Ήπειρος

Σε κατάμεστη αίθουσα η ομιλία του Γιάννη Παπαλέξη (φωτο)

Δημοσίευση: 16.05.2014, 22:38 | Τελευταία ενημέρωση: 16.05.2014, 23:39

Σε μια κατάμεστη αίθουσα «Σκουφά», πραγματοποιήθηκε απόψε η κεντρική και τελευταία ομιλία του συνδέσμου "Γέφυρα στο Μέλλον" του εκ’ νέου υποψηφίου Δημάρχου Αρταίων Γιάννη Παπαλέξη.

Αναλυτικά η ομιλία:

Συνδημότισσες, συνδημότες, φίλες και φίλοι.
Απόψε κλείνει επίσημα η προεκλογική εκστρατεία, για μας όμως ο αγώνας συνεχίζεται. Είναι ο αγώνας που ξεκινήσαμε μαζί πριν από τρεισήμισι χρόνια, κλείνοντας την Κυριακή έναν κύκλο, για να ανοίξουμε έναν άλλο από τη Δευτέρα, γιατί εμείς θα είμαστε οι νικητές. Το λένε οι συμπολίτες μας, το υποστηρίζουν οι Αρτινοί, το παραδέχονται κατά βάθος και οι άλλοι συνδυασμοί.

Η εμπιστοσύνη που μας περιβάλλει ο κόσμος είναι συγκινητική. Το βλέπουμε στους δρόμους που ανταμώνουμε, στις πλατείες που βρισκόμαστε, στα χωριά, στις γειτονιές, στα καφενεία, παντού. Εδώ που μεγαλώσαμε και μεις εδώ που πρωτοπαίξαμε, εδώ που γνωριστήκαμε, εδώ που φτιάξαμε παρέες, εδώ στον τόπο που αγαπήσαμε.

Εδώ που ενώνοντας τις ανησυχίες μας σκεφτήκαμε ότι η Άρτα αξίζει ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας. Δώσαμε όρκο ότι τίποτα παραπάνω από το ιερό καθήκον να υπηρετήσουμε την Άρτα και τους συνδημότες δεν βάζουμε. Και τον τηρούμε.

Τον τηρήσαμε στα τρεισήμισι χρόνια που πέρασαν και θα τον τηρήσουμε στα επόμενα που έρχονται μετά τη νέα νίκη. Τίποτα δεν μας χαρίστηκε και τίποτα δεν κερδίσαμε χωρίς να ιδρώσουμε και χωρίς να ματώσουμε. Ούτε εμείς είμαστε μακριά από τους πολίτες, ούτε οι πολίτες μακριά από μας.

Είμαστε μαζί, είμαστε δίπλα. Μαζί δίνουμε τον καθημερινό αγώνα. Κοινές οι αγωνίες, κοινός ο στόχος. Θέλουμε όλοι ένα Δήμο αντάξιο της μεγάλης ιστορίας του, αντάξιο των θρύλων και των παραδόσεων, με ανθρώπους που θα νιώθουν υπερήφανοι, που θα θέλουν να μείνουν εδώ για να χτίσουν το δικό τους αύριο, να εργαστούν, να δημιουργήσουν, να προσφέρουν, να χαίρονται την κάθε στιγμή.

Αυτά πρεσβεύουμε εμείς, αυτές είναι οι αρχές και αξίες του συνδυασμού μας. Χτίζουμε τη Γέφυρα για να ενώσουμε το ένδοξο παρελθόν, με το Μέλλον, με σίγουρα βήματα, με αυτοπεποίθηση, μα προπαντός με την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε. Στη σκέψη μας η Άρτα αποτελεί πρωτεύουσα των πόλεων.

Είναι η συνέχεια της Αρχαίας Αμβρακίας και του Δεσποτάτου της Ηπείρου. Από εδώ εκπηγάζει ο πολιτισμός, εδώ γράφτηκε η ιστορία και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να τη διαγράψει. Αξιοποιώντας όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου παίρνουμε τη σφραγίδα του Πύρρου, των Κομνηνοδουκάδων, της Αγίας Θεοδώρας και υπογράφουμε συμβόλαιο τιμής πως είναι ο οδηγός και η πυξίδα μας. Συνδημότισσες, συνδημότες, φίλες και φίλοι. Δεν πέσαμε από αλεξίπτωτο σ’ αυτόν τον ιστορικό διευρυμένο Δήμο.

