνιο όλων των εποχών», όπως υπερηφανεύονται σήμερα οι υπουργοί του.

«Η Ελλάδα έχασε όλους τους συμμάχους της και αναγκαστήκαμε εμείς -με το μικρό μας σχετικά μέγεθος- να υπερασπιστούμε στις ξένες πρωτεύουσες το δίκιο του Έλληνα και την ευρωπαϊκή του ταυτότητα», πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι στο εσωτερικό η χώρα αυτούς τους 6 μήνες αποσυντίθεται και τα υπουργεία «ανακαταλήφθηκαν» από τους κολλητούς, τους συγγενείς, τους κομματικούς. «Τα ίδια που έκαναν και τα παλιά κόμματα εξουσίας. Στην παιδεία η προσπάθεια των παιδιών να ξεχωρίσουν θεωρήθηκε ρετσινιά», πρόσθεσε και επεσήμανε ότι η πολιτική των ανοιχτών συνόρων και των ανοιχτών φυλακών που εφάρμοσαν οι υπουργοί του Αλέξη Τσίπρα οδηγούν σε ανασφάλεια και απόγνωση τα νησιά μας αλλά και τις συνοικίες των πόλεων.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε ότι «κυβερνητική αυτή παρέα δεν θέλει να δουλέψει και δεν ενδιαφέρεται να λύσει προβλήματα. Θέλει μόνο να «συναλλάσσεται» και να κερδίζει χρόνο και κατέληξε: «Οι εκλογές που θα γίνουν τον Σεπτέμβριο θα στοιχίσουν πολλά στην ελληνική κοινωνία. Νέα λουκέτα, ανεργία, αβεβαιότητα, φυγή προσώπων και επιχειρήσεων στο εξωτερικό. Όλα αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα για τους άεργους των κομματικών μηχανισμών. Αυτό που τους νοιάζει είναι να εφευρίσκουν τρικ που θα διαιωνίζουν την εξουσία τους και τα προνόμιά τους. Και νομίζουν ότι βρήκαν άλλο ένα. Όμως θα απογοητευθούν. Ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει ότι με ψέματα και παλαιοκομματικές συμπεριφορές η χώρα δεν πάει μπροστά. Το Ποτάμι η δύναμη της αλήθειας, η δύναμη του καινούργιου θα είναι σε αυτές τις εκλογές η απάντηση των ανθρώπων που παράγουν και δημιουργούν».

(upd5) Γεννηματά: «Δραπετεύει από την ευθύνη ο Τσίπρας»

Για «εξόφθαλμη μικροκομματική στόχευση» κάνει λόγο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά σχολιάζοντας το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ αναφέρει: 


«Ο κύριος Τσίπρας για άλλη μια φορά γίνεται δραπέτης της ευθύνης. Δυστυχώς κάθε φορά που είναι ώρα για δράση, επιλέγει την απόδραση! Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες», αναφέρει σε δήλωσή της η Φώφη Γεννηματά και προσθέτει:

«Την πρώτη φορά με το δημοψήφισμα η χώρα βρέθηκε στα πρόθυρα του GREXIT και του απόλυτου χάους. Τώρα αντί να αξιοποιήσει το εθνικό κεφάλαιο που δημιουργήθηκε από την στάση των πολιτικών δυνάμεων και των κοινωνικών εταίρων, ο κ. Τσίπρας επικαλείται τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, για να προκηρύξει εκλογές».

«Η μικροκομματική στόχευση είναι εξόφθαλμη. Βιάζεται. Δεν τον ενδιαφέρει να πατήσει η χώρα σε στέρεο έδαφος αλλά να μην προλάβουν να φτάσουν στα νοικοκυριά, στους αγρότες, στους συνταξιούχους, στους επαγγελματίες, οι οδυνηρές συνέπειες των μέτρων που υπέγραψε. Να μην φτάσει στα χέρια τους ο λογαριασμός, τα 14 δις», υπογραμμίζει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συμπληρώνει:

