Ήπειρος

Στήριξη της ΚΕΔΕ στα αιτήματα του Δήμου Αρταίων για μείωση διοδίων, δωρεάν ρεύμα από μεγάλα Υ/Η έργα, οδεύσεις οπτικών ινών και παραχωρήσεις δημοσίων εκτάσεων

Δημοσίευση: 30.11.2017, 20:41 | Τελευταία ενημέρωση: 30.11.2017, 20:41

Στην Άρτα συνεδρίασε χθες το απόγευμα το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος. Το Διοικητικό Συμβούλιο συνήλθε στην πόλη μετά από πρόταση του Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη και το «παρών» έδωσαν Δήμαρχοι της Άρτας, της Ηπείρου και από όλη τη χώρα.

Στην εισαγωγή του ο Δήμαρχος Αρταίων ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη και το Διοικητικό Συμβούλιο για την αποδοχή της πρόσκλησης για συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης στην Άρτα. Παράλληλα, υπογράμμισε τις πολύ δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί για τους Δήμους, με τη χρηματοδότηση από το Κράτος να μειώνεται διαρκώς και τις αρμοδιότητες, αλλά και τις ανάγκες των πολιτών να αυξάνονται ραγδαία.

«Καλούμαστε να δουλέψουμε σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον και υπό αντίξοες συνθήκες να προγραμματίσουμε αναπτυξιακά έργα, καθώς και να λύσουμε χρόνιες παθογένειες. Το θετικό είναι πως η ΚΕΔΕ είναι ουσιαστικά μια οικογένεια . Το πρόβλημα του ενός Δήμου είναι πρόβλημα όλων. Αυτό έχω νιώσει και εγώ από την πρώτη στιγμή ως νέος Δήμαρχος. Το είδαμε και όταν έγινε η πλημμύρα στην Άρτα το Φεβρουάριο του 2015, η οποία μας στήριξε από την πρώτη στιγμή. Είναι τιμή και χαρά που φιλοξενούμε σήμερα τη συνεδρίαση του Δ.Σ και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, σε μια πολύ κρίσιμη χρονική στιγμή για το παρόν και το μέλλον της Αυτοδιοίκησης. Ευχαριστούμε την ΚΕΔΕ για την ομόφωνη στήριξη των πολύ σημαντικών αιτημάτων για το Δήμο μας».  

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ συζήτησε και στήριξε ομόφωνα μια σειρά αιτημάτων που έθεσε ο Δήμος Αρταίων τα οποία είναι:

  • Μείωση τιμής διοδίων σε Ιόνια Οδό, Εγνατία Οδό, Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και Ολύμπια Οδό.
  • Δωρεάν ρεύμα για τους δημότες των περιοχών εκείνων στις οποίες λειτουργούν μεγάλα Υδροηλεκτρικά έργα, όπως και στην Άρτα λόγω του Πουρναρίου Ι και ΙΙ.  Αντίστοιχα για τα μικρά Υδροηλεκτρικά έργα και έργα ΑΠΕ, μικρότερα των 15 MW, έχει εκδοθεί σχετική Υπουργική Απόφαση το 2014.
  • Δημιουργία του κατάλληλου Νομικού Πλαισίου για την συνέχιση της απασχόλησης των Καθαριστριών στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αρταίων. Μάλιστα, στην συνεδρίαση παρέστησαν και εργαζόμενες, με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη να δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση της Ένωσης στο αίτημά τους.
  • Αναθεώρηση των κανόνων που διέπουν τις οδεύσεις των δικτύων οπτικών ινών στους δημοτικούς δρόμους, έτσι ώστε να γίνεται μια τομή επί της ασφάλτου με τη χρήση σπιράλ και να αποφεύγονται οι πολλαπλές εκσκαφές επί της ασφάλτου (όπως γίνεται σήμερα) που εστίες πρόκλησης ατυχημάτων για τους δημότες.
  • Απόδοση στους Δήμους των δημοσίων εκτάσεων που βρίσκονται στα διοικητικά τους όρια, προκειμένου να αξιοποιηθούν καλύτερα για τους δημότες τους.

Επιπλέον, το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ θα αποφασίσει σε επόμενη συνεδρίασή του για δύο ακόμη θέματα, για τα οποία θα έχει πρώτα συνταχθεί ο ολοκληρωμένος φάκελος. Πρώτον, στο αίτημα των τριών  Δήμων της Ηπείρου, (Άρτας, Πρέβεζας, Ηγουμενίτσας) για την κατανομή κονδυλίων για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης από την Περιφέρεια Ηπείρου και δεύτερον για την πρωτοβουλία του Δήμου Αρταίων με άλλους Δήμους και φορείς για δημιουργία ενός Αναπτυξιακού Προγράμματος για τον Αμβρακικό, με στόχο την προστασία, προβολή και ανάδειξη του Κόλπου.

Τέλος, της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου προηγήθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, την οποία επίσης είχε αιτηθεί ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης. Στη συνεδρίαση μίλησε ο Καθηγητής Δυναμικής, Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας με θέμα «Διαχείριση Πλημμυρικού Κινδύνου στον ελλαδικό χώρο. Η περίπτωση της Μάνδρας-Νέας Περάμου». Στη συνεδρίαση παρέστησαν και μέλη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αρταίων, έτσι ώστε να υπάρξει ανταλλαγή καλών πρακτικών και εμπειριών για την καλύτερη προετοιμασία εν όψει του χειμώνα.

