Ήπειρος

Λεωνίδας Γρηγοράκος: Να πούμε όλες τις αλήθειες...

Δημοσίευση: 02.11.2014, 01:23 | Τελευταία ενημέρωση: 02.11.2014, 01:23

Με την παρουσία του Υφυπουργού Υγείας κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου συνεχίστηκαν οι προσυνεδριακές διαδικασίες για την δημιουργία της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης στην Άρτα.

"Ήταν κατάμεστη αυτήν την φορά η αίθουσα στο ξενοδοχείο ΚΡΟΝΟΣ το βράδυ της Πέμπτης και αυτή ήταν από τα θετικά της εκδήλωσης μιας και εκτιμήθηκε ότι ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ έχει ξεθυμώσει και με πιο καθαρή και νηφάλια ματιά αποτιμά τα πολιτικά δρώμενα.

Ο Γραμματέας της ΝΕ Άλκις Παπαχρηστάκης καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την ανταπόκριση στην πρόσκληση και ιδιαίτερα τον Υφυπουργό Υγείας κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο και παρουσίασε με περιληπτικό τρόπο τις διαδικασίες που έχουν καθοριστεί μέχρι το Συνέδριο που όπως όλα δείχνουν θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Νοέμβρη.

Το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Νοέμβρη θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση στην Αθήνα της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής (ΚΟΕΣ) η οποία έχει ήδη οριστικοποιηθεί και αποτελείται από στελέχη της οργανωτικής δομής του ΠΑΣΟΚ και από εκπροσώπους των κινήσεων που θα συμμετάσχουν στο Συνέδριο και στην υπο διαμόρφωση Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη.

Έκανε και μια σύντομη αναφορά στην Νομαρχιακή Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (ΝΟΕΣ) η οποία θα ανακοινωθεί σύντομα και θα αποτελείται από θεσμικούς εκπροσώπους δηλ. Βουλευτές, πρώην Βουλευτές, υποψήφιοι Βουλευτές, μέλη και πρώην μέλη της ΚΠΕ, μέλη της ΝΕ, αυτοδιοικητικά στελέχη και στελέχη μαζικών κινημάτων κλπ.

Την ευθύνη συντονισμού των διαδικασιών θα αναλάβει η εκτελεστική γραμματεία που θα προκύψει από ολομέλεια της ΝΟΕΣ που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες. Ο Χρήστος Γκόκας αναφέρθηκε στην πολιτική συγκυρία που δείχνει να ομαλοποιείται αλλά και στις εκλογές που δεν είναι μακριά και πρέπει να μας βρουν σε ετοιμότητα.

Η προοπτική αποχώρησης της Τρόϊκα στο τέλος του χρόνου θα αλλάξει ριζικά το πολιτικό σκηνικό με τον ΣΥΡΙΖΑ κυρίως να βρίσκεται σε δεινή θέση μιας και θα αναγκαστεί να αλλάξει την πολιτική αντζέντα και όπως διαφαίνεται το επιχειρούν ήδη μιλώντας για επαναδιαπραγμάτευση του χρέους και ερχόμενος και αυτός κοντά στις δικές μας πολιτικές.

Είναι λοιπόν χρέος μας να αναδεικνύουμε με κάθε ευκαιρία τις αντιφάσεις των στελεχών του και την σημαντικότητα να κεφαλαιοποιήσουμε επί τέλους τις δικές μας επιλογές που μπορεί να πόνεσαν και να πλήγωσαν τον λαό μας πλην όμως ήταν το «αναγκαίο κακό» και η αναγκαία και ικανή συνθήκη για να ξεπεράσουμε σαν χώρα τον κάβο και να επανέλθουμε στην κανονικότητα και στην αυτοτελή και αυτοδύναμη οικονομική διαχείριση.

Τώρα προέχει το Συνέδριο που σαν κορυφαία δημοκρατική διαδικασία θα μας φέρει κοντά και έστω και με τις διαφορετικές απόψεις σε επί μέρους ζητήματα που μας ταλανίζουν στο τέλος θα συνθέσουμε και θα συμφωνήσουμε και είναι βέβαιο ότι όλοι μαζί θα πραγματοποιήσουμε ένα θετικό βήμα για την ανασύνταξη των δυνάμεών μας.