Τόσο εγώ όσο και οι υποψήφιοι που πλαισιώνουν το συνδυασμό μας είμαστε οι δικοί σας γείτονες, οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Είμαστε άνθρωποι της ανάγκης, της καθημερινής βιοπάλης, εργάτες, αγρότες, επαγγελματίες, υπάλληλοι, συνταξιούχοι, επιστήμονες, άνεργοι. Είμαστε αυτοί που συναντιόμαστε σήμερα και θα μας βρείτε και αύριο, στο δρόμο, στην πλατεία, στο χωράφι, στην κτηνοτροφική μονάδα, στο κατάστημα, στο καφενείο και την ταβέρνα.

Ποτέ δεν ψηλώσαμε περισσότερο απ’ ότι είμαστε κι ούτε ποτέ θα το κάνουμε. Ένα πράγμα μας ενδιαφέρει και δουλεύουμε σκληρά γι’ αυτό. Να αφήσουμε έργο πίσω μας. Και για κάτι άλλο, ίσως πολύ πιο σημαντικό. Να μην επιτρέψουμε στο όνομα των εγωισμών και της αυτοεπιβεβαίωσης κάποιων να χαθούν η κοινωνική συνοχή, η ενότητα των Αρτινών, αλλά και όσα με κόπο και θυσίες κατακτήθηκαν.

Αυτόκλητους σωτήρες γνωρίσαμε πολλούς, όμως ο Δήμος είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για πειραματισμούς. Ας το σκεφτούν καλά όσοι αποφάσισαν να πάρουν την λάθος γραμμή για να επιβιβαστούν στο τρένο. Έχουν ακόμα λίγο περιθώριο. Γιατί το τρένο της νίκης με χιλιάδες επιβάτες το οδηγούμε εμείς.

Και να ξέρετε κάτι. Κρατάμε πολύ γερά το τιμόνι και φτάνουμε με ασφάλεια στον προορισμό μας για να συνεχίσουμε αυτά που ξεκινήσαμε. Φτάνουμε στην πεδιάδα για να στρώσουμε με άσφαλτο τους αγροτικούς δρόμους σε μήκος 100 χιλιομέτρων ώστε να απαλλαγούμε μια και καλή από την άμμο και τα χαλίκια.

Βρίσκουμε τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους ιδιοκτήτες μονάδων, τους ψαράδες, τους κυνηγούς, τους εκπροσώπους συλλόγων και φορέων και συζητάμε για το πώς όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τον κάμπο γη της επαγγελίας και τον Αμβρακικό πλουτοπαραγωγική πηγή.

Με σκοπό να παρακαμφθεί η περιοχή της ιστορικής γέφυρας συνδέουμε την επαρχιακή οδό Άρτας – Νεοχωρίου με την λεωφόρο Αμβρακικού. Στην Ανέζα ολοκληρώνεται η ανάπλαση και το ίδιο θα γίνει με την Κορωνησία.

Ερχόμαστε στα παραποτάμια του Τριγώνου και αναδιαμορφώνουμε τον χώρο από την ιστορική γέφυρα μέχρι τη Φοιτητική Εστία, για να αποτελέσει σημείο αναψυχής και ήπιων μορφών με φιλοξενία δραστηριοτήτων. Δίπλα ακριβώς η γέφυρα που τη μελέτη της παραλάβαμε ήδη, θα ενώσει το Τρίγωνο με τις Κεραμάτες, συνδέοντας έτσι από μια επιπλέον πλευρά την πόλη με την πεδιάδα. Η ανάπλαση τμήματος της παρόχθιας περιοχής του Αράχθου από το Παραποτάμιο Πάρκο μέχρι το Εκθεσιακό κέντρο βρίσκεται στα άμεσα σχέδιά μας.

Παρηγορήτισσα, Κάστρο και Αγία Θεοδώρα παύουν πλέον να κρύβονται στο σκοτάδι. Φωταγωγούνται στο επόμενο διάστημα ύστερα από μελέτη που εκπονήσαμε. Ο ποδηλατόδρομος αποτελούσε δίκαιη απαίτηση και την κατασκευάζουμε. Ξεκινά από τους Αγίους Αναργύρους, περνά από την Άρτα και καταλήγει στη Φιλοθέη. Και φυσικά επιμένουμε στο μεγάλο μας στόχο. Την ενοποίηση δηλαδή των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων.

