Ήπειρος

Ο κόσμος έστειλε μήνυμα νίκης! (φωτο)

Μεγαλειώδη συγκέντρωση του Χρήστου Τσιρογιάννη

Δημοσίευση: 16.05.2014, 23:28 | Τελευταία ενημέρωση: 16.05.2014, 23:33

Με τον κόσμο να έχει κλείσει την οδό Σκουφά, να περικυκλώνει την εξέδρα και να φτάνει από την πλατεία Μονοπωλίου μέχρι την Γεωργίου Μάτσου, έγινε η κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη.

Ο κόσμος έστειλε μήνυμα νίκης, είπε στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος και από Δευτέρα πιάνουμε δουλειά, τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ομιλία:

Φίλες και φίλοι! Καλωσορίσατε!
Αυτό που συμβαίνει απόψε εδώ δεν είναι συγκέντρωση! Δεν είναι προεκλογική ομιλία!
Είναι η απόφαση της Άρτας να γυρίσει σελίδα!
Είναι η βούληση των Αρτινών να αλλάξουν τον τόπο τους! Είναι η απόφαση των παιδιών μας να φτιάξουν μία Άρτα που να τους αξίζει και να τους δικαιώνει!
Γι’ αυτό βρισκόμαστε σήμερα εδώ. Όχι για να αναμετρηθούμε με το χθες. Αλλά για να φτιάξουμε το μέλλον.
Όχι για μείνουμε στα εύκολα, στα λίγα, στα μίζερα. Αλλά για να βάλουμε τον πήχη ψηλά. Απόψε δίνουμε το μήνυμα της νίκης. Απόψε στην Άρτα γράφεται ιστορία.
Και την γράφουμε μαζί. Απόψε είμαστε χαρούμενοι και γιορτάζουμε, γιατί από την Κυριακή των εκλογών θα είμαστε κουρασμένοι.
Κουρασμένοι από τη δουλειά, από την έμπνευση, από το μεράκι να πιάσουν τόπο οι προσδοκίες σας.
Και σας το λέω για να ακουστεί σε όλη την Ήπειρο, όπου υπάρχει Αρτινός. Θα τα καταφέρουμε! Είμαστε πολλοί και είμαστε αποφασισμένοι.
Είμαστε δυνατοί γιατί ξέρουμε ότι αξίζουμε. Είμαστε πολλοί και είμαστε ενωμένοι. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

Η «Αρτινών Συνεργασία» έχει ανοίξει περπατησιά νίκης, γιατί η ανάγκη να αλλάξει σελίδα ο τόπος είναι αδήριτη. Και ήρθε η ώρα να γίνει αυτό.
Με την Αρτινών Συνεργασία, την παράταξη που δημιουργήσαμε χωρίς στεγανά, κομματικές παρωπίδες και «βεντετισμούς». Με όλους εσάς. Που μάχεστε καθημερινά για τη βελτίωση της καθημερινότητας σας, για την Άρτα που όλοι θέλουμε. Για το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια.
Μια αξιοπρέπεια που, δυστυχώς, έχουμε χάσει αλλά να είστε σίγουροι, και το λέω ξεκάθαρα σήμερα από εδώ, την τελευταία συνάντησή μας, πριν τον θρίαμβο της Κυριακής, θα την ξαναβρούμε! Γιατί αυτό μας αξίζει.

Φίλες και φίλοι, Μας χωρίζουν λίγες ώρες από την μάχη της κάλπης. Η Κυριακή είναι μια ημέρα κρίσιμη.
Ο κόσμος της Άρτας θα κληθεί να απαντήσει σε μια πρόκληση:
Θέλουμε να δώσουμε συνέχεια στην μιζέρια, στη μετριότητα και στην πλήρη ανυπαρξία; Ή θέλουμε κάτι άλλο; Κάτι διαφορετικό; Κάτι που θα ταιριάζει σε όλους εμάς, που ζούμε στην Άρτα και που αντιμετωπίζουμε καθημερινά τα προβλήματά της;
Θέλουμε μια από τα ίδια; Ή θέλουμε κάτι φρέσκο, με όρεξη, όραμα και προγραμματισμό;
Θέλουμε να βυθιστούμε ακόμη περισσότερο στην κρίση που κατακλύζει όλη την Ελληνική κοινωνία ή θέλουμε να παλέψουμε για κάτι καλύτερο;

