Ήπειρος

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Άρτας: "Θερμό φθινόπωρο με φόντο εκλογές…"

Δημοσίευση: 01.09.2014, 14:01 | Τελευταία ενημέρωση: 01.09.2014, 14:01

Προβλέποντας ένα πολύ θερμό φθινόπωρο και με έντονο προβληματισμό για την πορεία και το μέλλον του κινήματος συνεδρίασαν τα στελέχη της Ν.Ε με την παρουσία και του αναπληρωτή Γραμματέα του Τομέα Αθλητισμού Χρυσοβαλάντη Αθανασίου την Τετάρτη το βράδυ.

Στην ημερήσια διάταξη είχαν τεθεί πολλά ζητήματα της τρέχουσας συγκυρίας αλλά αυτά που κυριάρχησαν ήταν οι εσωκομματικές διεργασίες της επόμενης περιόδου που όπως διαφαίνεται θα προδιαγράψουν σε μεγάλο βαθμό την υπαρξιακή οντότητα του κινήματος στο πολιτικό σκηνικό.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο γραμματέας Άλκις Παπαχρηστάκις ευχήθηκε σε όλους καλό χειμώνα και καλή δύναμη και αντοχές για τις δύσκολες μάχες που ακολουθούν και ιδιαίτερα καλωσόρισε τον Χρυσοβαλάντη Αθανασίου που "είναι καλός φίλος και δραστήριος Αρτινός και  που μετά από μια πολύχρονη πετυχημένη πορεία στον πρωταθλητισμό προσφέρει τώρα σημαντικές υπηρεσίες στα κεντρικά του κινήματος ως Αναπληρωτής Γραμματέας του Τομέα Αθλητισμού".

"Διαδραματίζονται στην χώρα σοβαρά γεγονότα, δυστυχώς όμως πάντα σε αρνητική κατεύθυνση που επιβαρύνει το ήδη δυσμενές πολιτικό σκηνικό και ιδιαίτερα την δική μας εικόνα αφού δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι και επικοινωνιακά χρεωνόμαστε μόνο εμείς την αρνητική εικόνα της Κυβέρνησης.

Η ωμή πραγματικότητα είναι ότι η κυβέρνηση δυστυχώς για όλους μας αλλά κυρίως για την χώρα και τους πολίτες παραπαίει.

Εκεί που θα περιμέναμε και μετά την επίσημη καταγραφή του πρωτογενούς πλεονάσματος στον προϋπολογισμό του 2013 αλλά και του 2014 να ξεκινήσει μια θετική προσπάθεια για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την πολυπόθητη ανάπτυξη με μέτρα για ανέργους, για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και την αποκατάσταση των αδικιών παρακολουθούμε μια τραγελαφική κατάσταση με προχειρότητες και ανακολουθίες που επιβαρύνουν σε μεγάλο βαθμό την αναξιοπιστία της κυβέρνησης και εντείνουν την δυσαρέσκεια του πολίτη.

Κάνοντας μια μικρή αναδρομή στον τρόπο χειρισμού σημαντικών για τους πολίτες ζητημάτων όπως είναι η αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων για την πληρωμή του ενιαίου φόρου για τα ακίνητα (ΕΝΦΙΑ) που σάστισε το πανελλήνιο, την νομοθετική ρύθμιση για την ιδιωτικοποίηση του 30% της ΔΕΗ χωρίς την ελάχιστη διαβούλευση και ενημέρωση, την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων με την υποχρεωτική κλιμάκωση σε άριστους, μέτριους και άχρηστους, και πρόσφατα με ένα υποδεέστερο για την τρέχουσα δραματική για τους πολίτες συγκυρία ζήτημα όπως η διαγραφή των αιώνιων φοιτητών βλέπουμε ξεκάθαρα την προχειρότητα και τον παιδαριώδη χειρισμό θεμάτων που εξάπτουν ακόμη περισσότερο τον θυμό και την δυσαρέσκεια του πολίτη.

Και όσο και αν εμείς έχουμε καλές προθέσεις προσπαθώντας εναγωνίως να σωθεί η χώρα από την χρεωκοπία και την έξοδο από την Ευρωπαϊκή ένωση η δίνοντας μάχη στα πλαίσια της συγκυβέρνησης και ανατρέποντας σε μεγάλο βαθμό όλες τις δυσμενείς για τους πολίτες επιλογές η πρώτη εντύπωση είναι που μένει και δεν ανατρέπεται εύκολα.