Γιατί για μας η ανάπτυξη του τουρισμού δεν χάνεται πίσω από γενικόλογες και αόριστες αναφορές. Χάραξη που θα ξεκινά από το Κάστρο, θα διέρχεται από τον Άγιο Βασίλειο, εν συνεχεία από το Μικρό Θέατρο και το Ναό του Απόλλωνα, το νεκροταφείο της Αρχαίας Αμβρακίας, τη Μονή Κάτω Παναγιάς, το Αρχαιολογικό Μουσείο και θα καταλήγει στην ιστορική μας γέφυρα. Και κάτι άλλο για την Παρηγορήτισσα. Δίνουμε αγώνα για να ενταχθεί στα μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Η ύδρευση του Δήμου Αρταίων από το φράγμα Πουρναρίου ποτέ δεν εγκαταλείφθηκε σαν αίτημα, και είναι απ’ αυτά που βάζουμε σε πρώτη προτεραιότητα. Μια κεντρική ομιλία, ελάχιστα πριν ανοίξουν οι κάλπες, ποτέ δεν είναι αρκετή για να συμπεριλάβει ένα ολόκληρο πρόγραμμα που θέτουμε προς έγκριση από το λαό.

Για ένα να είστε βέβαιοι. Πως ό,τι λέμε το κάνουμε πράξη. Και θέλω να σας εξομολογηθώ κάτι. Φάγαμε πολλά ξενύχτια για να καταφέρουμε όσα μέχρι τώρα έγιναν. Και έγιναν πολλά. Κατά βάθος το παραδέχονται και εκείνοι που σήμερα βγαίνουν και κάνουν κριτική υποσχόμενοι χαμένους παραδείσους. Το πεδίο συγκρίσεως ανοιχτό. Υπάρχουν οι άλλοι συνδυασμοί, υπάρχει και ο δικός μας.

Το μήνυμα εσείς θα το στείλετε. Αυτό που εμείς λέμε είναι ότι πρέπει να είναι ηχηρό. Ψηφίζουμε «Γέφυρα στο Μέλλον». Ψηφίζουμε για την Άρτα που θέλουμε για την Άρτα που αγαπάμε. Συνδημότισσες, συνδημότες, φίλες και φίλοι. Δικαιούμαστε νομίζω να κάνουμε και μερικές στάσεις για να υπενθυμίσουμε τους καρπούς της δικής μας δουλειάς. Σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση μπήκε απρόσκλητη στη ζωή μας, η ανασφάλεια φώλιασε στην καρδιά μας, η αβεβαιότητα έγινε… ένοικος του σπιτιού μας και η φτώχεια βάραινε τις πλάτες μας, ο Δήμος μας στάθηκε όρθιος.

Κοπιάσαμε, παλέψαμε, περάσαμε δια πυρός και σιδήρου για να τον κρατήσουμε ζωντανό. Ποτέ δεν ενδώσαμε στις σειρήνες για προσαρμογές διαχείρισης της μιζέριας, ούτε και δεχτήκαμε το ρόλο του παθητικού θεατή απέναντι σε μια εξουσία που επιμένει να κλέβει ζωές. Αντισταθήκαμε και αντιστεκόμαστε με νύχια και με δόντια. Τόσο ως δήμαρχος Αρταίων όσο και ως πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου βρέθηκα μπροστά και φώναξα δυνατά ότι οι εκπτώσεις στην αυτοδιοίκηση δεν γίνονται ανεκτές.

Μάρτυρες οι συνάδελφοι που δεν λύγισαν, οι εργαζόμενοι στο Δήμο, οι συνεργάτες, οι φίλοι και γνωστοί. Δεν είμαστε μ’ όσους βάζουν υπογραφές για τη φτωχοποίηση του λαού, ούτε μ’ αυτούς που προσθέτουν ανθρώπους στις ουρές των ανέργων. Δεν είμαστε με τους κλέφτες των ονείρων, τους άρπαγες των οικονομιών, τους ενόχους για την ανεργία του 60% των νέων, τους θιασώτες της ερημοποίησης, του μαρασμού, της υποτέλειας. Δεν είμαστε με τους ηθικούς αυτουργούς των αυτοκτονιών, ούτε απ’ αυτούς που γυρίζουν την πλάτη στη μάνα που κρύβει το δάκρυ από το παιδί της γιατί δεν έχει ούτε μια στάλα ψωμί να του βάλει στην τσάντα για να πάει στο σχολείο.