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος ξεκίνησε με αναφορές στο Νοσοκομείο Άρτας που το χαρακτήρισε κόσμημα για την περιοχή και που όπως και άλλα Νοσοκομεία και κέντρα υγείας παρουσιάζουν προβλήματα που όμως οφειλόταν σε κακοδιοίκηση και κακοδιαχείριση του παρελθόντος που σιγά σιγά και μέσα από ένα σφιχτό οικονομικό περιβάλλον δρομολογούμε τις ενδεικνυόμενες λύσεις.

Είναι όμως στα πλαίσια του ΕΣΥ ένα τεράστιο έργο αυτό στον χώρο της υγείας, έργο του αείμνηστου Γιώργου Γεννηματά, έργο αποκλειστικά δικό μας και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Εμείς έχουμε μια ιστορική διαδρομή που μας έχει στιγματίσει ανεξίτηλα και που πρέπει να μας κάνει υπερήφανους αφού οτιδήποτε θετικό σε επίπεδο θεσμών, υποδομών και κοινωνικού κράτους έγινε σε ατή τη χώρα έχει την δική μας σφραγίδα. Βεβαίως και με τα δικά μας λάθη που ήταν πολλά και κυρίως την λογική της πελατειακής αντίληψης και της διευθέτησης υποθέσεων που κόστισαν τελικά πολύ ακριβά.

Είχαμε και στελέχη επιλήσμονα όπως λόγο χάρη ο Άκης που μας κηλίδωσε. Αλλά ήταν μεμονωμένες περιπτώσεις σε ένα γιγαντιαίο οικοδόμημα, πολύ διαφορετικών ανθρώπων όπως ήμασταν τα περισσότερα χρόνια της μεταπολίτευσης στο ΠΑΣΟΚ. Και ας μην ξεχνάμε ότι εικόνα της κοινωνίας είναι τα κόμματα.

Σε κάθε χωράφι πάντα φυτρώνουν και τα ζιζάνια. Αρκεί να τα εντοπίζουμε και να τα ξεριζώνουμε. Εμείς χρεωθήκαμε αδίκως όλα τα αρνητικά της μεταπολίτευσης που μας οδήγησαν στο 2009. Μια αυτοκριτική μέχρι αυτομαστιγώματος.

Στην ΝΔ σιώπησαν εκκωφαντικά παρά το ότι έχουν αναλογικά τις μεγαλύτερες ευθύνες για τον εκτροχιασμό της οικονομίας. Δεν αναδείξαμε όπως οφείλαμε την καταστροφική για την χώρα πενταετία Καραμανλή. Δε γίνεται να σου παραδίδουμε χρέος 160 δίς, απόλυτα διαχειρίσημο της τάξης του 67% του ΑΕΠ και μέσα σε πέντε χρόνια να το εκτοξεύεις σε 310 δις και 120 % του ΑΕΠ. Και ούτε να βγαίνει ο κ. Παυλόπουλος που έφτιαξε ένα Προεδρικό Διάταγμα για να μονιμοποιήσει 830 χιλιάδες δικά του παιδιά και να μας κουνάει και το δάχτυλο. Είναι η μεγάλη αλήθεια για τις πραγματικές ευθύνες που έστω και τώρα θα πρέπει να την πούμε.

Εμείς κάναμε το μέγα λάθος που στην πορεία αναλάβαμε να διαχειριστούμε μια απασφαλισμένη βόμβα. Και εγώ και πολλοί άλλοι ζητούσαμε επιμόνως να πιεστεί η ΝΔ στην λογική των 2/3 ως μείζονος σημασίας εθνικό ζήτημα να υπογράψει την πρώτη δανειακή σύμβαση και μαζί και το μνημόνιο. Και αν δεν δεχόταν να εξαγγέλλαμε τότε πρόωρες εκλογές αφού άλλαξε ριζικά και πέρα από τις δυνάμεις μας η πολιτική ατζέντα. Είναι σίγουρο ότι άλλη πορεία θα είχε σήμερα η χώρα αλλά και εμείς ως παράταξη αφού θα είχαμε νέα εξουσιοδότηση από τον λαό μας.

