Ήπειρος

Αφιέρωμα: Χρήστος Τσιρογιάννης, η πορεία προς την εκλογή του ως Δήμαρχος Αρταίων! (φώτο - βίντεο)

Το Orange News σας παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον πιο νέο δήμαρχο Αρταίων και την πορεία του ως τώρα

Δημοσίευση: 27.05.2014, 00:34 | Τελευταία ενημέρωση: 06.06.2014, 10:49

Ο Χρήστος Τσιρογιάννης είναι ο νέος δήμαρχος Αρταίων μετά το αποτέλεσμα της δεύτερη Κυριακής. Θα αναλάβει τα καθήκοντά του από την 1η Σεπτεμβρίου και ως τότε θα έχει το χρονικό περιθώριο να οργανωθεί, για να μπορέσει να υλοποιήσει τα σχέδιά του για τον Δήμο.

Η εκλογή του στον δημαρχιακό θώκο, συνοδεύεται και από πρωτιές. Σας αναφέρουμε λοιπόν ότι είναι ο πιο νέος σε ηλικία δήμαρχος Αρταίων, από τη μεταπολίτευση τουλάχιστον και ύστερα.

Επίσης είναι ο μόνος δήμαρχος Αρταίων που εκλέγεται από ένα μεγάλο χωριό του κάμπου της Άρτας, τους Χαλκιάδες, που είναι και η μόνιμη διαμονή του.

Οι πρώτες επαφές
Η πρόθεσή του να προσφέρει στην τοπική κοινωνία, μπορούμε να το πούμε όπως το αναφέρει και ο σοφός λαός ότι δεν τον άφηνε σε χλωρό κλαρί. Από τις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και την κάθοδό του στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο, έχει οργώσει κυριολεκτικά το νομό πολλές φορές.

Δε νομίζουμε να υπάρχει σημείο της Άρτας που να μην έχει πατήσει το πόδι του.

Από το τέλος του 2012 ξεκίνησε λοιπόν, τις διερευνητικές συζητήσεις για την κάθοδο στις δημοτικές εκλογές του 2014. Στην πορεία και όσο περνούσε ο καιρός η σκέψη ωρίμαζε και τα πρώτα μηνύματα ήταν θετικά.

Πρώτο του μέλημα ήταν να καταφέρει να συγκροτήσει ένα ψηφοδέλτιο με πρόσωπα στην πλειοψηφία τους, νέα στην πολιτική ζωή του τόπου. Να καταφέρουν να δώσουν στους αρτινούς μια διαφορετική πρόταση απ’ όσα ήξεραν ως τώρα.

Μαζί λοιπόν μ’ ένα στενό πύρινα ατόμων, ξεκίνησαν να δουλεύουν την ιδέα και όσο περνούσε ο καιρός η παρέα μεγάλωνε.

Γνώστης της Άρτας αλλά και της ευρύτερης περιοχής καθώς και των προβλημάτων της, δε δυσκολεύτηκε να καταρτίσει ένα πρόγραμμα που να είναι βάσιμο. Σ’ αυτό τον βοήθησε και ενασχόληση του στην τοπική αυτοδιοίκηση, παλαιότερα στη νομαρχία και έπειτα στην περιφέρεια Ηπείρου.

Ο συνδυασμός Αρτινών ΣυνΕργασία

Το φθινόπωρο του 2013 πλέον και αφού οι προεργασίες είχαν σχεδόν ολοκληρωθεί, ανακοινώνει την κάθοδό του στο Δήμο Αρταίων. Η πρώτη συγκέντρωση και παρουσίαση του συνδυασμού, που έγινε στο ξενοδοχείο Βυζαντινό τον Απρίλιο, στέφτηκε με επιτυχία.

