Ελλάδα

Αναστολή της απεργίας ζητούν οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΙ. Δε συμμετέχουν ίντερνετ και αθλητικές εφημερίδες

Την αναστολή της απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών, ζητούν με ψήφισμα οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ. Η απεργία της ΠΟΕΣΥ ξεκίνησε με αφορμή την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου

Δημοσίευση: 25.04.2016, 15:05 | Τελευταία ενημέρωση: 25.04.2016, 15:22

Την αναστολή της απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών, ζητούν με ψήφισμα και οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ. Στην απεργία που ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη και συνεχίζετε με νέες απεργίες έως και την Μεγάλη Τετάρτη τα ξημερώματα δεν συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι στα αθλητικά έντυπα όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους αλλά και οι εργαζόμενοι στην πλειοψηφία των ενημερωτικών ιστοσελίδων τους οποίους και η ΕΣΗΕΑ δεν αναγνωρίζει ως δημοσιογράφους. Επίσης να τονίσουμε ότι τα Κυριακάτικα φύλλα των εφημερίδων κυκλοφόρησαν κανονικά την περασμένη Κυριακή.

Η ανακοίνωση των αθλητικών εφημερίδων
 
Η θέση των αθλητικών εφημερίδων κατά των αποφάσεων της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό: Οι αθλητικές εφημερίδες, ήταν ΠΑΝΤΟΤΕ παρούσες και πρωτοπόρες στις κατά καιρούς κινητοποιήσεις του δημοσιογραφικού κλάδου κι όχι μόνο. Είτε αυτές ήταν απεργιακές είτε είχαν κάποια άλλη μορφή. ΠΟΤΕ δεν έσπασαν απεργία, ΠΟΤΕ δεν επιχείρησαν να στήσουν απεργοσπαστικούς μηχανισμούς.
 
Ετσι, και στη σοβαρότατη κινητοποίηση που κήρυξε η ΠΟΕΣΥ για το ασφαλιστικό ΟΛΕΣ οι αθλητικές εφημερίδες αποφασίζουν από κοινού να κρατήσουν ενιαία γραμμή. Ενημερώνοντας τους αναγνώστες τους και ΟΛΟ τον ελληνικό λαό για τη θυσία ενός κλάδου, στο βωμό συμφερόντων που καμία απολύτως σχέση δεν έχουν με την ευρύτατη πλειοψηφία των δημοσιογράφων. Το ασφαλιστικό ταμείο των δημοσιογράφων ΔΕΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ από κανέναν κρατικό φορέα. Δεν επιβάρυνε ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΡΑΤΙΚΟ προϋπολογισμό. Δεν στοίχισε ούτε λεπτό στον Ελληνα φορολογούμενο.
 
Πρώτα το έκλεψαν με τα δομημένα ομόλογα. Μετά του πήραν σχεδόν 100 εκατομμύρια με το PSI. Τώρα, η κυβέρνηση του κόβει και το αγγελιόσημο, την εισφορά των διαφημιζόμενων, οδηγώντας το στον θάνατο με τον πιο στυγνό τρόπο.
 
Οι αθλητικές εφημερίδες δεν πρόκειται να αφήσουν έτσι αυτό το έγκλημα. Όπως δεν πρόκειται να αφήσουν έτσι κανένα από τα εγκλήματα –και δεν αναφερόμαστε μόνο στην παρούσα κυβέρνηση- που έγιναν και γίνονται στο ασφαλιστικό και αφορούν άλλους κλάδους και σχεδόν το σύνολο του ελληνικού λαού.
 
Θα ενημερώνουμε καθημερινά, τους χιλιάδες αναγνώστες μας. Κι η ενημέρωσή μας θα είναι ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ και ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ. Δεν υπάρχει δεξιός και αριστερός ασφαλισμένος. Όλοι έχουμε τα ίδια δικαιώματα στην περίθαλψη, στην συνταξιοδότηση, στην επικούρηση. Και γι’ αυτά τα δικαιώματα δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε.
 
Την ανακοίνωση υπογράφουν οι εφημερίδες:
ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ, GOAL NEWS, LIVESPORT, SPORTDAY, ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ, ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ, ΠΡΑΣΙΝΗ, ΓΑΥΡΟΣ, Η ΓΑΤΑ
 
Η ανακοίνωση- ψήφιοσμα των εργαζομένων του ΣΚΑΪ
Αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης της Συνέλευσης των δημοσιογράφων του ομίλου:

«Ψήφισμα της Συνέλευσης των Δημοσιογράφων της Τηλεόρασης, του Ραδιοφώνου και του site του Ομίλου ΣΚΑΪ

Κυριακή, 24 Απριλίου 2016
Οι Δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ εκτιμούν ότι η διαρκής απεργιακή κινητοποίηση έχει συμπέσει με μία περίοδο όπου οι εξελίξεις τείνουν να μας προσπεράσουν. Πιστεύουμε ότι σε αυτή τη φάση τα συμφέροντά μας κινδυνεύουν περισσότερο όταν επιλέγουμε τη σιγή παρά από την δυναμική μας παρουσία στην δημόσια σφαίρα.
 