Τα ερωτήματα, βέβαια, είναι ρητορικά. Η απάντηση είναι ότι θέλουμε το κάτι διαφορετικό, Το φρέσκο Το οργανωμένο Το καλά σχεδιασμένο Το προγραμματισμένο
Ωραία, τα θέλουμε όλα αυτά. Τα μπορούμε; Και κυρίως ποιος τα μπορεί;
Εμείς είμαστε αυτοί που τα μπορούμε! Όλοι εμείς εδώ.
Και χιλιάδες ακόμη Αρτινοί, που έχουν γίνει κοινωνοί των μηνυμάτων της «Αρτινών Συνεργασία». Κοινωνοί των προτάσεών μας των θέσεων μας και του σχεδίου μας για την Άρτα της πόλης που έχουμε ονειρευτεί της Άρτας που θέλουμε να ζούμε που θέλουμε να ζήσουν τα παιδιά μας.
Και αναλαμβάνουμε την ευθύνη να μεταφέρουμε την Άρτα στη νέα εποχή. Με σχέδιο, με οργάνωση, με όραμα, όπως είπα. Και κυρίως, με ασφάλεια. Η ανάπτυξη δεν μπορεί να περιμένει Ανάπτυξη σημαίνει σωστές επενδύσεις, σε τομείς που τους έχουμε ανάγκη.
Αυτό θα φέρει μείωση της ανεργίας, που την έχουμε ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη.
Ποιος δεν θλίβεται από τους χιλιάδες συμπολίτες μας που βιώνουν αυτόν τον εφιάλτη; Ανάπτυξη, όμως σημαίνει να στεκόμαστε και δίπλα στον πολίτη και στα προβλήματα της καθημερινότητας.
Από αυτά τα μικρά, που κάποιοι τα λοιδορούν, κρίνεται εάν κάποιος έχει εμμονή στην λεπτομέρεια, εμμονή στο τελικό αποτέλεσμα. Και εμείς έχουμε τέτοια εμμονή.
Γιατί δεν δεχόμαστε το μέτριο, δεν δεχόμαστε το ημιτελές.
Δεν δεχόμαστε το τσάτρα πάτρα. Αυτά αλλού! Όχι εδώ!
Όλα αυτά, λοιπόν, που έχουμε απόλυτη ανάγκη πρέπει, επιτέλους, να τεθούν σε πρώτη προτεραιότητα. Και το πρόγραμμά μας, που είναι το πιο ολοκληρωμένο, κοστολογημένο, αλλά και χρονολογημένο, προβλέπει ακριβώς, βήμα –βήμα, το πώς η Άρτα μας θα βρεθεί και πάλι σε ράγιες ανάκαμψης και ανάπτυξης.
Φυσικά, δεν μπορώ μέσα σε μια ομιλία λίγων λεπτών, να σας παρουσιάσω όλο το πρόγραμμα, που έχει συνταχθεί σε συνεργασία με ανθρώπους ειδικούς ο καθένας στον τομέα του.

Ιδού όμως, οι βασικές αρχές μας: Οι άξονες της πολιτικής μας για τον Δήμο Αρταίων: 

1. Ενίσχυση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας, με έμφαση στην νέα γενιά. Τι σημαίνει αυτό; Στήριξη και συνεργασία με τους επιχειρηματικούς συλλόγους της περιοχής. Συνεργασία με τους αρμοδίους φορείς, για την δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου στον Νομό. Αλλαγή του τρόπου λειτουργίας της εμποροπανήγυρης, έτσι ώστε να στηρίζονται οι τοπικές επιχειρήσεις. Κατασκευή πολυχώρου στο εκθεσιακό κέντρο και αξιοποίηση της υποδομής του (παρκινγκ, κινηματογράφος, συνεδριακό κέντρο).

2. Ενίσχυση των κοινωνικών παροχών του Δήμου, με έμφαση στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και στην τρίτη ηλικία. Αυτό μπορεί να γίνει με: Δημιουργία νέων κοινωνικών υποδομών όπως Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, νέων ΚΑΠΗ, νέων δομών Παιδικών-Βρεφονηπιακών σταθμών σε κάθε γειτονιά, νέων ΚΔΑΠ.

3. Βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Με Αισθητική αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων στις Γειτονιές σε όλο το εύρος του Δήμου. Δημιουργία δικτύου παιδικών χαρών σε όλο το Δήμο και οργάνωση εθελοντών για την προστασία τους.

4. Ενίσχυση της ενεργούς συμμετοχής των δημοτών στο σχεδιασμό και λήψη αποφάσεων. Πρέπει όλοι να έχουν λόγο σε αυτά που αποφασίζονται για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Για το αύριο των παιδιών τους.

5. Αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας του Δήμου και του Δημοσίου προς όφελος των δημοτών. Ως πότε θα πληρώνει ο Δήμος ενοίκια, την ώρα που ακίνητα, τα οποία έχει στην κατοχή του ρημάζουν; Είναι εξοργιστικό, να πληρώνουμε τεράστια ποσά κάθε χρόνο για αυτό το σκοπό, ενώ θα μπορούσαμε να κάνουμε παρεμβάσεις σε εξαιρετικά κρίσιμους τομείς, όπως η κοινωνική πολιτική.

6. Βελτίωση και πλήρη αξιοποίηση των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου.

7. Εσωτερική οργάνωση του Δήμου και ορθολογική διαχείριση των οικονομικών του. Είχα πει, φίλες και φίλοι, στα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου, πως ο Δήμος μας διαθέτει το καλύτερο υπαλληλικό προσωπικό, ωστόσο δεν αρκεί να το διαθέτεις, πρέπει να ξέρεις και πώς να το αξιοποιήσεις. Εμείς γνωρίζουμε! Ξέρουμε πώς να αξιοποιήσουμε κάθε έναν υπάλληλο του Δήμου μας, γιατί γνωρίζουμε τις ικανότητές του και τι μπορεί να προσφέρει.
Γνωρίζουμε, όμως, και κάτι άλλο. Ότι χρειάζεται πλήρης διαφάνεια σε κάθε τι που αποφασίζεται στο Δήμο μας. Οι πολίτες πλέον απαιτούν να μάθουν πού πηγαίνει και το τελευταίο ευρώ. Και καλά κάνουν! Για αυτό, δεσμευόμαστε για τη διαφάνεια των οικονομικών του Δήμου. Δεν νοείται σήμερα Δήμος, σαν και αυτός της Άρτας, που να μην γνωρίζουν αναλυτικά οι δημότες πού πηγαίνει και το κάθε σεντ του ευρώ. Για ποιο σκοπό ξοδεύεται, αλλά και τι μπαίνει στο ταμείο.

8. Δημιουργία ενός Δήμου στις υπηρεσίες του πολίτη. Μας έχει τύχει άπειρες φορές να γίνουμε μπαλάκι μεταξύ γραφείων για μια απλή υπογραφή. Μας έχει τύχει, επίσης άπειρες, φορές, να έχουμε ένα πρόβλημα έξω από το σπίτι μας και να μην μπορούμε να βρούμε λύση. Αλήθεια, μπορεί να πορευθεί έτσι, σήμερα, ένας σύγχρονος Δήμος; Και τέλος, ίσως το σημαντικότερο όλων: Διεκδίκηση πόρων από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ας είμαστε ρεαλιστές, έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, μόνο από το νέο ΕΣΠΑ, μπορούμε να ελπίζουμε σε σταθερή χρηματοδότηση για μεγάλα έργα. Έργα υποδομών που τα έχουμε ανάγκη.

Εξάλλου, Φίλες και φίλοι, Ο Δήμος μας θα πρέπει να γίνει πιο μαχητικός. Πιο διεκδικητικός, για να πάρει αυτά που του αξίζουν. Και πιστέψτε με, είναι πολλά.
Εμείς, λοιπόν, στην «Αρτινών Συνεργασία» λέμε ΝΑΙ στη:
• Διεκδίκηση και αξιοποίηση όλων των δημόσιων εκτάσεων προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.
• ΝΑΙ Στη διεκδίκηση των παραποτάμιων εκτάσεων για την τουριστική ανάπτυξη.
• ΝΑΙ Στην Οριοθέτηση του ποταμού Αράχθου.
• ΝΑΙ Στη Συνέχιση λειτουργίας του στρατοπέδου της Άρτας.
• ΝΑΙ Στη βελτίωση της υποδομής και των παρεχόμενων υπηρεσιών του Νοσοκομείου Άρτας και στην πλήρη λειτουργία του Κέντρου Αποκατάστασης ΑμεΑ.
• ΝΑΙ Στη Διεκδίκηση δυνατού ΤΕΙ Ηπείρου.