Γεννήθηκα μέσα στη φτώχεια και μπορώ να διαβάζω καλά τον πόνο στα μάτια του ανθρώπου που κουρελιάζουν την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπειά του. Σήκωσα πολλά κιλά τσουβάλια φορτίου στις πλάτες μου για να σπουδάσω. Ξέρω καλά από κοινωνικές διακρίσεις, γι’ αυτό μαθήματα από χορτάτους και από εκμεταλλευτές των ανθρώπινων αναγκών προς δόξαν του χρήματος ποτέ δεν θα δεχτώ. Κι ούτε θα υποκύψω.

Εγώ και ο συνδυασμός μας βρισκόμαστε από την άλλη όχθη. Είμαστε από την πλευρά που βάλλεται και όχι από την πλευρά αυτών που ήρξαντο χειρών αδίκων. Είμαστε με τους αδικημένους και όχι με τους βολεμένους. Να το πάρουν χαμπάρι. Να το χωνέψουν καλά αυτό. Γιατί η ανοχή έχει και όρια. Ποτέ δεν θα εκχωρήσουμε το δικαίωμα σε άλλους να καρπώνονται τους αγώνες του λαού.

Βρεθήκαμε και βρισκόμαστε και μεις μπροστά. Σηκώνουμε τη σημαία πιο ψηλά απ’ αυτούς. Θυμάστε αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι ποιά ήταν αλήθεια τα αιτήματα των καλοπροαίρετων συμπολιτών μας πριν τρία χρόνια; Ας τα θυμηθούμε: Άνοιγμα του Βυζάντιου. Το ανοίξαμε. Αναπαλαίωση των κτισμάτων και ανάπλαση του χώρου στα Ψαροπλιά. Δίπλα μας είναι, ρίξτε μια ματιά για να δείτε το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη. Παρακαλούμε να το κάνουν κι αυτοί που σφυρίζοντας αδιάφορα το προσπερνούν, γιατί ποτέ δεν έμαθαν να αναγνωρίζουν τις προσπάθειες των άλλων.

Πάμε παρακάτω: Ζητούσαμε να ανοίξει το Τουριστικό Περίπτερο. Στο Τουριστικό Περίπτερο αυτό το διάστημα γίνονται εργασίες από τον ενοικιαστή και τον επόμενο μήνα θα είναι έτοιμο για να δεχτεί τους Αρτινούς. Λέγαμε για άνοιγμα του Κάστρου και του ΞΕΝΙΑ. Το Κάστρο αποκαθίσταται και αλλάζει όψη και το ΞΕΝΙΑ αμέσως μετά τις εκλογές βγαίνει σε δημοπρασία για να λειτουργήσει ως ξενοδοχείο.

Κάποιοι βέβαια διατυπώνουν άλλες απόψεις. Σεβαστές, πλην όμως εμείς υιοθετήσαμε την άποψη της πλειοψηφίας. Κι επειδή φιλοξενούμαστε στον ιστορικό Σύλλογο «ΣΚΟΥΦΑΣ» θέλω να διαβεβαιώσω απόψε κι από δω μέσα τον φίλο μου πρόεδρο Γιάννη Κουτσούμπα και το αξιόμαχο Διοικητικό του Συμβούλιο, ότι θα κινήσουμε γη και ουρανό για να κάνουμε αυτή την αίθουσα κόσμημα. Ο «ΣΚΟΥΦΑΣ» και μαζί ολόκληρος ο Δήμος θα έχουν το δικό τους Μέγαρο. Οι φίλοι μου στον «ΣΚΟΥΦΑ» ξέρουν πως όταν λέω κάτι το εννοώ κιόλας. Στα αιτήματα που υλοποιήσαμε εμείς προσθέσαμε κι άλλα.

Και τα προχωρήσαμε. Το αρχοντικό Παπακώστα αποτελεί πλέον περιουσία του Δήμου. Αγοράστηκε ο ιδιωτικός χώρος του παλαιού Δημαρχείου και τώρα ανήκει ολόκληρο στο λαό. Μπορούμε να το αξιοποιήσουμε. Και θα το αξιοποιήσουμε στεγάζοντας τον πολιτισμό μας και την παράδοση. Θέλω να αναφερθώ στο σημείο αυτό και για κάτι που διάβασα πριν λίγες ημέρες. Συστάθηκε και επικυρώθηκε ήδη από το Ειρηνοδικείο η «Ακαδημαϊκή Εταιρεία Άρτας» με έδρα την πόλη μας.