Δεν βρίσκουμε δηλ. ευήκουα ώτα και πολίτες που έχουν καλή διάθεση να μας ακούσουν.

Εμείς όμως ήμαστε εδώ όπως από την αρχή της θητείας μας είχαμε δεσμευτεί για να στηρίζουμε το κίνημα, να βάζουμε πλάτη στα δύσκολα και να κρατήσουμε ζωντανή αυτήν την εστία που πέρα από τα λάθη, τις αστοχίες και τις παραλείψεις έχει και μια ιστορική διαδρομή που οφείλουμε να την διαφυλάξουμε σαν «κόρη οφθαλμού».

 Έχουμε τώρα μπροστά μας σημαντικές διεργασίες σε πολιτικό, σε κυβερνητικό αλλά κυρίως σε κομματικό επίπεδο.

Η αρχή του φθινοπώρου πάντα ήταν σταθμός και προϊδέαζε για τις πολιτικές εξελίξεις και για μείζονος σημασίας αποφάσεις που επηρεάζουν την ζωή των πολιτών.

Για δεκαετίες στο παρελθόν περιμέναμε πως και πώς να ανεβεί ο Ανδρέας Παπανδρέου στην Θεσ/νίκη για να εξαγγείλει αυξήσεις μισθών που ανέβαζαν πάντα το ηθικό του λαού μας.

Εμείς όμως έχουμε και την επέτειο της ιδρυτικής μας διακήρυξης που για πολλά χρόνια γιορτάζαμε με ξεχωριστή λαμπρότητα.

Και θέλω να ξεκινήσουμε από εκεί.

Σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για γιορτή και εκδηλώσεις.

Σήμερα η περισυλλογή και ο προβληματισμός όλων μας είναι διάχυτος και κυρίως για την υπαρξιακή μας συνέχεια. Ζητάμε εναγωνίως και απαιτούμε από τον πρόεδρο Βαγγέλη Βενιζέλο να κοπεί επί τέλους ο ομφάλιος λώρος που μας ταυτίζει με την συντηρητική παράταξη και αλλοιώνει τα ιδεολογικά μας χαρακτηριστικά.

Το ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του είναι καταδικασμένο να υπηρετεί τον λαό και την χώρα, να πρωταγωνιστεί στο πολιτικό σκηνικό και οι θεμελιώδεις αρχές της ιστορικής ιδρυτικής διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη για κοινωνική δικαιοσύνη, κοινωνική απελευθέρωση, ισοτιμία, ισονομία, ισοπολιτεία, ισηγορία και ανθρωποκεντρικές κοινωνικές πολιτικές αποτελούν τον μοναδικό πλέον συνεκτικό κρίκο και ένα ηθικό συμβόλαιο τιμής που μπορεί να μας κρατήσει ενωμένους και την δημοκρατική παράταξη ζωντανή.

Εμείς σαν συνειδητοποιημένα στελέχη του κινήματος συμμετέχουμε και στηρίζουμε τις επετειακές εκδηλώσεις που διοργανώνει το επίσημο ΠΑΣΟΚ. Δεν θα σχολιάσουμε ενέργειες και πρακτικές που σε μια πολύ κρίσιμη οριακά καμπή διαιρούν και διχάζουν.

Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας γίνονται τα εγκαίνια της έκθεσης στην Θεσ/νίκη και η παρουσία του προέδρου Βαγγέλη Βενιζέλου θα είναι καθοριστική. Την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος θα εξαγγείλει το ορθολογικό για τα δεδομένα της χώρας, καλά επεξεργασμένο και κοστολογημένο σχέδιο Εθνικής ανασυγκρότησης και ανάπτυξης και είναι απολύτως βέβαιο ότι με την επικοινωνιακή του δεινότητα θα κυριαρχήσει.

Αυτό που σήμερα χρειάζεται είναι η ενεργός συμμετοχή, η μαζικότητα και η στήριξη των εκδηλώσεων και ιδιαίτερα εκεί όπου είναι επιτακτική η θετική παρουσία του προέδρου μας.

Περί τα μέσα Νοεμβρίου σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο της υπό συγκρότηση δημοκρατικής παράταξης. Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα επωμισθούμε τον δύσκολο ρόλο της οργάνωσης των προσυνεδριακών διαδικασιών, με την οργάνωση του δημόσιου διαλόγου, την ουσιαστικότερη συγκρότηση και λειτουργία των δημοτικών οργανώσεων και την προσέλκυση στην οργάνωση όλου του κοινωνικού ΠΑΣΟΚ ώστε να εκλέξουμε στην συνέχεια μεγαλύτερο αριθμό συνέδρων.