Θεωρούμε ότι τη στιγμή που γίνονται συζητήσεις για την πιθανότητα διενέργειας ενός Eurogroup (ίσως την Μεγάλη Πέμπτη) στο οποίο θα συζητηθεί το επιπλέον πακέτο μέτρων, σε συνδυασμό με την κοινοβουλευτική διαδικασία που χρονικά ωθεί την συζήτηση και ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου μετά το Πάσχα, κάνουν ξεκάθαρο ότι το συμφέρον του κλάδου δεν είναι στην συνέχιση της απεργίας, αλλά στην αναστολή της.
 
Ως εκ τούτου ζητούμε από την Ένωση, να αναστείλει το ταχύτερο την απεργία και συγκεκριμένα την Τρίτη στις 06:00 το πρωί. Οι Δημοσιογράφοι του Ομίλου ΣΚΑΪ».

Οι εργαζόμενοι σε μια από τις μεγαλύτερες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες το newsit.gr αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους:
«Για πρώτη φορά στα χρονικά, οι δημοσιογράφοι στέκονται απέναντι στην παράλογη απεργία που έχει κηρύξει το σωματείο τους. Η ΕΣΗΕΑ συνειδητοποίησε πολύ αργά ότι το ταμείο των δημοσιογράφων κινδυνεύει και διαπίστωσε βλέποντας το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο ότι θα ενταχθεί όπως και πολλά άλλα στο ενιαίο ταμείο. Και βγήκε από την χειμερία νάρκη της, την πιο ακατάλληλη στιγμή.
 
Μια στιγμή που ο κόσμος θα έπρεπε να ενημερώνεται και να μην σιγούν τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και εφημερίδες. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η ΕΣΗΕΑ κάνει μεγάλη χάρη στην κυβέρνηση, αποφασίζοντας πολυήμερες απεργίες την ώρα που το ασφαλιστικό έχει κατατεθεί στην Βουλή, την ώρα που η οικονομία κρέμεται από μια κλωστή. Και επιμένει με πρακτικές του πολύ μακρινού παρελθόντος να δείξει ότι είναι εκεί και αγωνίζεται για τα δικαιώματα των δημοσιογράφων.
 
Το newsit.gr όπως έχει ξεκαθαρίσει εδώ και πολύ καιρό, δεν ακολουθεί τις απεργίες της ΕΣΗΕΑ αφού το σωματείο το οποίο μας καλεί να απεργήσουμε δεν είναι το σωματείο μας. Δεν μας αναγνωρίζει. Δεν υπάρχουμε γι' αυτό. Και όμως, επιμένουν να ζητούν να απεργήσουν οι εργαζόμενοι στα site οι οποίοι αντιμετωπίζονται από το σωματείο τους ως εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας. Το δικαίωμα στην απεργία είναι σεβαστό, όπως και το δικαίωμα στην μη απεργία. Όχι για όλους.
 
Η ΕΣΗΕΑ απειλεί με διαγραφές όποιον αποφασίσει να μην απεργήσει χρησιμοποιώντας - όπως και άλλα σωματεία είναι η αλήθεια - το χαρτί της διαγραφής από τον ΕΔΟΕΑΠ και τον κλάδο υγείας.
 
Η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ για την απεργία:

"Ο αγώνας για τα ταμεία μας συνεχίζεται

"Άρχισε στις 6 το πρωί και συνεχίζεται η τριήμερη απεργία που κήρυξε πανελλαδικά η ΠΟΕΣΥ σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Με υψηλό αγωνιστικό φρόνημα οι εργαζόμενοι μετέχουν όλοι στην απεργία τηρώντας την καταστατική δέσμευση όλων των μελών στις απεργιακές αποφάσεις των σωματείων τους. 

"Τα Διοικητικά Συμβούλια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και των Ενώσεων του κλάδου βρίσκονται σε διαρκή συνεδρίαση για την περιφρούρηση και διασφάλιση της επιτυχίας του απεργιακού αγώνα. 

"Στο πλαίσιο αυτό κλήθηκαν για αύριο σε συνάντηση και τα διευθυντικά στελέχη όλων των εντύπων, ραδιοτηλεοπτικών και διαδικτυακών Μέσων. Αμέσως μετά θα συνεδριάσει εκ νέου το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ με τη συμμετοχή των Προέδρων όλων των Ενώσεων για την πορεία του απεργιακού αγώνα.

"Η ΠΟΕΣΥ θεωρεί θετική την κοινή στάση των αθλητικών εφημερίδων να στηρίξουν και να προβάλουν εμφαντικά τον αγώνα του κλάδου για τη διάσωση των Ταμείων Τύπου και των πόρων τους.