Το Συνέδριο που οι προσυνεδριακές διαδικασίες μας έφεραν απόψε εδώ δεν πρέπει να μας προβληματίζει. Το ΠΑΣΟΚ είναι και θα είναι αυτόνομο και κυρίαρχο στην νέα οργανωτική δομή που θα προκύψει. Είναι μια συγκυρία που θα λέγαμε ότι είναι πολυτέλεια να μένουμε κλεισμένοι στο καβούκι μας.

Ο Αντρέας Παπανδρέου στις καλές μας εποχές με ποσοστά πάνω από 40% υιοθετούσε την δημοκρατική συμπαράταξη και έφερε κοντά μας προοδευτικούς δημοκρατικούς ανθρώπους όπως ο Μάρκος Βαφειάδης, ο Μανώλης Γκλέζος, ο Μίμης Ανδρουλάκης, η Μαρία Δαμανάκη, ο Αντρέας Λεντάκης και πολλοί άλλοι.

Ανοίγουμε διάπλατα τις πόρτες σε όποιους πολίτες με προοδευτική αντίληψη και σκέψη επιθυμούν να εκφραστούν και να μας προτείνουν θέσεις και απόψεις και ιδιαίτερα στην νέα γενιά της πατρίδας μας. Χωρίς ηγεμονισμούς, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς προαπαιτούμενα. Όλα από μηδενική βάση.

Είναι άλλωστε μια εξέλιξη που κρίθηκε αναγκαία για την υπαρξιακή λειτουργία του κινήματος που κεφαλαιοποιώντας τον θετικό αντίχτυπο της ΕΛΙΑΣ πρέπει να θεσμοθετηθεί με άνα νέο οργανωτικό πλαίσιο και αποφασίστηκε από το 9ο Συντακτικό μας Συνέδριο τον Μάρτιο του 2013, με πλειοψηφική απόφαση της ΚΠΕ και με ομόφωνη απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου.

Βάζουμε στην πλάστιγγα από την μια μεριά την ιστορική μας διαδρομή και από την άλλη τα λάθη, τια αδυναμίες και τις παραλείψεις μας. Η πλάστιγγα γέρνει απότομα στο θετικό για την χώρα, την κοινωνία και τον λαό μας έργο. Αρκεί να αφήσουμε στην άκρη αυτά που μας χωρίζουν και με όπλο αυτά που μας ενώνουν και τις μεγάλες αλήθειες που πιο εύκολα στην πορεία ομαλοποίησης της χώρας οι πολίτες θα μας ακούσουν να προχωρήσουμε ενωμένη για την ανάκαμψη της δημοκρατικής παράταξης και του ΠΑΣΟΚ.

Τον λόγο στην ολομέλεια έλαβαν ο Στράτος Τσώνος, ο Βασίλης Γιάπρος, ο Γιώργος Τάτσης, η Σεβαστή Φέκα, ο Χρήστος Κατσαούνος. ο Ζώης Ντάλας και ο Δημήτρης Χαμπίπης, που έθεσαν με τον δικό τους τρόπο ο κάθε ένας τις πολιτικές ανησυχίες και τους προβληματισμούς και κυρίως για το χρονοδιάγραμμα διακοπής της συνεργασίας με την δεξιά παράταξη που ιδεολογικά και πολιτικά μας ακυρώνει.

Στα ερωτήματα και τις κριτικές που ασκήθηκαν απάντησε στην δευτερολογία του ο κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος".

