Ήπειρος

Στήριξη της ΚΕΔΕ στα αιτήματα του Δήμου Αρταίων για μείωση διοδίων, δωρεάν ρεύμα από μεγάλα Υ/Η έργα, οδεύσεις οπτικών ινών και παραχωρήσεις δημοσίων εκτάσεων

Δημοσίευση: 30.11.2017, 20:41 | Τελευταία ενημέρωση: 30.11.2017, 20:41

Στην Άρτα συνεδρίασε χθες το απόγευμα το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος. Το Διοικητικό Συμβούλιο συνήλθε στην πόλη μετά από πρόταση του Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη και το «παρών» έδωσαν Δήμαρχοι της Άρτας, της Ηπείρου και από όλη τη χώρα.

Στην εισαγωγή του ο Δήμαρχος Αρταίων ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη και το Διοικητικό Συμβούλιο για την αποδοχή της πρόσκλησης για συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης στην Άρτα. Παράλληλα, υπογράμμισε τις πολύ δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί για τους Δήμους, με τη χρηματοδότηση από το Κράτος να μειώνεται διαρκώς και τις αρμοδιότητες, αλλά και τις ανάγκες των πολιτών να αυξάνονται ραγδαία.

«Καλούμαστε να δουλέψουμε σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον και υπό αντίξοες συνθήκες να προγραμματίσουμε αναπτυξιακά έργα, καθώς και να λύσουμε χρόνιες παθογένειες. Το θετικό είναι πως η ΚΕΔΕ είναι ουσιαστικά μια οικογένεια . Το πρόβλημα του ενός Δήμου είναι πρόβλημα όλων. Αυτό έχω νιώσει και εγώ από την πρώτη στιγμή ως νέος Δήμαρχος. Το είδαμε και όταν έγινε η πλημμύρα στην Άρτα το Φεβρουάριο του 2015, η οποία μας στήριξε από την πρώτη στιγμή. Είναι τιμή και χαρά που φιλοξενούμε σήμερα τη συνεδρίαση του Δ.Σ και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, σε μια πολύ κρίσιμη χρονική στιγμή για το παρόν και το μέλλον της Αυτοδιοίκησης. Ευχαριστούμε την ΚΕΔΕ για την ομόφωνη στήριξη των πολύ σημαντικών αιτημάτων για το Δήμο μας».  

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ συζήτησε και στήριξε ομόφωνα μια σειρά αιτημάτων που έθεσε ο Δήμος Αρταίων τα οποία είναι:

  • Μείωση τιμής διοδίων σε Ιόνια Οδό, Εγνατία Οδό, Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και Ολύμπια Οδό.
  • Δωρεάν ρεύμα για τους δημότες των περιοχών εκείνων στις οποίες λειτουργούν μεγάλα Υδροηλεκτρικά έργα, όπως και στην Άρτα λόγω του Πουρναρίου Ι και ΙΙ.  Αντίστοιχα για τα μικρά Υδροηλεκτρικά έργα και έργα ΑΠΕ, μικρότερα των 15 MW, έχει εκδοθεί σχετική Υπουργική Απόφαση το 2014.
  • Δημιουργία του κατάλληλου Νομικού Πλαισίου για την συνέχιση της απασχόλησης των Καθαριστριών στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αρταίων. Μάλιστα, στην συνεδρίαση παρέστησαν και εργαζόμενες, με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη να δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση της Ένωσης στο αίτημά τους.
  • Αναθεώρηση των κανόνων που διέπουν τις οδεύσεις των δικτύων οπτικών ινών στους δημοτικούς δρόμους, έτσι ώστε να γίνεται μια τομή επί της ασφάλτου με τη χρήση σπιράλ και να αποφεύγονται οι πολλαπλές εκσκαφές επί της ασφάλτου (όπως γίνεται σήμερα) που εστίες πρόκλησης ατυχημάτων για τους δημότες.
  • Απόδοση στους Δήμους των δημοσίων εκτάσεων που βρίσκονται στα διοικητικά τους όρια, προκειμένου να αξιοποιηθούν καλύτερα για τους δημότες τους.

Επιπλέον, το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ θα αποφασίσει σε επόμενη συνεδρίασή του για δύο ακόμη θέματα, για τα οποία θα έχει πρώτα συνταχθεί ο ολοκληρωμένος φάκελος. Πρώτον, στο αίτημα των τριών  Δήμων της Ηπείρου, (Άρτας, Πρέβεζας, Ηγουμενίτσας) για την κατανομή κονδυλίων για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης από την Περιφέρεια Ηπείρου και δεύτερον για την πρωτοβουλία του Δήμου Αρταίων με άλλους Δήμους και φορείς για δημιουργία ενός Αναπτυξιακού Προγράμματος για τον Αμβρακικό, με στόχο την προστασία, προβολή και ανάδειξη του Κόλπου.

Τέλος, της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου προηγήθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, την οποία επίσης είχε αιτηθεί ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης. Στη συνεδρίαση μίλησε ο Καθηγητής Δυναμικής, Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας με θέμα «Διαχείριση Πλημμυρικού Κινδύνου στον ελλαδικό χώρο. Η περίπτωση της Μάνδρας-Νέας Περάμου». Στη συνεδρίαση παρέστησαν και μέλη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αρταίων, έτσι ώστε να υπάρξει ανταλλαγή καλών πρακτικών και εμπειριών για την καλύτερη προετοιμασία εν όψει του χειμώνα.

