Ήπειρος

Συναντήσεις του Δημάρχου Αρταίων στην Αθήνα για Οριοθέτηση, Γεφύρωση Αράχθου, Ασφαλτοστρώσεις Αγροτικών Δρόμων, Εγγειοβελτιωτικά, Ανακατάταξη Εθνικού Οδικού Δικτύου κ.α.

Δημοσίευση: 01.02.2018, 13:42 | Τελευταία ενημέρωση: 01.02.2018, 13:44

Σειρά επαφών για σημαντικά θέματα της Άρτας είχε τις προηγούμενες ημέρες στην Αθήνα ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Δέδε συζήτησαν το θέμα των ασφαλτοστρώσεων αγροτικών δρόμων που οδηγούν σε κτηνό-πτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, για το οποίο ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Δέδε ότι ο Δήμος Αρταίων έχει εκπονήσει τις απαραίτητες μελέτες για έργα ύψους 5 εκ. ευρώ, ώστε να ασφαλτοστρωθούν ακόμη περισσότεροι αγροτικοί δρόμοι σε όλο το μήκος του κάμπου της Άρτας. Όπως διαβεβαίωσε ο κ. Δέδες, μέσα στο Φεβρουάριο τα έργα θα ενταχθούν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, κάτι που θα δώσει την ευκαιρία στο Δήμο να δημοπρατήσει τα έργα άμεσα και αυτά να ξεκινήσουν ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι.

Για την Οριοθέτηση του Ποταμού Αράχθου ο κ. Τσιρογιάννης εξέφρασε την αγωνία του προς τον κ. Δέδε για την σημαντική καθυστέρηση που υπάρχει στην επιλογή  του τελικού αναδόχου για την μελέτη αντιπλημμυρικής θωράκισης και οριοθέτησης, υπογραμμίζοντας πως εάν καθυστερήσει ακόμη περισσότερο η διαδικασία, τότε θα υπάρξει κίνδυνος για την χρηματοδότηση των αντιπλημμυρικών έργων από το τρέχον ΕΣΠΑ.

Επιπλέον, συζητήθηκε το θέμα της επιπλέον χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση των υφιστάμενων εγγειοβελτιωτικών έργων, αλλά και για την εκπόνηση των μελετών για την επέκταση των έργων αυτών σε όλη την πεδιάδα της Άρτας.

Για τη νέα Γεφύρωση του Ποταμού Αράχθου στο ύψος της φοιτητικής εστίας, έργο το οποίο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με προϋπολογισμό 6,5 εκ. ευρώ, στόχος είναι να χαρακτηριστούν τα έργα ως εθνικής σημασίας, βάσει της σχετικής Νομοθεσίας (άρθρο 7Α του Ν. 2882/2001). Σήμερα υπάρχει ως γνωστόν μια μοναδική γεφύρωση στον Άραχθο, η οποία δέχεται αρκετές καταπονήσεις, με αποτέλεσμα να κρίνεται ως πολύ σημαντική η κατασκευή της νέας γεφύρωσης.

Στο τραπέζι της συνάντησης τέθηκε και το θέμα της ανακατάταξης του παλαιού εθνικού δικτύου Άρτας-Ιωαννίνων από πρωτεύον, που είναι σήμερα, σε δευτερεύον, κάτι που αναμένεται να ολοκληρωθεί με τις απαραίτητες υπογραφές από ημέρα σε ημέρα. Η αλλαγή αυτή δίνει τη δυνατότητα στους ιδιώτες και επιχειρήσεις που κατέχουν οικόπεδα εκατέρωθεν του δρόμου να οικοδομήσουν  με ευνοϊκότερους όρους.