Γιατί, τι μπορούμε να πετύχουμε ως κοινωνία, εάν πρώτα δεν νιώθουμε την ασφάλεια που μας παρέχει ένα μεγάλο και καλό νοσοκομείο και βέβαια εάν δεν έχουμε την δυνατότητα αξιοποίησης της γνώσης, που μας δίνει το ΤΕΙ Ηπείρου; Επίσης, ένας τομέας που μέχρι σήμερα έχει αφεθεί στην τύχη του –ένας από τους πολλούς δυστυχώς- είναι η τουριστική ανάδειξη της Άρτας, μέσω της ανάδειξης και αξιοποίησης των μνημείων της. Θα πρέπει, λοιπόν, να αποφασίσουμε, τι τουρισμό θέλουμε.

Και τι εικόνα θέλουμε να περάσουμε προς τα έξω. Σε μια περίοδο που πάνω από 20 εκατομμύρια άνθρωποι έρχονται κάθε χρόνο στη χώρα μας, η Άρτα πόσους υποδέχεται; Ας μην πούμε καλύτερα, γιατί θα μας πιάσει μελαγχολία.

Οι άξονές μας, λοιπόν, στην τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη είναι: Υλοποίηση Επιχειρησιακού Σχεδίου για τον πολιτισμό & τουρισμό για το Δήμο. Αξιοποίηση και ανάδειξη χώρων και Μνημείων Πολιτισμού και Τουρισμού (Βυζαντινό Κάστρο, Ιστορικό Γεφύρι Άρτας, Βυζαντινός Ναός Παρηγορήτριας, Ι.Ν. Αγ.Θεοδώρας, Ι.Ν. Αγ.Βασιλείου, Ι.Μ. Παναγιάς Βλαχερνών, Kάστρο Κούλιας, Αρχαίας Αμβρακίας κ.α.). Ανάδειξη του Ιστορικού Γεφυριού και της πέριξ περιοχής του.

Συνεργασία και στήριξη του Αρχαιολογικού Μουσείου Άρτας, ώστε να μετατραπεί σε Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο. Αξιοποίηση του κτιρίου του πρώην ΞΕΝΙΑ, στο χώρο του Κάστρου της Άρτας ώστε να είναι ανοιχτό στους αρτινούς και βελτίωση των εγκαταστάσεων του Θεάτρου του Κάστρου.

Δημιουργία Πνευματικού Κέντρου στην πόλη της Άρτας. Έμφαση στην τουριστική ανάπτυξη της Κορωνησίας και προώθηση της Ροδαυγής ως ορεινό τουριστικό προορισμό.

Ενίσχυση των γιορτών τοπικών προϊόντων μας (τσίπουρου, κάστανου, σαρδέλας) και θέσπιση γιορτής πορτοκαλιού, ακτινιδίου & ελιάς στην Άρτα. Στήριξη των δραστηριοτήτων και των υποδομών των Πολιτιστικών Συλλόγων και του τοπικού καλλιτεχνικού δυναμικού.

Αξιοποίηση του Λόφου Περάνθης με χώρους περιπάτου και στάσεις για ανάπαυση. Θέσπιση ενός ετήσιου πολιτιστικού γεγονότος, σε συνεργασία με τους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, πανελλήνιου ενδιαφέροντος αλλά και απήχησης.

Συνεργασία με τουριστικούς πράκτορες και τουριστικά γραφεία, ώστε να γίνει η Άρτα τουριστικός προορισμός όλο τον χρόνο.

Προώθηση θρησκευτικού, ιαματικού, θαλάσσιου, ορεινού, κυνηγετικού, αθλητικού τουρισμού κτλ Φίλες και φίλοι, Αναφέρθηκα ακροθιγώς στο πρόγραμμά μας, που μπορείτε να το βρείτε αναλυτικά, κοστολογημένο και χρονολογημένο στην ιστοσελίδα της παράταξής μας.