Ο κόσμος έδειξε από την πρώτη αυτή συγκέντρωση ότι αγκάλιασε αυτή τη νέα προσπάθεια. Το όνομα του συνδυασμού δόθηκε, όπως και ο ίδιος έχει αναφέρει πολλές φορές στις συνεντεύξεις του και σε ομιλίες, γιατί πιστεύει ότι χρειάζεται η συνεργασία όλων αλλά και η εργασία απ’ όλους για να μπορέσεις να καταφέρεις κάτι.

Οι εκλογές

Η πρώτη συγκέντρωση στο ξενοδοχείο Βυζαντινό

Καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο ήταν το φαβορί για τη νίκη και σ’ αυτό τον βοήθησε και η διπλή υποψηφιότητα και διάσπαση του κεντρώου χώρου, αν μπορούμε να τον πούμε έτσι.

Και όντως ο κόσμος στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών έδωσε στον συνδυασμό την πρώτη θέση με διαφορά. Πήρε 8.742 ψήφους και ποσοστό 32,57 ενώ ο αντίπαλος του Παύλος Στασινός υπολειπόταν περίπου 2500 ψηφοδέλτια και σε ποσοστό λίγο πιο κάτω από 10 μονάδες.

Στις επαναληπτικές εκλογές της περασμένης Κυριακής θριάμβεψε, αύξησε τη διαφορά σε ψηφοδέλτια παίρνοντας 13220 ψήφους και άνοιξε την ψαλίδα της διαφοράς στα 3.201.

Το βράδυ της Κυριακής συγκεντρώνοντας αποτελέσματα από το τηλέφωνο στο γραφείο του και παρακολουθώντας Orange News

Έτσι με καθαρή νίκη, όπως λέμε στις εκλογικές αναμετρήσεις, ο λαός της Άρτας τον επέλεξε να είναι ο νέος δήμαρχος Αρταίων, σε μια δύσκολη συγκυρία που η τοπική αυτοδιοίκηση δοκιμάζεται από τις αποφάσεις της κεντρικής εξουσίας.

Στο χέρι του λοιπόν είναι να αποδείξει ότι είναι άξιος και δεν θα προδώσει τη λαϊκή εμπιστοσύνη.

Να ευχηθούμε, σ’ αυτόν και τους συνεργάτες του συμβούλους, καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχουν μπροστά τους!

Ποιος είναι ο Χρήστος Τσιρογιάννης (βιογραφικό)

Γεννήθηκε το 1975 στους Χαλκιάδες Φιλοθέης Άρτας, από αγροτική οικογένεια. Είναι γιος του Κωνσταντίνου Τσιρογιάννη και της Κωνσταντινιάς Ζιώγα με καταγωγή από την Φιλοθέη Άρτας και το Συρράκο Ιωαννίνων αντίστοιχα. Εχεί αδερφή την Αγγελική Τσιρογιάννη που έιναι καθηγήτρια πληροφορικής.

Οικογενειακή κατάσταση
Είναι παντρεμένος με την Κωνσταντίνα Κωνσταντάκη, Περιβαλλοντολόγο υπάλληλος Δήμου Αρταίων, με καταγωγή από το Κεντρικό και τα Θεοδωριάνα του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων Άρτας. Έχουνε δύο αγόρια, 7 και 5 χρονών και διαμένουνε μόνιμα στην Φιλοθέη Άρτας.

Σπουδές
Τελείωσε το Δημοτικό, το Γυμνάσιο Χαλκιάδων και το 2ο Λύκειο Άρτας. Το 1993 σπούδασε στο Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής Πατρών. Το 1998 έγινε κάτοχος διπλώματος ικανότητας στην Αγγλική Γλώσσα (First Certificate). Την ίδια χρονιά κατετάγη στο στρατό για την στρατιωτική θητεία στο Τεχνικό Σώμα. Είναι επίσης κάτοχος του Ευρωπαϊκού Διπλώματος Κατάρτισης στους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές (E.C.D.L. basic).