«Σήμερα επιχείρησε ο κ. Τσίπρας να παρουσιάσει μια εικονική πραγματικότητα. Θα αναφερθούμε σε αυτή αναλυτικά τις επόμενες μέρες. Τίποτα όμως δεν μπορεί να κρύψει ότι η απόφαση του Πρωθυπουργού για εκλογές είναι ομολογία αδυναμίας. Αδυναμίας και όχι αποφασιστικότητας όπως ισχυρίζεται ο κ. Πρωθυπουργός. Είναι ανίκανοι και ανήμποροι να διαπραγματευτούν, να βελτιώσουν, ακόμη και αυτά που οι ίδιοι υπέγραψαν».

«Εμείς θα δώσουμε δυναμικό παρών στις εκλογές. Το ανανεωμένο ΠΑΣΟΚ, με νέο ύφος, νέο λόγο, νέες προτάσεις, νέα πρόσωπα στα ψηφοδέλτιά του, θα συγκρουστεί με τις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού και με όλες τις εκδοχές του αριστερού λαϊκισμού. Με τη συσπείρωση πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που εκφράζουν τον ευρύτερο χώρο της Δημοκρατικής Παράταξης, διαμορφώνουμε έναν τρίτο εναλλακτικό πόλο στο πολιτικό μας σύστημα. Καλούμε τις Ελληνίδες, τους Έλληνες, τη νέα γενιά να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια» καταλήγει η ανακοίνωση της κυρίας Γεννηματά.

(upd6)Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ θα σταθεί απέναντι σε κάθε εκβιαστικό δίλημμα, σε κάθε προσπάθεια κοροϊδίας, αποπροσανατολισμού και χειραγώγησης

Το ΚΚΕ θα δώσει τη μάχη των εκλογών για να δυναμώσει το μήνυμα της αντίστασης, της πάλης, ενάντια στα επαίσχυντα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς, τους αντιλαϊκούς νόμους, για να ενισχυθεί η μοναδική δύναμη που μπορεί να στηριχτεί πάνω της το εργατικό λαϊκό κίνημα, να ηγηθεί της πάλης για μια πραγματική εναλλακτική διέξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού, για το ίδιο το μέλλον της νέας γενιάς» δήλωσε αμέσως μετά το τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού, ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.
 
Το ΚΚΕ, σημειώνει ο κ. Κουτσούμπας, θα σταθεί απέναντι σε κάθε εκβιαστικό δίλημμα, σε κάθε προσπάθεια κοροϊδίας, αποπροσανατολισμού και χειραγώγησης.
 
«Αυτή τη στιγμή δεν έχουν κανένα νόημα οι όποιες τυπικές διαδικασίες των διερευνητικών εντολών για σχηματισμό κυβέρνησης, μετά την απόφαση παραίτησης της σημερινής», αναφέρει ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και προσθέτει:
 
«Το ΚΚΕ, όπως έχει επανειλημμένα δηλώσει και σήμερα αισθάνεται δικαιωμένο γι’ αυτό, δεν παίρνει μέρος στις διάφορες απόπειρες διαμόρφωσης αντιλαϊκών κυβερνήσεων διαχείρισης, όπως κι αν αυτές ονομασθούν, "ειδικού σκοπού", "αριστερές", "σωτηρίας", που οδηγούν συνέχεια το λαό στη χρεοκοπία, όπως έδειξε η πείρα των τελευταίων 5 χρόνων της κρίσης, με τις κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, αλλά και το τελευταίο 6μηνο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Πηγή: Σκάι.gr

Ροή ειδήσεων

Αρτινών Συνεργασία: Καμία ανοχή σε συκοφαντικά δημοσιεύματα που υπονοούν δοσοληψίες για έργα του Δήμου Αρταίων

Πριν από 3 ημέρες

Συλλογή τροφίμων ξηράς και μακράς διάρκειας από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αρταίων