Δεν λέμε, φυσικά, ότι έχουμε κάποιο μαγικό ραβδί. Ούτε ότι θα κάνουμε θαύματα. Δεν είμαστε παντογνώστες. Όμως, θέλουμε τον τόπο μας να πάει μπροστά.

Θέλουμε να ξεφύγει από τα λάθη του παρελθόντος. Αυτά τα λάθη που οδήγησαν το Δήμο σε αυτή την κατάσταση.
Δεν χωρούν πλέον λάθη, όπως αυτά που έγιναν στην προηγούμενη δημαρχιακή θητεία.
Δεν μπορούν να εμφανιστούν ξανά διοικητικά προβλήματα στο Δήμο, να μείνει η δημοτική αρχή ξεκρέμαστη χάνοντας πολύτιμα στελέχη, αλλά κυρίως υπερπολύτιμο χρόνο δουλειάς από τα προβλήματα της πόλης.

Σε μια εποχή που χρειάζονται στοχευμένες δράσεις, η απερχόμενη δημοτική αρχή, όχι μόνο δεν προγραμμάτισε, αλλά δεν είχε ούτε καν το πιο απλό σχέδιο υλοποίησης και των παραμικρών έργων. Και μιλάμε, βέβαια, για χρήματα εξασφαλισμένα από το ΕΣΠΑ, που ολοκληρώθηκε στο τέλος του 2013. Αλλά ούτε καν αυτό που ήταν εξασφαλισμένο δεν έγινε! Υπάρχει, λοιπόν, κανένας που να περιμένει από την απερχόμενη δημοτική αρχή να παρουσιάσει όραμα; Σχέδιο;

Και να δώσει προοπτική για την πόλη μας; Πώς να κάνει όλους εμάς να νιώσουμε ασφάλεια, όταν ακόμη και τα εξασφαλισμένα δεν πράττει; Πολλοί θα αναρωτηθούν, όμως, γιατί να ψηφίσουμε την «Αρτινών Συνεργασία» και όχι κάποια από τις άλλες παρατάξεις.

Άλλωστε, ζωή να χουμε, είμαστε πολλοί που διεκδικούμε το Δήμο! Γιατί εμείς και όχι οι άλλοι; Είναι ένα ερώτημα που μου απευθύνουν πολλοί συμπολίτες μας στις συναντήσεις μας.
Η απάντηση είναι απλή: Θέλουν μια δημοτική αρχή με παρωπίδες και κομματικά στεγανά; Μια δημοτική αρχή που έρχεται να τα φέρει όλα τούμπα λες και τα πάντα είναι στραβά και με το που βγει, θα τα στρέψει προς τη σωστή κατεύθυνση; Θέλουν μια δημοτική αρχή που δεν θα έχει καμία εμπειρία στα δημαρχιακά μας πράγματα και από την Αυτοδιοίκηση εν γένει.

Γιατί, άλλο η Βουλή και άλλο τα έδρανα του δημοτικού μας συμβουλίου. Άλλο πράγμα οι νόμοι Και άλλο πράγμα η καθημερινότητα του πολίτη τα έργα που θα αλλάξουν τη ζωή του και που θα μείνουν στην πόλη για δεκαετίες.

Φίλες και φίλοι, Είναι κάτι ακόμη. Κάτι που θα πρέπει να έχουν όλοι στο πίσω μέρος του μυαλού τους. Η στείρα αντιπολίτευση δεν βοηθά κανέναν. Πόσο μάλλον την Άρτα. Που για χρόνια έχει δοκιμαστεί σε τακτικές στείρας αντιπολίτευσης. Λέξεων κενών νοημάτων. Και παρουσίας απλά και μόνο για τα τυπικά.