Αποτελείται από συμπατριώτες μας επιστήμονες που διαπρέπουν ως καθηγητές πανεπιστημίων. Τους συγχαίρουμε για την πρωτοβουλία τους αυτή και είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε μαζί τους. Θέλουμε μαζί μας όλους τους Αρτινούς. Τους θέλουμε ενωμένους σαν μια γροθιά για να πάμε την Άρτα μπροστά.

Συνδημότισσες, συνδημότες. Από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή με δήμαρχο τον Πάνο Οικονομίδη που σημάδεψε και εξακολουθεί να σημαδεύει με θετικότατο πρόσημο την πολιτική και αυτοδιοικητική ζωή της Άρτας, παραλάβαμε μια πάρα πολύ καλή κληρονομιά τόσο σε επίπεδο οικονομίας όσο και σε επίπεδο έργων. Οι παρεμβάσεις στο Τρίγωνο ήταν ένα απ’ αυτά. Το Τρίγωνο σήμερα έγινε αγνώριστο.

Και με το φωτισμό αληθινή αποκάλυψη. Η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων σε κεντρικούς δρόμους της πόλης την καθιστούν πλέον σύγχρονη και λειτουργική. Εκτός από την κρίση είχαμε και άλλα πολλά να αντιμετωπίσουμε ως νέα Δημοτική Αρχή. Νομίζετε ότι ήταν εύκολη υπόθεση για παράδειγμα η διοικητική, οικονομική, οργανωτική και λειτουργική ενοποίηση όλων των πρώην Δήμων, Αρταίων, Φιλοθέης, Αμβρακικού, Ξηροβουνίου, Βλαχερνών;

Σε μας έπεσε η μετάβαση από τον «Καποδίστρια» στον «Καλλικράτη» και παρά το γεγονός ότι δεν διαθέταμε την κατάλληλη εμπειρία, τα καταφέραμε χωρίς καμία επίπτωση στις συναλλαγές του πολίτη με τον ενιαίο Δήμο. Αναλάβαμε από την πρώτη στιγμή πολιτικές πρωτοβουλίες προκειμένου να καλλιεργήσουμε και να εμπεδώσουμε την ενιαία συνείδηση και την ισότητα.

Οι συμπολίτες από την Κορωνησία μέχρι την Ανέζα, το Καλογερικό και τη Ράχη και από την Άρτα, μέχρι Άγιο Σπυρίδωνα, Καλαμιά, Χαλκιάδες, Αμμότοπο, Σκούπα και Δαφνωτή αντιμετωπίζονται ισότιμα. Σεβόμαστε την εκπροσώπηση όλων των Δημοτικών Ενοτήτων και των Τοπικών Κοινοτήτων και συνεργαζόμαστε μαζί τους, γιατί ανεξάρτητα από τον συνδυασμό που προέρχονται, για μας ο στόχος πρέπει να είναι κοινός.

Τα κάνατε όλα καλά, είναι ένα από τα εύλογα ερωτήματα που θα μπορούσαν να διατυπώσουν συμπολίτες μας. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος μαζί σας. Ούτε τους σωτήρες, ούτε, και πολύ περισσότερο βέβαια, τις αυθεντίες και τους παντογνώστες παριστάνουμε. Έχουμε στο Δήμο μόνο τρία χρόνια. Αυτό που μπορώ με σιγουριά να σας πω είναι ότι δεν αφήσαμε καμία ευκαιρία να πάει χαμένη.

Εργαστήκαμε σκληρά και το αποτέλεσμα που βλέπετε είναι προϊόν αξιοποίησης από τον αδιάκοπο χρόνο που διαθέσαμε. Εξαντλήσαμε σ’ αυτή τη θητεία μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο. Το ίδιο θα κάνουμε και μετά την ανανέωση της εμπιστοσύνης προς τον συνδυασμό μας. Υπάρχει και κάτι άλλο που δεν πρέπει να παραλείψω. Είναι η εμπειρία που αποκτήσαμε, η οποία θα είναι πολύτιμος σύμβουλός μας.