Πηγή: Δελτίο Τύπου
Για να σχολιάσετε δεν είναι απαραίτητο να κάνετε εγγραφή. Συμπληρώστε ένα όνομα, μία ηλεκτρονική διεύθυνση και επιλέξτε «I'd rather post as a guest». Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.

Ροή ειδήσεων

GDPR: Ο χάρτης αλλαγών στην προστασία προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο

Πριν από 1 ημέρα

Υποβολές προτάσεων ύψους 725.000 ευρώ για συντηρήσεις σχολείων, δημιουργία και ανακατασκευές 26 παιδικών χαρών από το Δήμο Αρταίων

Πριν από 1 ημέρα

Εντοπίστηκαν σε θαμνώδη περιοχή στην Κορωνησία Άρτας, δύο ταξιδιωτικοί σάκοι με αντικείμενα που εμπίπτουν στη Νομοθεσία περί Αρχαιοτήτων

Πριν από 1 ημέρα

Νέα Ζηλανδία: Κύμα ύψους 24 μέτρων καταρρίπτει κάθε ρεκόρ (video)

Πριν από 2 ημέρες

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τον επομένη των μνημονίων σε 106 σελίδες

Πριν από 4 ημέρες

Την Πέμπτη ξεκινά το 10ο Art Festival "Πολιτιστική Παρέμβαση" του Συλλόγου Σπουδαστών ΤΛΠΜ στην Άρτα

Πριν από 5 ημέρες

Δημιουργία Αναπτυξιακής Σύμπραξης για την ανάδειξη και προστασία του Αμβρακικού Κόλπου» μεταξύ 11 φορέων

Πριν από 5 ημέρες

Πέθανε ο Χάρρυ Κλυνν

Πριν από 5 ημέρες

Συνεδριάζει την Τετάρτη 23 Μαΐου το Δημοτικό Συμβούλιο

Πριν από 5 ημέρες

Παγκόσμια Ημέρα των Μελισσών η 20ή Μαΐου

Πριν από 6 ημέρες

Κείμενο Πρωτοβουλίας Άρτας: ΟΧΙ στις έρευνες και εξορύξεις υδρογονανθράκων σε Άρτα- Πρέβεζα

Πριν από 6 ημέρες

Ελληνικής καταγωγής είναι ο δράστης του μακελειού στο Τέξας

Πριν από 6 ημέρες

Συνεχίζονται οι ενημερωτικές διαλέξεις, με θέμα την οδική ασφάλεια και την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, σε μαθητές σχολείων της Άρτας

Πριν από 1 εβδομάδα

Ανοίγει ο δρόμος για νέες επενδύσεις σε έργα ΑΠΕ στην Άρτα

Πριν από 1 εβδομάδα

Διεθνούς Ημέρας Μουσείων σήμερα με εκδηλώσεις και στην Άρτα

Πριν από 1 εβδομάδα

Παραμένει πρόεδρος στο ΤΕΕ ο Ευάγγελος Χρηστάκης

Πριν από 1 εβδομάδα

Απλήρωτοι παραμένουν το προσωπικό καθαριότητας και εστίασης του Νοσοκομείου Άρτας

Πριν από 1 εβδομάδα

Τίτλοι τέλους για τη ΒΙΚΗ ΑΕ

Πριν από 1 εβδομάδα

Θύελλα αντιδράσεων για το ψηφιακό χαράτσι σε κινητά, Η/Υ και ταμπλέτες

Πριν από 1 εβδομάδα

Απέρριψε τον «Κλεισθένη» το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων

Πριν από 1 εβδομάδα

Συνελήφθη 53χρονος ημεδαπός στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και διακίνηση ναρκωτικών

Πριν από 1 εβδομάδα

Σε οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ΑΕΠΙ προχώρησε το ΥΠΠΟ

Πριν από 2 εβδομάδες

Ολοκληρώνεται η μονάδα διαχείρισης αποβλήτων στην Ήπειρο

Πριν από 2 εβδομάδες

Ενοχή για ένα emoticon για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Πριν από 2 εβδομάδες

59 οι νεκροί στη Γάζα, μεταξύ αυτών και ένα βρέφος

Πριν από 2 εβδομάδες

ΧΡ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: Προτάσεις για τη συνένωση ΤΕΙ Ηπείρου με Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στον Υπουργό Παιδείας

Πριν από 2 εβδομάδες

Για μια ακόμη χρονιά η Άρτα τίμησε τις ηρωικές μάχες του Γριμπόβου

Πριν από 2 εβδομάδες

Συνελήφθη 30χρονος ημεδαπός στη Φλωριάδα για κατοχή ηρωίνης

Πριν από 2 εβδομάδες

Αλβανία: 13 συλλήψεις για κύκλωμα που διοχέτευε ναρκωτικά στην Ελλάδα

Πριν από 2 εβδομάδες

Σε λιγότερο από το 1,6% του ΑΕΠ της ευρωζώνης αναλογεί η Ελλάδα

Πριν από 2 εβδομάδες

Περισσότερο σχολιασμένα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Στείλτε το άρθρο με e-mail