Τι είναι, όμως αυτό που χρειάζεται σήμερα ένας σύγχρονος Δήμος; Δύο πράγματα.
Πρώτον, τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις. Μίλησα πιο πριν, για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των υπαλλήλων των Δήμου μας. Και δεύτερον, αλλαγή στη νοοτροπία. Το πιστεύω αυτό.
Πιστεύω πραγματικά, πως μόνο αν αλλάξουμε πρακτικές, νοοτροπία και ιδέες μπορούμε να τα καταφέρουμε. Φυσικά, αυτό δεν γίνεται από τη μια ημέρα στην άλλη. Για αυτό χρειάζεται να δώσουμε ακόμη περισσότερες πρωτοβουλίες στους νέους.
Όχι μόνο ηλικιακά, αλλά και σε εκείνους που για πρώτη φορά δοκιμάζονται στα δημαρχιακά μας πράγματα.
Ο συνδυασμός μας, όπως αποτυπώνεται και στο λογότυπο μας, αυτό εκφράζει. Τη νέα μεγάλη προσπάθεια για να αλλάξουμε τον τόπο μας χωρίς μεμψιμοιρίες αλλά με θετική διάθεση. Χωρίς κομματικά στεγανά και πολιτικά γυαλιά.
Δεν λέμε, φυσικά, ότι δεν έχουμε πολιτική αναφορά. Θα ήταν πολύ υποκριτικό να ισχυριζόμασταν, ότι προήλθαμε από πολιτική παρθενογέννεση.
Αλλά άλλο πράγμα όμως, ο πολιτικός προσδιορισμός και άλλο η τοπική αυτοδιοίκηση. Τα προβλήματα της καθημερινότητας δεν έχουν πολιτικό χρώμα! Για αυτό, ας σωπάσουν, όσοι πιστεύουν, ότι εμείς εδώ στην «Αρτινών Συνεργασία» είμαστε δήθεν ανεξάρτητοι.
Είμαστε εξαρτημένοι Εξαρτημένοι από την αγάπη μας για την Άρτα Και από το βάρος της ευθύνης, που θέλουμε να πάρουμε στους ώμους μας. Χωρίς εύκολα λόγια, αλλά με πολύ δουλειά.

Έχουμε όραμα και είμαστε ικανοί, να κάνουμε ένα Δήμο νοικοκυρεμένο, οργανωμένο, αποτελεσματικό, με μικρότερη γραφειοκρατία, μεγαλύτερη ταχύτητα και ευελιξία στις αποφάσεις. Όμως, ας μην κρυβόμαστε. Ένας τόπος δεν πάει μπροστά διαγράφοντας, σβήνοντας κομμάτια της ιστορίας της όσο υποτιμημένα και αδιάφορα και να ήταν αυτά. Όπως η απερχόμενη περίοδος Παπαλέξη.

Ένας τόπος πάει μπροστά όταν έχει τη δύναμη να συνεχίσει, να βρει νέο βηματισμό. Δεν πάει μπροστά αφήνοντας το παρελθόν της να ερειπώνεται, αλλά αναδεικνύοντάς της το δικαίωμα να το έχει ως εφαλτήριο για το μέλλον. Ένας τόπος δεν προχωρά ξεχνώντας την παράδοσή της, αλλά τιμώντας και συνεχίζοντας τις καλύτερες παραδόσεις της. Γιατί ένας τόπος είναι οι άνθρωποι και η ιστορία τους.
Οι μικρές καθημερινές ιστορίες του καθενός και της κάθε μίας από εμάς. Και πάει μπροστά όταν οι άνθρωποι γίνονται δημιουργικοί, όταν οι οικογένειες έχουν ευκαιρίες, όταν οι νέοι άνθρωποι έχουν δυνατότητες.

Αφήνουμε, λοιπόν, στους άλλους τα μεγάλα λόγια, τις ανέφικτες προτάσεις, τη στείρα κριτική και τις ανεφάρμοστες διακηρύξεις. Σε όσους εξακολουθούν να νομίζουν ότι κόβοντας κορδέλες αποδεικνύονται αποτελεσματικοί, εμείς απαντάμε, ότι σε αυτή τη χώρα, με τόσες κορδέλες που έχουν κοπεί, η εικόνα θα έπρεπε να είναι διαφορετική. Αυτή η τακτική λοιπόν, δεν βοηθά καθόλου.