Παραλείψεις έγιναν, όπως και λάθη. Σε καμία περίπτωση όμως σκόπιμα και χωρίς φυσικά να επιφέρουν ανεπανόρθωτες βλάβες στο Δήμο. Κοιτάξτε να δείτε. Όσοι βρισκόμαστε σε υψηλές δημόσιες θέσεις μας αρέσει συνήθως να ακούμε ωραία λόγια. Λόγια που ακούγονται ευχάριστα στ’ αυτιά μας.

Καμιά φορά ωστόσο σκέφτομαι και λέω ότι αυτό δεν είναι πάντα καλό. Το μυαλό του ανθρώπου γυρίζει και ψάχνει πολλά. Ανάμεσα στα πολλά, ο δείκτης σταματάει σε απολογισμούς, σε αυτοκριτική, σε ερωτήματα, όπως «μήπως αυτό δεν τόκανα καλά;». «Μήπως έχει δίκιο αυτός που με σταμάτησε και για κείνο που ζήτησε τον αποπήρα;». Λοιπόν, εγώ έχω να σας πω κάτι που δεν κάναμε καλά, ή μάλλον, εγώ δεν έκανα καλά, γιατί έμαθα να αναλαμβάνω και τις ευθύνες μου.

Η λαϊκή συμμετοχή είναι ένα από τα βασικά συστατικά της αυτοδιοίκησης. Θεωρώ πως εδώ, για παράδειγμα, υπήρξε μια υστέρηση. Οφείλαμε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που παρέχει ο θεσμός. Τα δημοψηφίσματα αποτελούν μια από τις εκδοχές, όπως επίσης οι λαϊκές συνελεύσεις, τα συμβούλια νέων, η πρόσκληση συλλόγων και κινημάτων στα Δημοτικά Συμβούλια για θέματα που σχετίζονται άμεσα με τις δραστηριότητές τους, η μεγαλύτερη ενεργοποίηση εθελοντικών οργανώσεων.

Όλες αυτές οι δυνάμεις έχουν πολλά να προσφέρουν. Τα όποια κενά υπήρξαν, θα αναπληρωθούν. Δεν είναι υπόσχεση, αποτελεί δέσμευση. Συνδημότισσες, συνδημότες, φίλες και φίλοι. Ζητώ προκαταβολικά συγνώμη για το πρώτο πρόσωπο που θα απευθυνθώ απέναντί σας. Και το κάνω γιατί αυτά που τράβηξα θέλω να τα βγάλω από μέσα μου, θέλω να τα μοιραστώ μαζί σας, λίγες ώρες πριν οδηγηθούμε στις κάλπες. Αισθάνομαι ότι έτσι μπορώ να πάρω περισσότερη δύναμη.

Η κριτική, η αναμέτρηση με πολιτικούς όρους, ακόμα – ακόμα και τα χτυπήματα, αλλά πάνω από τη ζώνη, είναι θεμιτά όταν πρόκειται για δημόσιες υποθέσεις. Αυτό όμως που έγινε και ως ένα βαθμό εξακολουθεί να γίνεται και σήμερα εις βάρος μου, δεν θα πρέπει να έχει προηγούμενο. Στην εμπάθεια, το μίσος και τη χολή τους, απάντηση αποτελεί η αγάπη του κόσμου που την εκφράζει απλόχερα παντού. Συναισθάνεται την αδικία και συμπορεύεται μαζί μας.

Απ’ αυτόν αντλώ δύναμη, τον κόσμο εμπιστεύομαι, κοινός ο αγώνας μας για τη νίκη μεθαύριο Κυριακή. Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό. Βγαίνουμε πιο γενναίοι, είμαστε οι πιο δυνατοί, είμαστε οι νικητές. Εγγύηση για την Άρτα του μέλλοντος οι υποψήφιοι του συνδυασμού μας. Του συνδυασμού «Γέφυρα στο Μέλλον» που έφτασαν να πουν ότι δυσκολεύεται να φτιάξει ψηφοδέλτιο.

Πήραν όμως την απάντηση. Είμαστε οι περισσότεροι, είμαστε οι καλύτεροι. Περάστε ξανά από τους ίδιους δρόμους, ξανακουβεντιάστε με τους συμπολίτες μας, περάστε πόρτα – πόρτα και διαδώστε το μήνυμα ότι συνεχίζουμε μαζί.

Κρατηθείτε όρθιοι μέχρι την τελευταία στιγμή. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

Είμαστε πρώτοι και με διαφορά. Καλή δύναμη και με τη νίκη.