Πηγή: Δελτίο Τύπου
Για να σχολιάσετε δεν είναι απαραίτητο να κάνετε εγγραφή. Συμπληρώστε ένα όνομα, μία ηλεκτρονική διεύθυνση και επιλέξτε «I'd rather post as a guest». Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.

Ροή ειδήσεων

Αύριο Τρίτη 12 Δεκεμβρίου λήγει η προθεσμία για ένταξη στο κοινωνικό μέρισμα

Πριν από 14 ώρες

Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση, η οποία ενέχεται στη συστηματική διάπραξη κλοπών – διαρρήξεων σε σπίτια σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας

Πριν από 2 ημέρες

Οριστικοποίησαν τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ΕΕ και Ιαπωνία

Πριν από 2 ημέρες

Προϊόντα και υπηρεσίες αξίας 4,5-5 δις αγόρασαν οnline οι Έλληνες το 2017

Πριν από 2 ημέρες

Τσίπρας: Σεβασμός στη Συνθήκη της Λωζάνης- Ερντογάν: Θέλω εκσυγχρονισμό της

Πριν από 4 ημέρες

Τεχνολογία 5G φέρνει το 2019 η Huawei

Πριν από 4 ημέρες

Έκτακτη συνεδρίαση του Σ.Α του ΟΗΕ την Παρασκευή για την Ιερουσαλήμ

Πριν από 4 ημέρες

Σύλληψη 19χρονου για κλοπή από κατάστημα στη Γραμμενίτσα Άρτας

Πριν από 6 ημέρες

Τουλάχιστον 47 τραυματίες από σύγκρουση τραίνων στο Ντίσελντορφ

Πριν από 6 ημέρες

Σύλληψη τριών αλλοδαπών στα Ιωάννινα με 230 κιλά κάνναβης

Πριν από 6 ημέρες

Ο Μιχάλης Νικολάου νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας

Πριν από 6 ημέρες

Πρώτος συνδυασμός ο «Μαζί για το Επιμελητήριο" του Χρήστου Κολιού στις εκλογές του Επιμελητηρίου Άρτας

Πριν από 6 ημέρες

Εξαίρεση των μονίμων κατοίκων του Δήμου Αρταίων από την καταβολή διοδίων στην Ιόνια Οδό ζητά ο Δήμαρχος Χρ. Τσιρογιάννης

Πριν από 6 ημέρες

Τρεις Κυριακές θα λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα τον Δεκέμβριο

Πριν από 1 εβδομάδα

Εκδήλωση για τον "Αστέρα των Χριστουγέννων" από τον Σύλλογο Αστρονομίας Άρτας και την Ι.Μ. Άρτης

Πριν από 1 εβδομάδα

ΗΔΙΚΑ: 893.300 αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα έχουν εγκριθεί

Πριν από 1 εβδομάδα

Μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία κυρίως στην Δυτική Ελλάδα

Πριν από 1 εβδομάδα

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων με 42 θέματα

Πριν από 2 εβδομάδες

Στήριξη της ΚΕΔΕ στα αιτήματα του Δήμου Αρταίων για μείωση διοδίων, δωρεάν ρεύμα από μεγάλα Υ/Η έργα, οδεύσεις οπτικών ινών και παραχωρήσεις δημοσίων εκτάσεων

Πριν από 2 εβδομάδες

Συνελήφθη 29χρονος ημεδαπός, έμπορος ναρκωτικών, σε «μπλόκο» στην Ιόνια Οδό με 113 κιλά κάνναβη

Πριν από 2 εβδομάδες

Γ. Στύλιος: Ξανά εκτός λειτουργίας ο αξονικός του Νοσοκομείου Άρτας. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ αδιαφορεί, η διοίκηση του Νοσοκομείου δεν μπορεί

Πριν από 2 εβδομάδες

Bitcoin: Τα ρεκόρ, η προϊστορία & οι προοπτικές του κρυπτονομίσματος

Πριν από 2 εβδομάδες

Επιστήμονες επιβεβαίωσαν την ηλικία του Πανάγιου Τάφου

Πριν από 2 εβδομάδες

Εγνατία: Ο Σπίρτζης αιφνιδιάζει το ΤΑΙΠΕΔ με «ελευθέρας» για τους ανέργους

Πριν από 2 εβδομάδες

Σοβαρό κενό ασφαλείας στο νέο λειτουργικό των υπολογιστών Mac της Apple

Πριν από 2 εβδομάδες

Προ των πυλών η πώληση του 40% των λιγνιτικών σταθμών της ΔΕΗ

Πριν από 2 εβδομάδες

«Έρμαια» των χάκερ εκατομμύρια ηλεκτρονικές συσκευές στην Ευρώπη

Πριν από 2 εβδομάδες

Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες

Πριν από 2 εβδομάδες

Συνεδριάζει στην Άρτα αύριο το Δ.Σ. ΚΕΔΕ και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας

Πριν από 2 εβδομάδες

Σύλληψη δύο γυναικών στο Νοσοκομείο Άρτας γιατί εργαζόταν ως αποκλειστικές

Πριν από 2 εβδομάδες

Περισσότερο σχολιασμένα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Στείλτε το άρθρο με e-mail