Με τον Πρόεδρο του «Πράσινου Ταμείο» Γιώργο Πατρίκιο ο Χρήστος Τσιρογιάννης συζήτησε για τα χρηματοδοτικά προγράμματα που επίκεινται, καθώς και για τις δύο προτάσεις που ο Δήμος Αρταίων υπέβαλλε στο Ταμείο, για την ανάπλαση των πλατειών σε Αγία Θεοδώρα και Ροδαυγή.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος συναντήθηκε και στο Υπουργείο Πολιτισμού με υπηρεσιακά στελέχη για το θέμα του Ιστορικού Δημαρχείου και των λεπτομερειών που πρέπει να διευθετηθούν ώστε να ξεκινήσει άμεσα η αναπαλαίωση του κτιρίου, η αξιοποίηση του οποίου υπενθυμίζεται ότι έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» (ΕΣΠΑ) με συνολικό προϋπολογισμό 2 εκ. ευρώ.

Το βράδυ της Δευτέρας, ο Δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης μαζί με τον Αντιδήμαρχο Κώστα Χαρακλιά παραβρέθηκαν στην εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και των Ηρώων του Ολοκαυτώματος, όπου συνομίλησαν παρουσία και της Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Όλγας Γεροβασίλη, μεταξύ άλλων με τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνη και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αλκιβιάδη Στεφανή.

Αναφορικά με το ΤΕΙ Ηπείρου, όπως τονίστηκε από τον Υπουργό Παιδείας δεν θα φύγει από την Άρτα κανένα τμήμα από τα υφιστάμενα, αντιθέτως θα αναβαθμιστούν, ενώ υπάρχει η σκέψη για δημιουργία ενός ακόμη τμήματος και μάλιστα αναβαθμισμένου, αυτό των Επιστημών, Τροφίμων και Διατροφής. Παράλληλα, για τη Γεωπονική γίνεται προσπάθεια να λειτουργήσει από το επόμενο κιόλας ακαδημαϊκό έτος και η Σχολή να βρίσκεται στα Μηχανογραφικά δελτία του Μαρτίου. Ο Δήμαρχος ζήτησε από τον Υπουργό συνάντηση στο γραφείο του, ώστε να συζητήσουν διεξοδικά όλα τα παραπάνω θέματα.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνη, από τον οποίο ενημερώθηκαν για το νέο πιο αυστηρό σχέδιο νόμου για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, ενώ είχε ολιγόλεπτη συνομιλία και με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αλκιβιάδη Στεφανή από τον οποίο ο κ. Τσιρογιάννης ζήτησε, με δεδομένη την απόφαση για κλείσιμο όλων των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, να δημιουργηθεί στην Άρτα μια πολύ καλή ισοδύναμη λύση, ώστε το Στρατόπεδο να μην υποβαθμιστεί και ως εκ τούτου να μην υπάρξουν επιπτώσεις στην τοπική οικονομία.

Για να σχολιάσετε δεν είναι απαραίτητο να κάνετε εγγραφή. Συμπληρώστε ένα όνομα, μία ηλεκτρονική διεύθυνση και επιλέξτε «I'd rather post as a guest». Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.

Ροή ειδήσεων

GDPR: Ο χάρτης αλλαγών στην προστασία προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο

Πριν από 3 ημέρες

Υποβολές προτάσεων ύψους 725.000 ευρώ για συντηρήσεις σχολείων, δημιουργία και ανακατασκευές 26 παιδικών χαρών από το Δήμο Αρταίων

Πριν από 3 ημέρες

Εντοπίστηκαν σε θαμνώδη περιοχή στην Κορωνησία Άρτας, δύο ταξιδιωτικοί σάκοι με αντικείμενα που εμπίπτουν στη Νομοθεσία περί Αρχαιοτήτων

Πριν από 3 ημέρες

Νέα Ζηλανδία: Κύμα ύψους 24 μέτρων καταρρίπτει κάθε ρεκόρ (video)

Πριν από 4 ημέρες

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τον επομένη των μνημονίων σε 106 σελίδες