Ίσα –ίσα, που έχει καταστρέψει τη χώρα. Δεν θα καταστρέψει άλλο την Άρτα όμως! Συνδημότες- συνδημότισσες Λίγες ώρες απομένουν μέχρι τις εκλογές. Και αυτό που λέμε εμείς εδώ στην «Αρτινών Συνεργασία» είναι ότι Μπορούμε!
Γιατί έχουμε την απαιτούμενη εμπειρία από την τοπική αυτοδιοίκηση, από τη διεκδίκηση προγραμμάτων και τη διαχείριση των πόρων που θα αλλάξουν προς το καλύτερο την εικόνα της Άρτας και θα την κάνουν μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή πόλη.
Έχουμε την ικανότητα να διαχειριστούμε τα δύσκολα που έχει βάλει ο ίδιος ο «Καλλικράτης» στους Δήμους όλης της χώρας. Γιατί τα δύσκολα είναι για τους ικανούς Για αυτούς που δεν φοβούνται την ευθύνη.
Για αυτούς που σκύβουν πάνω από τα προβλήματα όλων.

Εμείς εδώ στην «Αρτινών Συνεργασία» και εγώ προσωπικά ως Χρήστος Τσιρογιάννης σας κοιτάμε στα μάτια και με την αίσθηση της ευθύνης σας λέμε Ότι Μπορούμε να κάνουμε το όνειρο της αξιοπρεπούς διαβίωσης πράξη.
Να δώσουμε στους νέους μας την ελπίδα
Να επιστρέψει το χαμόγελο σε όλους
Σας καλούμε να μας ακολουθήσετε!

Ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Αυτό θα πρέπει να το ξέρουν όλοι. Αλλά ήρθε η ώρα να ξεχωρίσουν αυτοί που μπορούν, από αυτούς που υποτίθεται ότι μπορούν.
Ήρθε η ώρα να αναλάβουμε το τιμόνι της Άρτας!

Την Κυριακή θα ανάψουμε τις μηχανές μας! Θέλω κλείνοντας να σας πω δύο λόγια από καρδιάς. Σε όλη αυτή τη διαδρομή μέχρι να φτάσουμε στην αναμέτρηση της Κυριακής, προχώρησα με τιμιότητα και με δικαιοσύνη.
Δέχθηκα και δεχθήκαμε πολλά ύπουλα χτυπήματα. Δεν ανταπέδωσα. Δεν έπεσα στο επίπεδο τους. Γιατί δεν είμαι τέτοιος. Και γιατί πιστεύω ότι ο τόπος μας έχει γεμίσει από τσάμπα μάγκες.
Πάνω απ’ όλα, όμως, έδωσα εγώ και όλη η ομάδα μου την εκλογική μάχη με τιμιότητα και αίσθημα δικαίου γιατί πιστεύω βαθιά ότι οι εκλογές δεν είναι μία εμπόλεμη διαδικασία. Οι εκλογές είναι γιορτή, είναι γιορτή της δημοκρατίας, είναι η ώρα του πολίτη, είναι η ώρα του λαού.

Οι δημοτικές εκλογές είναι η ώρα του Αρτινού λαού και θέλω να σας πω ότι εγώ σε αυτήν την εκλογική  μάχη δεν θεωρώ ως αντίπαλο, κανένα κόμμα, κανέναν βουλευτή, κανέναν πρόεδρο σωματείου, κανέναν υποψήφιο δήμαρχο. Αντίπαλός μου είναι η ηττοπάθεια, τα προβλήματα της Άρτας.
Εκεί θα αναμετρηθούμε. Γι’ αυτά τα προβλήματα θα σηκώσουμε τα μανίκια. Αλλά να είστε σίγουροι, ότι αυτόν τον αντίπαλο θα τον νικήσουμε! Αυτά θα τα νικήσουμε όλοι μαζί! Όλοι μαζί στην «Αρτινών Συνεργασία»!
Όλη Άρτα ενωμένη!
Όλη η Άρτα αποφασισμένη!
Λίγες ώρες έμειναν για να δούμε τον τόπο μας όπως του αξίζει!
Σήμερα γιορτάζουμε!
Από τη Δευτέρα, όμως, πιάνουμε δουλειά!
Σε ένα Δημαρχείο ανοιχτό για όλους.
Με έναν Δήμαρχο που δεν θα χρειάζεται να κλείσεις ραντεβού για να τον δεις λες και είναι Λουδοβίκος.

Καλή μας επιτυχία! Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου!