Αν και οι προθέσεις είναι να προσέλθουν όλα τα κόμματα, οι κινήσεις, οι ομάδες και προσωπικότητες από τον χώρο της κεντροαριστεράς η εκτίμηση τελικά  είναι ότι το ΠΑΣΑΟΚ θα αποτελέσει για μια ακόμη φορά τον βασικό πυλώνα της δημοκρατικής παράταξης και γι’ αυτό είναι χρέος μας να διαφυλάξουμε την αυτονομία, την αυτοτέλεια και την ανεξαρτησία της παράταξης.

Τέλος μια μικρή αναφορά στην ονοματολογία για τον πρόεδρο της δημοκρατίας. Δεν έχει καμία απολύτως σημασία το πρόσωπο σε έναν θεσμό με ελάχιστες αρμοδιότητες. Και ούτε μας αγγίζει το ζήτημα της παραμονής σε μια κυβέρνηση και μάλιστα σαν κυβερνητικός εταίρος με την συντηρητική παράταξη που μόνο φθορά μας προσφέρει.

Για εμάς προέχει να βρεθεί ο απαιτούμενος αριθμός βουλευτών (180 δηλ) ώστε να μην ανατραπεί η εφαρμογή ενός προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής που φτάνει στο τέλος του και που με τις απαράμιλλες θυσίες του Ελληνικού λαού ήμαστε κοντά στον δρόμο της σταθερότητας και της αντίστροφης πορείας προς την ανάπτυξη.

Και όλα αυτά με φόντο τις εθνικές εκλογές που πλησιάζουν και ανεξάρτητα με τα σενάρια για τον χρόνο διεξαγωγής τους προϊονίζονται πολύ κρίσιμες και καθοριστικές για την πορεία της χώρας και του λαού μας αλλά και την μελλοντική ύπαρξη του ΠΑΣΟΚ.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο αναπληρωτής Γραμματέας του Τομέα Αθλητισμού Χρυσοβαλάντης Αθανασίου ο οποίος αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση έκανε μια σύντομη αναφορά και ενημέρωση για την πολιτική στον χώρο του Αθλητισμού που αφορά και αγγίζει την νεολαία, που κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις δίνει διεξόδους, δυνατότητα για δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου και προβολή της χώρας στο εξωτερικό.

Για να ήμαστε όμως ειλικρινείς είπε σήμερα από την πλευρά της Κυβέρνησης και ελέω και της οικονομικής κρίσης ο αθλητισμός τέθηκε σε υποδεέστερη μοίρα με περικοπές και υποχρηματοδοτήσεις σε όλους τους τομείς που δημιουργούν λειτουργικά και ανυπέρβλητα προβλήματα στις Ομοσπονδίες των αθλημάτων, στην προετοιμασία των αθλητών υψηλού επιπέδου αλλά και σε χαμηλότερα επίπεδα στον σχολικό, τον μαζικό αθλητισμό και τις υποδομές.

Για να αντιληφθεί κάποιος την κατάσταση αρκεί να αναλογιστεί την εικόνα των εγκαταστάσεων των Ολυμπιακών αγώνων του 2004 για τις οποίες ξοδεύτηκαν 21 δις ευρώ και που σήμερα μας κοστίζουν ακριβά.

Στον Τομέα γίνονται διαρκώς παρεμβάσεις αλλά υπάρχει ένα τοίχος στην συνεργασία μας με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και αυτό έχει σχέση με την αντιμετώπιση στα πλαίσια της συγκυβέρνησης από τα στελέχη της Ν.Δ που είναι υπεροπτική και αντιδεοντολογική.

Προσωπικά δεσμεύτηκε ότι θα παρακολουθεί από κοντά τις προσπάθειες αναβάθμισης του αθλητισμού στην Άρτα και πρόσφατα σε συζήτηση με τον Πύρρο Δήμα απέσπασε την δέσμευσή του για την παρουσία του εδώ και για συζήτηση με όλους τους αθλητικούς φορείς της περιοχής.

Τα στελέχη της ΝΕ που τοποθετήθηκαν στην συνέχεια κινήθηκαν στο πνεύμα της εισήγησης εκφράζοντας την δυσφορία για την συνεχιζόμενη συμπόρευση με την συντηρητική παράταξη και τον προβληματισμό για την αντικειμενική πλέον αδυναμία στην επικοινωνία με την χειμαζόμενη κοινωνία". 