"Η μαζική συμμετοχή στην απεργία όλων των εργαζομένων στην Ενημέρωση αποτελεί τη μοναδική εγγύηση για την επιτυχία του αγώνα.

"Αγωνιζόμαστε για:
-Τη διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ, με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.
-Τη διασφάλιση του αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρους χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης."

Ροή ειδήσεων

Έκθεση φωτογραφίας: "Απαλείφοντας τη φθορά του χρόνου" στο κάστρο της Άρτας

Πριν από 1 ώρα

Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής σήμερα το απόγευμα

Πριν από 2 ώρες

Βυζαντινή Εβδομάδα στην Άρτα: Ανάδειξη των Μνημείων μέσω της Παράδοσης και των Εθίμων

Πριν από 17 ώρες

Ομόφωνη αρνητική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αρταίων για την εγκατάσταση πλωτού φωτοβολταϊκού στη λίμνη Πουρναρίου

Πριν από 17 ώρες

Αίτηση απαλλαγής Δημοτικών Τελών για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις περιοχές εκτέλεσης του Open Mall

Πριν από 17 ώρες

Στις 25 Απριλίου ξεκινά το εορταστικό ωράριο στα εμπορικά καταστήματα για την περίοδο του Πάσχα

Πριν από 5 ημέρες

Μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς την Τρίτη του Πάσχα

Πριν από 5 ημέρες

Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων τη Δευτέρα

Πριν από 5 ημέρες

Ανακοίνωση του Δήμου Αρταίων για το Open Mall

Πριν από 1 εβδομάδα

Αρτινών Συνεργασία: Αλήθειες και ψέματα για το πως φτάσαμε στο Open Mall

Πριν από 1 εβδομάδα

Υποχρεώσεις των ιδιοκτητών και αναδόχων ζώων συντροφιάς του Δήμου Αρταίων

Πριν από 1 εβδομάδα

Οι υποχρεώσεις των δημοτών σχετικά με τα απόβλητα κηπουρικών εργασιών

Πριν από 1 εβδομάδα

Καθαρισμός οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων εν όψει της αντιπυρικής περιόδου 2024

Πριν από 1 εβδομάδα

Ανοιχτή συζήτηση και ενημέρωση για την εξέλιξη του OPEN MALL

Πριν από 1 εβδομάδα

Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Βασ. Κωνσταντίνου για εργασίες σκυροδέτησης

Πριν από 2 εβδομάδες

Περιφερειακό Συμβούλιο: Ενημέρωση για παραλιακό άξονα, σύνδεση Ιόνιας με Πρέβεζα

Πριν από 2 εβδομάδες

Θέατρο: "Δωδέκατη νύχτα" του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ από το Σκουφά

Πριν από 2 εβδομάδες

Άρτα: Ασθενής απειλούσε με ψαλίδι νοσηλευτές - Συνελήφθη μετά από πυροβολισμό στον αέρα

Πριν από 3 εβδομάδες

Οι δυο μεγάλες αλλαγές στον φετινό ΕΝΦΙΑ - Άρχισε η ανάρτηση των εκκαθαριστικών

Πριν από 3 εβδομάδες

Aυτοί είναι οι 10 Έλληνες δισεκατομμυριούχοι στη λίστα του Forbes

Πριν από 3 εβδομάδες

Eurostat: Αυξήθηκε στο 3,4% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Μάρτιο – Στο 2,4% στην ευρωζώνη

Πριν από 3 εβδομάδες

Ανακαινίζω - Νοικιάζω: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις αιτήσεις - Ποια είναι τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις

Πριν από 3 εβδομάδες

Ομόφωνα ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2024 απο το Δ.Σ. Ζηρού

Πριν από 3 εβδομάδες

Παράταση προθεσμίας στην υποβολή των αιτήσεων για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2024»

Πριν από 3 εβδομάδες

Παραχώρηση 171 στρεμμάτων για την αξιοποίηση του χώρου της πίστας Motocross

Πριν από 1 μήνα

Οpen Mall: «Στόχος η δημιουργία μιας πόλης που αναδεικνύει την ομορφιά της καθημερινής ζωής των κατοίκων»

Πριν από 1 μήνα

Κλειστό το διατραπεζικό σύστημα συναλλαγών 29 Μαρτίου και 1 Απριλίου

Πριν από 1 μήνα

Βαλτιμόρη: Νεκροί θεωρούνται οι έξι αγνοούμενοι - Συνεχίζονται οι έρευνες

Πριν από 1 μήνα

Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων

Πριν από 1 μήνα

Θέατρο: "Φτυστός ο μακαρίτης" από την θεατρική ομάδα Υπόθεση 19

Πριν από 1 μήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Στείλτε το άρθρο με e-mail