Αυριο η συναυλία στο κάστρο με την Ευανθία Ρεμπούτσικα

Δημοσίευση: 15.06.2016, 14:41 | Τελευταία ενημέρωση: 15.06.2016, 14:41

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας και το μουσικό σύνολο «Con Brio», την Πέμπτη 16 Ιουνίου και ώρα 21:00, σας προσκαλεί σε ένα μουσικό ταξίδι με μελωδίες της Ευανθίας Ρεμπούτσικα. Το θέατρο Κάστρου θα φιλοξενήσει μια μουσική συνάντηση  μαθητών του σχολείου μας με τη διεθνούς φήμης ελληνίδα μουσικό και συνθέτρια και τον καταξιωμένο μουσικό Θάνο Σταυρίδη.

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα, μια από τις πιο σημαντικές Ελληνίδες συνθέτριες,  γράφει μουσική για ταινίες, ορχηστρική μουσική και τραγούδια. Έχει λάβει μέρος σε διεθνή φεστιβάλ μουσικής, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και έχει συνεργαστεί με σπουδαίους συνθέτες και ερμηνευτές. Έχει επίσης βραβευτεί για τη μουσική που έχει γράψει για μεγάλου μήκους ταινίες, ντοκιμαντέρ, τηλεοπτικές σειρές και θεατρικές παραστάσεις. Οι δίσκοι της έχουν γίνει πλατινένιοι και έχει ένα εξαιρετικά πιστό κοινό. Σημαντικός  σταθμός στην καριέρα της υπήρξε η μουσική για την πολυβραβευμένη ταινία «Πολίτικη Κουζίνα» ενώ για  τη μουσική της στην τουρκική ταινία «Babam ve oglum» της απονεμήθηκε το βραβείο «Discovery» στα World Soundtrack Awards της Διεθνούς Ακαδημίας του Βελγίου.     

Στη μουσική σκηνή θα συμμετέχει και ο  Θάνος Σταυρίδης, πτυχιούχος μουσικολογίας του ΑΠΘ, διακεκριμένος ακορντεονίστας και ενορχηστρωτής, και έκτακτος διδάσκων στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου ενώ παράλληλα συμμετέχει ως  session μουσικός και ενορχηστρωτής σε ηχογραφήσεις και συναυλίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Στο μουσικό αυτό ταξίδι που με πολύ μεράκι ετοίμασαν οι μαθητές μας με τη βοήθεια των καθηγητριών τους, Έλλης Καλουτσάκη και Γιώτας Κυριακίδη, θα περιπλανηθούμε με τους ήχους του βιολιού της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και του ακορντεόν του Θάνου Σταυρίδη, σε'' πολίτικες'' και όχι μόνο αναμνήσεις.

Σας περιμένουμε λοιπόν την Πέμπτη 16 Ιουνίου και ώρα 21:00 στο Θέατρο Κάστρου για να απολαύσουμε όλοι μαζί αυτή την μουσική περιπλάνηση και να σιγοτραγουδήσουμε γνώριμες μελωδίες.

Πηγή: Δελτίο Τύπου

Επικοινωνήστε μαζί μας

Στείλτε το άρθρο με e-mail