Ροή ειδήσεων

Οι χώρες της G7 συμφώνησαν σε μείωση παραγωγής του πλαστικού

Πριν από 2 ημέρες

ΑΑΔΕ: Παράταση στην καταβολή των φορολογικών υποχρεώσεων Απριλίου

Πριν από 2 ημέρες

Απαγόρευση αλιείας από την 1 Μαϊου

Πριν από 2 ημέρες

Ανακοίνωση αποφάσεων της Συνεδρίασης της Περιφερειακής Επιτροπής

Πριν από 2 ημέρες

Αρτινών Συνεργασία: Καμία ανοχή σε συκοφαντικά δημοσιεύματα που υπονοούν δοσοληψίες για έργα του Δήμου Αρταίων

Πριν από 5 ημέρες

Συλλογή τροφίμων ξηράς και μακράς διάρκειας από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αρταίων

Πριν από 5 ημέρες

Έκθεση φωτογραφίας: "Απαλείφοντας τη φθορά του χρόνου" στο κάστρο της Άρτας

Πριν από 1 εβδομάδα

Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής σήμερα το απόγευμα

Πριν από 1 εβδομάδα

Βυζαντινή Εβδομάδα στην Άρτα: Ανάδειξη των Μνημείων μέσω της Παράδοσης και των Εθίμων

Πριν από 1 εβδομάδα

Ομόφωνη αρνητική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αρταίων για την εγκατάσταση πλωτού φωτοβολταϊκού στη λίμνη Πουρναρίου

Πριν από 1 εβδομάδα

Αίτηση απαλλαγής Δημοτικών Τελών για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις περιοχές εκτέλεσης του Open Mall

Πριν από 1 εβδομάδα

Στις 25 Απριλίου ξεκινά το εορταστικό ωράριο στα εμπορικά καταστήματα για την περίοδο του Πάσχα

Πριν από 2 εβδομάδες

Μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς την Τρίτη του Πάσχα

Πριν από 2 εβδομάδες

Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων τη Δευτέρα

Πριν από 2 εβδομάδες

Ανακοίνωση του Δήμου Αρταίων για το Open Mall

Πριν από 2 εβδομάδες

Αρτινών Συνεργασία: Αλήθειες και ψέματα για το πως φτάσαμε στο Open Mall

Πριν από 2 εβδομάδες

Υποχρεώσεις των ιδιοκτητών και αναδόχων ζώων συντροφιάς του Δήμου Αρταίων

Πριν από 2 εβδομάδες

Οι υποχρεώσεις των δημοτών σχετικά με τα απόβλητα κηπουρικών εργασιών

Πριν από 2 εβδομάδες

Καθαρισμός οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων εν όψει της αντιπυρικής περιόδου 2024

Πριν από 2 εβδομάδες

Ανοιχτή συζήτηση και ενημέρωση για την εξέλιξη του OPEN MALL

Πριν από 2 εβδομάδες

Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Βασ. Κωνσταντίνου για εργασίες σκυροδέτησης

Πριν από 3 εβδομάδες

Περιφερειακό Συμβούλιο: Ενημέρωση για παραλιακό άξονα, σύνδεση Ιόνιας με Πρέβεζα

Πριν από 3 εβδομάδες

Θέατρο: "Δωδέκατη νύχτα" του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ από το Σκουφά

Πριν από 3 εβδομάδες

Άρτα: Ασθενής απειλούσε με ψαλίδι νοσηλευτές - Συνελήφθη μετά από πυροβολισμό στον αέρα

Πριν από 1 μήνα

Οι δυο μεγάλες αλλαγές στον φετινό ΕΝΦΙΑ - Άρχισε η ανάρτηση των εκκαθαριστικών

Πριν από 1 μήνα

Aυτοί είναι οι 10 Έλληνες δισεκατομμυριούχοι στη λίστα του Forbes

Πριν από 1 μήνα

Eurostat: Αυξήθηκε στο 3,4% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Μάρτιο – Στο 2,4% στην ευρωζώνη

Πριν από 1 μήνα

Ανακαινίζω - Νοικιάζω: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις αιτήσεις - Ποια είναι τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις

Πριν από 1 μήνα

Ομόφωνα ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2024 απο το Δ.Σ. Ζηρού

Πριν από 1 μήνα

Παράταση προθεσμίας στην υποβολή των αιτήσεων για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2024»

Πριν από 1 μήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Στείλτε το άρθρο με e-mail