Επαγγελματική δραστηριότητα
Το 2000 και για ένα έτος εργάστηκε ως Διευθυντής Πωλήσεων, σε μεγάλη εμπορική επιχείρηση στον Νομό Άρτας. Επίσης το ίδιο διάστημα εργάστηκε ως επιστημονικός και εργαστηριακός συνεργάτης στο Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. Το 2001 διορίστηκε ως Μηχανολόγος Μηχανικός στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Άρτας και συγκεκριμένα στην Διεύθυνση Ανάπτυξης (πρώην Τμήμα Βιομηχανίας και Ορυκτού Πλούτου).

Τη περίοδο 2006 έως 2007, διατέλεσε Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης. Το 2008 έως και το 2010 διετέλεσε αναπληρωτής Διευθυντής στην Διεύθυνση Σχεδιασμού & Προγραμματισμού της Ν.Α. Άρτας, όπου ασχολήθηκε εκτός από τον προγραμματισμό και την παρακολούθηση των τεχνικών και άλλων έργων του Νομού και με αναπτυξιακά θέματα για τον Νομό Άρτας, όπως: Δημιουργία Βιομηχανικού Πάρκου - Αξιοποίηση του Γεωθερμικού Πεδίου Συκιών – Εγγειοβελτιωτικά έργα πεδιάδας Άρτας – Υλοποίηση προγραμμάτων για τον Αμβρακικό Κόλπο - Προώθηση της Ανακύκλωσης - των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας - των ψηφιακών έργων κ.α.

Από το 2011 έως σήμερα είναι υπάλληλος της Περιφέρειας Ηπείρου και τοποθετημένος στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη Αλέξανδρου με καθήκοντα Συμβούλου Περιφερειάρχη, όπου ασχολείται με διάφορα αναπτυξιακά θέματα, όπως η δημιουργία επιχειρηματικών πάρκων, η αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων, καθώς και με τα προγράμματα απασχόλησης και γενικά το ΕΣΠΑ.

Τον Σεπτέμβριο του 2012 και έπειτα είναι μέλος ως εμπειρογνώμων, στην ομάδα σχεδιασμού προγράμματος της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020, για την Περιφέρεια Ηπείρου.

Παρακολούθησε πλήθος ημερίδων, συνεδρίων και επιμορφωτικών σεμιναρίων.

Συνδικαλιστική δραστηριότητα
Από το 2001 έως και το 2005 ήταν Γενικός Γραμματέας και Ταμίας του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Νομού Άρτας. Το 2003 έως το 2006 ήταν εκπρόσωπος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του Συλλόγου Υπαλλήλων Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Άρτας. Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Τ.Ε.Ε.), του ΤΕΕ Ηπείρου και του Πανελλήνιου Συλλόγου Διπλωματούχων Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων Μηχανικών από το 1999. Από τον Ιούνιος του 2011 έως και σήμερα είναι μέλος στην μόνιμη επιτροπή Περιβάλλοντος – Οικολογίας – Ενεργειακών Θεμάτων του ΤΕΕ Ηπείρου.

Το 2012-2013 διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της ποδοσφαιρικής ομάδας Α.Ο. ΦΙΛΟΘΕΗΣ (Δ’ Εθνική) ενώ από τον Δεκέμβριος του 2012 έως σήμερα είναι μέλος του Μ/Φ Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ».

Πολιτική δραστηριότητα

Συμμετείχε πρώτη φορά σε αυτοδιοικητικές εκλογές τον Νοέμβριο 2010 ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, όπου εκλέχθηκε 1ος σε ψήφους περιφερειακός σύμβουλος στον Νομό Άρτας με 5.900 ψήφους. Όμως στην συνέχεια του έγινε ένσταση από συνυποψήφιο του και έχασε την έδρα του στο Περιφερειακό συμβούλιο, λόγω του ότι ήταν αναπληρωτής προϊστάμενος δ/νσης δημόσιας υπηρεσίας.