Ροή ειδήσεων

Πέθανε η γνωστή ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου

Πριν από 2 ημέρες

Οι χώρες της G7 συμφώνησαν σε μείωση παραγωγής του πλαστικού

Πριν από 4 ημέρες

ΑΑΔΕ: Παράταση στην καταβολή των φορολογικών υποχρεώσεων Απριλίου

Πριν από 4 ημέρες

Απαγόρευση αλιείας από την 1 Μαϊου

Πριν από 4 ημέρες

Ανακοίνωση αποφάσεων της Συνεδρίασης της Περιφερειακής Επιτροπής

Πριν από 4 ημέρες

Αρτινών Συνεργασία: Καμία ανοχή σε συκοφαντικά δημοσιεύματα που υπονοούν δοσοληψίες για έργα του Δήμου Αρταίων

Πριν από 1 εβδομάδα

Συλλογή τροφίμων ξηράς και μακράς διάρκειας από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αρταίων

Πριν από 1 εβδομάδα

Έκθεση φωτογραφίας: "Απαλείφοντας τη φθορά του χρόνου" στο κάστρο της Άρτας

Πριν από 1 εβδομάδα

Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής σήμερα το απόγευμα

Πριν από 1 εβδομάδα

Βυζαντινή Εβδομάδα στην Άρτα: Ανάδειξη των Μνημείων μέσω της Παράδοσης και των Εθίμων

Πριν από 2 εβδομάδες

Ομόφωνη αρνητική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αρταίων για την εγκατάσταση πλωτού φωτοβολταϊκού στη λίμνη Πουρναρίου

Πριν από 2 εβδομάδες

Αίτηση απαλλαγής Δημοτικών Τελών για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις περιοχές εκτέλεσης του Open Mall

Πριν από 2 εβδομάδες

Στις 25 Απριλίου ξεκινά το εορταστικό ωράριο στα εμπορικά καταστήματα για την περίοδο του Πάσχα

Πριν από 2 εβδομάδες

Μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς την Τρίτη του Πάσχα

Πριν από 2 εβδομάδες

Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων τη Δευτέρα

Πριν από 2 εβδομάδες

Ανακοίνωση του Δήμου Αρταίων για το Open Mall

Πριν από 2 εβδομάδες

Αρτινών Συνεργασία: Αλήθειες και ψέματα για το πως φτάσαμε στο Open Mall

Πριν από 2 εβδομάδες

Υποχρεώσεις των ιδιοκτητών και αναδόχων ζώων συντροφιάς του Δήμου Αρταίων

Πριν από 2 εβδομάδες

Οι υποχρεώσεις των δημοτών σχετικά με τα απόβλητα κηπουρικών εργασιών

Πριν από 2 εβδομάδες

Καθαρισμός οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων εν όψει της αντιπυρικής περιόδου 2024

Πριν από 3 εβδομάδες

Ανοιχτή συζήτηση και ενημέρωση για την εξέλιξη του OPEN MALL

Πριν από 3 εβδομάδες

Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Βασ. Κωνσταντίνου για εργασίες σκυροδέτησης

Πριν από 3 εβδομάδες

Περιφερειακό Συμβούλιο: Ενημέρωση για παραλιακό άξονα, σύνδεση Ιόνιας με Πρέβεζα

Πριν από 1 μήνα

Θέατρο: "Δωδέκατη νύχτα" του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ από το Σκουφά

Πριν από 1 μήνα

Άρτα: Ασθενής απειλούσε με ψαλίδι νοσηλευτές - Συνελήφθη μετά από πυροβολισμό στον αέρα

Πριν από 1 μήνα

Οι δυο μεγάλες αλλαγές στον φετινό ΕΝΦΙΑ - Άρχισε η ανάρτηση των εκκαθαριστικών

Πριν από 1 μήνα

Aυτοί είναι οι 10 Έλληνες δισεκατομμυριούχοι στη λίστα του Forbes

Πριν από 1 μήνα

Eurostat: Αυξήθηκε στο 3,4% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Μάρτιο – Στο 2,4% στην ευρωζώνη

Πριν από 1 μήνα

Ανακαινίζω - Νοικιάζω: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις αιτήσεις - Ποια είναι τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις

Πριν από 1 μήνα

Ομόφωνα ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2024 απο το Δ.Σ. Ζηρού

Πριν από 1 μήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Στείλτε το άρθρο με e-mail