Ροή ειδήσεων

Οι χώρες της G7 συμφώνησαν σε μείωση παραγωγής του πλαστικού

Πριν από 10 ώρες

ΑΑΔΕ: Παράταση στην καταβολή των φορολογικών υποχρεώσεων Απριλίου

Πριν από 10 ώρες

Απαγόρευση αλιείας από την 1 Μαϊου

Πριν από 10 ώρες

Ανακοίνωση αποφάσεων της Συνεδρίασης της Περιφερειακής Επιτροπής

Πριν από 10 ώρες

Αρτινών Συνεργασία: Καμία ανοχή σε συκοφαντικά δημοσιεύματα που υπονοούν δοσοληψίες για έργα του Δήμου Αρταίων

Πριν από 3 ημέρες

Συλλογή τροφίμων ξηράς και μακράς διάρκειας από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αρταίων

Πριν από 3 ημέρες

Έκθεση φωτογραφίας: "Απαλείφοντας τη φθορά του χρόνου" στο κάστρο της Άρτας

Πριν από 6 ημέρες

Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής σήμερα το απόγευμα

Πριν από 6 ημέρες

Βυζαντινή Εβδομάδα στην Άρτα: Ανάδειξη των Μνημείων μέσω της Παράδοσης και των Εθίμων

Πριν από 1 εβδομάδα

Ομόφωνη αρνητική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αρταίων για την εγκατάσταση πλωτού φωτοβολταϊκού στη λίμνη Πουρναρίου

Πριν από 1 εβδομάδα

Αίτηση απαλλαγής Δημοτικών Τελών για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις περιοχές εκτέλεσης του Open Mall

Πριν από 1 εβδομάδα

Στις 25 Απριλίου ξεκινά το εορταστικό ωράριο στα εμπορικά καταστήματα για την περίοδο του Πάσχα

Πριν από 2 εβδομάδες

Μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς την Τρίτη του Πάσχα

Πριν από 2 εβδομάδες

Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων τη Δευτέρα

Πριν από 2 εβδομάδες

Ανακοίνωση του Δήμου Αρταίων για το Open Mall

Πριν από 2 εβδομάδες

Αρτινών Συνεργασία: Αλήθειες και ψέματα για το πως φτάσαμε στο Open Mall

Πριν από 2 εβδομάδες

Υποχρεώσεις των ιδιοκτητών και αναδόχων ζώων συντροφιάς του Δήμου Αρταίων

Πριν από 2 εβδομάδες

Οι υποχρεώσεις των δημοτών σχετικά με τα απόβλητα κηπουρικών εργασιών

Πριν από 2 εβδομάδες

Καθαρισμός οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων εν όψει της αντιπυρικής περιόδου 2024

Πριν από 2 εβδομάδες

Ανοιχτή συζήτηση και ενημέρωση για την εξέλιξη του OPEN MALL

Πριν από 2 εβδομάδες

Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Βασ. Κωνσταντίνου για εργασίες σκυροδέτησης

Πριν από 3 εβδομάδες

Περιφερειακό Συμβούλιο: Ενημέρωση για παραλιακό άξονα, σύνδεση Ιόνιας με Πρέβεζα

Πριν από 3 εβδομάδες

Θέατρο: "Δωδέκατη νύχτα" του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ από το Σκουφά

Πριν από 3 εβδομάδες

Άρτα: Ασθενής απειλούσε με ψαλίδι νοσηλευτές - Συνελήφθη μετά από πυροβολισμό στον αέρα

Πριν από 3 εβδομάδες

Οι δυο μεγάλες αλλαγές στον φετινό ΕΝΦΙΑ - Άρχισε η ανάρτηση των εκκαθαριστικών

Πριν από 3 εβδομάδες

Aυτοί είναι οι 10 Έλληνες δισεκατομμυριούχοι στη λίστα του Forbes

Πριν από 1 μήνα

Eurostat: Αυξήθηκε στο 3,4% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Μάρτιο – Στο 2,4% στην ευρωζώνη

Πριν από 1 μήνα

Ανακαινίζω - Νοικιάζω: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις αιτήσεις - Ποια είναι τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις

Πριν από 1 μήνα

Ομόφωνα ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2024 απο το Δ.Σ. Ζηρού

Πριν από 1 μήνα

Παράταση προθεσμίας στην υποβολή των αιτήσεων για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2024»

Πριν από 1 μήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Στείλτε το άρθρο με e-mail