Ροή ειδήσεων

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Πριν από 5 ημέρες

Στην Άρτα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομάιος

Πριν από 5 ημέρες

Έναρξη ισχύος των ευρωπαϊκών κανόνων για την ψηφιακή ταυτότητα

Πριν από 1 εβδομάδα

Υπό απειλή το 21,5% των ειδών ζώων, φυτών και μυκήτων της Ελλάδας - Ποια είναι στον Κόκκινο Κατάλογο

Πριν από 1 εβδομάδα

e-μαγεία της ανάγνωσης στη Βιβλιοθήκη του Δήμου Αρταίων

Πριν από 2 εβδομάδες

Σε Άρτα και Κορωνησία ξεκίνησαν τα γυρίσματα της νέας τηλεοπτικής σειράς «Να με λες μαμά»

Πριν από 3 εβδομάδες

Εκδήλωση: “Βυζαντινές Ιστορίες – Το Δεσποτάτο της Ηπείρου

Πριν από 3 εβδομάδες

Επαναλειτουργία τις απογευματινές ώρες το ΚΕΠ στα Ψαροπλιά

Πριν από 3 εβδομάδες

Πέθανε η γνωστή ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου

Πριν από 1 μήνα

Οι χώρες της G7 συμφώνησαν σε μείωση παραγωγής του πλαστικού

Πριν από 1 μήνα

ΑΑΔΕ: Παράταση στην καταβολή των φορολογικών υποχρεώσεων Απριλίου

Πριν από 1 μήνα

Απαγόρευση αλιείας από την 1 Μαϊου

Πριν από 1 μήνα

Ανακοίνωση αποφάσεων της Συνεδρίασης της Περιφερειακής Επιτροπής

Πριν από 1 μήνα

Αρτινών Συνεργασία: Καμία ανοχή σε συκοφαντικά δημοσιεύματα που υπονοούν δοσοληψίες για έργα του Δήμου Αρταίων

Πριν από 1 μήνα

Συλλογή τροφίμων ξηράς και μακράς διάρκειας από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αρταίων

Πριν από 1 μήνα

Έκθεση φωτογραφίας: "Απαλείφοντας τη φθορά του χρόνου" στο κάστρο της Άρτας

Πριν από 1 μήνα

Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής σήμερα το απόγευμα

Πριν από 1 μήνα

Βυζαντινή Εβδομάδα στην Άρτα: Ανάδειξη των Μνημείων μέσω της Παράδοσης και των Εθίμων

Πριν από 1 μήνα

Ομόφωνη αρνητική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αρταίων για την εγκατάσταση πλωτού φωτοβολταϊκού στη λίμνη Πουρναρίου

Πριν από 1 μήνα

Αίτηση απαλλαγής Δημοτικών Τελών για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις περιοχές εκτέλεσης του Open Mall

Πριν από 1 μήνα

Στις 25 Απριλίου ξεκινά το εορταστικό ωράριο στα εμπορικά καταστήματα για την περίοδο του Πάσχα

Πριν από 1 μήνα

Μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς την Τρίτη του Πάσχα

Πριν από 1 μήνα

Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων τη Δευτέρα

Πριν από 1 μήνα

Ανακοίνωση του Δήμου Αρταίων για το Open Mall

Πριν από 2 μήνες

Αρτινών Συνεργασία: Αλήθειες και ψέματα για το πως φτάσαμε στο Open Mall

Πριν από 2 μήνες

Υποχρεώσεις των ιδιοκτητών και αναδόχων ζώων συντροφιάς του Δήμου Αρταίων

Πριν από 2 μήνες

Οι υποχρεώσεις των δημοτών σχετικά με τα απόβλητα κηπουρικών εργασιών

Πριν από 2 μήνες

Καθαρισμός οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων εν όψει της αντιπυρικής περιόδου 2024

Πριν από 2 μήνες

Ανοιχτή συζήτηση και ενημέρωση για την εξέλιξη του OPEN MALL

Πριν από 2 μήνες

Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Βασ. Κωνσταντίνου για εργασίες σκυροδέτησης

Πριν από 2 μήνες

Επικοινωνήστε μαζί μας

Στείλτε το άρθρο με e-mail