Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η ΒΙΚΗ Α.Ε. η οποία από σήμερα παύει τη λειτουργία της.
Όπως ανέφερε σήμερα το πρωί στον Orange Radio και την εκπομπή «Είναι Γεγονός» με τη Βίκυ Καινούργιου, ο πρόεδρος των εργαζομένων κ. Λάκας από σήμερα το εργοστάσιο παύει τη λειτουργία του και 190 εργαζόμενοι βρίσκονται όλοι στον αέρα, αναζητώντας τρόπο για το πώς θα μπορέσουν να πάρουν έστω και το επίδομα ανεργίας.
Στον αέρα βρίσκονται και οι οφειλές των εργαζομένων που ανέρχονται σε πολλούς μήνες στον καθένα αγγίζοντας συνολικά το 1 εκ.
Η ιστορία
Το όνομα ΒΙ.Κ.Η. αποτελεί σύντμηση της επωνυμίας της Βιομηχανίας Κρέατος Ηπείρου.
Η ιστορία της ξεκίνησε το 1973 όταν φτιάχτηκαν οι πρώτες εγκαταστάσεις της χοιροτροφικής μονάδας ΒΙΚΗ ΦΑΡΜ.
Το 1974, με την επιστημονική και τεχνολογική συνδρομή επιστημόνων από τη Γερμανία και τη Δανία, επεκτάθηκε και μετεξελίχθηκε σε μια από τις μεγαλύτερες μονάδες παραγωγής και επεξεργασίας κρέατος στην Ελλάδα.
Στα πλαίσια της συνεχούς ανάπτυξης, επεκτάθηκε και στην αγορά των προψημένων-κατεψυγμένων έτοιμων γευμάτων.
Στην πορεία αυτή, η εταιρεία κέρδιζε διαρκώς μερίδιο στην αγορά και έκανε ταυτόχρονα τις απαραίτητες επεκτάσεις ώστε η παραγωγή να καλύπτει την αυξανόμενη ζήτηση.
Οι κτιριακές εγκαταστάσεις της ΒΙ.Κ.Η. έχουν ανεγερθεί σε ιδιόκτητα οικόπεδα συνολικής έκτασης 46.000 τ.μ. και περιλαμβάνουν:
• σύγχρονο σφαγείο δυναμικότητας 120 ζώων την ώρα
• μονάδα αποστέωσης χοιρινού και βοδινού κρέατος
• υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής αλλαντικών, κονσερβών κρέατος και έτοιμων γευμάτων
• μονάδες συσκευασίας και τυποποίησης
• αποθηκευτικούς – ψυκτικούς χώρους για την άριστη συντήρηση των παραγόμενων προϊόντων
• άριστα εξοπλισμένα εργαστήρια ποιοτικού ελέγχου
Το όνομα ΒΙ.Κ.Η. αποτελεί σύντμηση της επωνυμίας της Βιομηχανίας Κρέατος Ηπείρου.
Η ιστορία της ξεκίνησε το 1973 όταν φτιάχτηκαν οι πρώτες εγκαταστάσεις της χοιροτροφικής μονάδας ΒΙΚΗ ΦΑΡΜ.
Το 1974, με την επιστημονική και τεχνολογική συνδρομή επιστημόνων από τη Γερμανία και τη Δανία, επεκτάθηκε και μετεξελίχθηκε σε μια από τις μεγαλύτερες μονάδες παραγωγής και επεξεργασίας κρέατος στην Ελλάδα.
Στα πλαίσια της συνεχούς ανάπτυξης, επεκτάθηκε και στην αγορά των προψημένων-κατεψυγμένων έτοιμων γευμάτων.
Στην πορεία αυτή, η εταιρεία κέρδιζε διαρκώς μερίδιο στην αγορά και έκανε ταυτόχρονα τις απαραίτητες επεκτάσεις ώστε η παραγωγή να καλύπτει την αυξανόμενη ζήτηση.