Πριν από 6 ημέρες

Την Πέμπτη ξεκινά το 10ο Art Festival "Πολιτιστική Παρέμβαση" του Συλλόγου Σπουδαστών ΤΛΠΜ στην Άρτα

Πριν από 1 εβδομάδα

Δημιουργία Αναπτυξιακής Σύμπραξης για την ανάδειξη και προστασία του Αμβρακικού Κόλπου» μεταξύ 11 φορέων

Πριν από 1 εβδομάδα

Πέθανε ο Χάρρυ Κλυνν

Πριν από 1 εβδομάδα

Συνεδριάζει την Τετάρτη 23 Μαΐου το Δημοτικό Συμβούλιο

Πριν από 1 εβδομάδα

Παγκόσμια Ημέρα των Μελισσών η 20ή Μαΐου

Πριν από 1 εβδομάδα

Κείμενο Πρωτοβουλίας Άρτας: ΟΧΙ στις έρευνες και εξορύξεις υδρογονανθράκων σε Άρτα- Πρέβεζα

Πριν από 1 εβδομάδα

Ελληνικής καταγωγής είναι ο δράστης του μακελειού στο Τέξας

Πριν από 1 εβδομάδα

Συνεχίζονται οι ενημερωτικές διαλέξεις, με θέμα την οδική ασφάλεια και την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, σε μαθητές σχολείων της Άρτας

Πριν από 1 εβδομάδα

Ανοίγει ο δρόμος για νέες επενδύσεις σε έργα ΑΠΕ στην Άρτα

Πριν από 1 εβδομάδα

Διεθνούς Ημέρας Μουσείων σήμερα με εκδηλώσεις και στην Άρτα

Πριν από 1 εβδομάδα

Παραμένει πρόεδρος στο ΤΕΕ ο Ευάγγελος Χρηστάκης

Πριν από 1 εβδομάδα

Απλήρωτοι παραμένουν το προσωπικό καθαριότητας και εστίασης του Νοσοκομείου Άρτας

Πριν από 1 εβδομάδα

Τίτλοι τέλους για τη ΒΙΚΗ ΑΕ

Πριν από 1 εβδομάδα

Θύελλα αντιδράσεων για το ψηφιακό χαράτσι σε κινητά, Η/Υ και ταμπλέτες

Πριν από 2 εβδομάδες

Απέρριψε τον «Κλεισθένη» το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων

Πριν από 2 εβδομάδες

Συνελήφθη 53χρονος ημεδαπός στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και διακίνηση ναρκωτικών

Πριν από 2 εβδομάδες

Σε οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ΑΕΠΙ προχώρησε το ΥΠΠΟ

Πριν από 2 εβδομάδες

Ολοκληρώνεται η μονάδα διαχείρισης αποβλήτων στην Ήπειρο

Πριν από 2 εβδομάδες

Ενοχή για ένα emoticon για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Πριν από 2 εβδομάδες

59 οι νεκροί στη Γάζα, μεταξύ αυτών και ένα βρέφος

Πριν από 2 εβδομάδες

ΧΡ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: Προτάσεις για τη συνένωση ΤΕΙ Ηπείρου με Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στον Υπουργό Παιδείας

Πριν από 2 εβδομάδες

Για μια ακόμη χρονιά η Άρτα τίμησε τις ηρωικές μάχες του Γριμπόβου

Πριν από 2 εβδομάδες

Συνελήφθη 30χρονος ημεδαπός στη Φλωριάδα για κατοχή ηρωίνης

Πριν από 2 εβδομάδες

Αλβανία: 13 συλλήψεις για κύκλωμα που διοχέτευε ναρκωτικά στην Ελλάδα

Πριν από 2 εβδομάδες

Σε λιγότερο από το 1,6% του ΑΕΠ της ευρωζώνης αναλογεί η Ελλάδα

Πριν από 2 εβδομάδες

Περισσότερο σχολιασμένα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Στείλτε το άρθρο με e-mail