Ροή ειδήσεων

Έκθεση φωτογραφίας: "Απαλείφοντας τη φθορά του χρόνου" στο κάστρο της Άρτας

Πριν από 11 ώρες

Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής σήμερα το απόγευμα

Πριν από 12 ώρες

Βυζαντινή Εβδομάδα στην Άρτα: Ανάδειξη των Μνημείων μέσω της Παράδοσης και των Εθίμων

Πριν από 1 ημέρα

Ομόφωνη αρνητική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αρταίων για την εγκατάσταση πλωτού φωτοβολταϊκού στη λίμνη Πουρναρίου

Πριν από 1 ημέρα

Αίτηση απαλλαγής Δημοτικών Τελών για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις περιοχές εκτέλεσης του Open Mall

Πριν από 1 ημέρα

Στις 25 Απριλίου ξεκινά το εορταστικό ωράριο στα εμπορικά καταστήματα για την περίοδο του Πάσχα

Πριν από 5 ημέρες

Μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς την Τρίτη του Πάσχα

Πριν από 5 ημέρες

Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων τη Δευτέρα

Πριν από 5 ημέρες

Ανακοίνωση του Δήμου Αρταίων για το Open Mall

Πριν από 1 εβδομάδα

Αρτινών Συνεργασία: Αλήθειες και ψέματα για το πως φτάσαμε στο Open Mall

Πριν από 1 εβδομάδα

Υποχρεώσεις των ιδιοκτητών και αναδόχων ζώων συντροφιάς του Δήμου Αρταίων

Πριν από 1 εβδομάδα

Οι υποχρεώσεις των δημοτών σχετικά με τα απόβλητα κηπουρικών εργασιών

Πριν από 1 εβδομάδα

Καθαρισμός οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων εν όψει της αντιπυρικής περιόδου 2024

Πριν από 1 εβδομάδα

Ανοιχτή συζήτηση και ενημέρωση για την εξέλιξη του OPEN MALL

Πριν από 1 εβδομάδα

Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Βασ. Κωνσταντίνου για εργασίες σκυροδέτησης

Πριν από 2 εβδομάδες

Περιφερειακό Συμβούλιο: Ενημέρωση για παραλιακό άξονα, σύνδεση Ιόνιας με Πρέβεζα

Πριν από 2 εβδομάδες

Θέατρο: "Δωδέκατη νύχτα" του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ από το Σκουφά

Πριν από 2 εβδομάδες

Άρτα: Ασθενής απειλούσε με ψαλίδι νοσηλευτές - Συνελήφθη μετά από πυροβολισμό στον αέρα

Πριν από 3 εβδομάδες

Οι δυο μεγάλες αλλαγές στον φετινό ΕΝΦΙΑ - Άρχισε η ανάρτηση των εκκαθαριστικών

Πριν από 3 εβδομάδες

Aυτοί είναι οι 10 Έλληνες δισεκατομμυριούχοι στη λίστα του Forbes

Πριν από 3 εβδομάδες

Eurostat: Αυξήθηκε στο 3,4% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Μάρτιο – Στο 2,4% στην ευρωζώνη

Πριν από 3 εβδομάδες

Ανακαινίζω - Νοικιάζω: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις αιτήσεις - Ποια είναι τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις

Πριν από 3 εβδομάδες

Ομόφωνα ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2024 απο το Δ.Σ. Ζηρού

Πριν από 3 εβδομάδες

Παράταση προθεσμίας στην υποβολή των αιτήσεων για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2024»

Πριν από 3 εβδομάδες

Παραχώρηση 171 στρεμμάτων για την αξιοποίηση του χώρου της πίστας Motocross

Πριν από 1 μήνα

Οpen Mall: «Στόχος η δημιουργία μιας πόλης που αναδεικνύει την ομορφιά της καθημερινής ζωής των κατοίκων»

Πριν από 1 μήνα

Κλειστό το διατραπεζικό σύστημα συναλλαγών 29 Μαρτίου και 1 Απριλίου

Πριν από 1 μήνα

Βαλτιμόρη: Νεκροί θεωρούνται οι έξι αγνοούμενοι - Συνεχίζονται οι έρευνες

Πριν από 1 μήνα

Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων

Πριν από 1 μήνα

Θέατρο: "Φτυστός ο μακαρίτης" από την θεατρική ομάδα Υπόθεση 19

Πριν από 1 μήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Στείλτε το άρθρο με e-mail