Πριν από 3 ημέρες

Έκθεση φωτογραφίας: "Απαλείφοντας τη φθορά του χρόνου" στο κάστρο της Άρτας

Πριν από 6 ημέρες

Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής σήμερα το απόγευμα

Πριν από 6 ημέρες

Βυζαντινή Εβδομάδα στην Άρτα: Ανάδειξη των Μνημείων μέσω της Παράδοσης και των Εθίμων

Πριν από 1 εβδομάδα

Ομόφωνη αρνητική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αρταίων για την εγκατάσταση πλωτού φωτοβολταϊκού στη λίμνη Πουρναρίου

Πριν από 1 εβδομάδα

Αίτηση απαλλαγής Δημοτικών Τελών για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις περιοχές εκτέλεσης του Open Mall

Πριν από 1 εβδομάδα

Στις 25 Απριλίου ξεκινά το εορταστικό ωράριο στα εμπορικά καταστήματα για την περίοδο του Πάσχα

Πριν από 2 εβδομάδες

Μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς την Τρίτη του Πάσχα

Πριν από 2 εβδομάδες

Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων τη Δευτέρα

Πριν από 2 εβδομάδες

Ανακοίνωση του Δήμου Αρταίων για το Open Mall

Πριν από 2 εβδομάδες

Αρτινών Συνεργασία: Αλήθειες και ψέματα για το πως φτάσαμε στο Open Mall

Πριν από 2 εβδομάδες

Υποχρεώσεις των ιδιοκτητών και αναδόχων ζώων συντροφιάς του Δήμου Αρταίων

Πριν από 2 εβδομάδες

Οι υποχρεώσεις των δημοτών σχετικά με τα απόβλητα κηπουρικών εργασιών

Πριν από 2 εβδομάδες

Καθαρισμός οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων εν όψει της αντιπυρικής περιόδου 2024

Πριν από 2 εβδομάδες

Ανοιχτή συζήτηση και ενημέρωση για την εξέλιξη του OPEN MALL

Πριν από 2 εβδομάδες

Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Βασ. Κωνσταντίνου για εργασίες σκυροδέτησης

Πριν από 3 εβδομάδες

Περιφερειακό Συμβούλιο: Ενημέρωση για παραλιακό άξονα, σύνδεση Ιόνιας με Πρέβεζα

Πριν από 3 εβδομάδες

Θέατρο: "Δωδέκατη νύχτα" του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ από το Σκουφά

Πριν από 3 εβδομάδες

Άρτα: Ασθενής απειλούσε με ψαλίδι νοσηλευτές - Συνελήφθη μετά από πυροβολισμό στον αέρα

Πριν από 3 εβδομάδες

Οι δυο μεγάλες αλλαγές στον φετινό ΕΝΦΙΑ - Άρχισε η ανάρτηση των εκκαθαριστικών

Πριν από 3 εβδομάδες

Aυτοί είναι οι 10 Έλληνες δισεκατομμυριούχοι στη λίστα του Forbes

Πριν από 1 μήνα

Eurostat: Αυξήθηκε στο 3,4% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Μάρτιο – Στο 2,4% στην ευρωζώνη

Πριν από 1 μήνα

Ανακαινίζω - Νοικιάζω: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις αιτήσεις - Ποια είναι τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις

Πριν από 1 μήνα

Ομόφωνα ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2024 απο το Δ.Σ. Ζηρού

Πριν από 1 μήνα

Παράταση προθεσμίας στην υποβολή των αιτήσεων για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2024»

Πριν από 1 μήνα

Παραχώρηση 171 στρεμμάτων για την αξιοποίηση του χώρου της πίστας Motocross

Πριν από 1 μήνα

Οpen Mall: «Στόχος η δημιουργία μιας πόλης που αναδεικνύει την ομορφιά της καθημερινής ζωής των κατοίκων»

Πριν από 1 μήνα

Κλειστό το διατραπεζικό σύστημα συναλλαγών 29 Μαρτίου και 1 Απριλίου

Πριν από 1 μήνα

Βαλτιμόρη: Νεκροί θεωρούνται οι έξι αγνοούμενοι - Συνεχίζονται οι έρευνες

Πριν από 1 μήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Στείλτε το άρθρο με e-mail