Ήπειρος

Στήριξη της ΚΕΔΕ στα αιτήματα του Δήμου Αρταίων για μείωση διοδίων, δωρεάν ρεύμα από μεγάλα Υ/Η έργα, οδεύσεις οπτικών ινών και παραχωρήσεις δημοσίων εκτάσεων

Δημοσίευση: 30.11.2017, 20:41 | Τελευταία ενημέρωση: 30.11.2017, 20:41

Στην Άρτα συνεδρίασε χθες το απόγευμα το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος. Το Διοικητικό Συμβούλιο συνήλθε στην πόλη μετά από πρόταση του Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη και το «παρών» έδωσαν Δήμαρχοι της Άρτας, της Ηπείρου και από όλη τη χώρα.

Στην εισαγωγή του ο Δήμαρχος Αρταίων ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη και το Διοικητικό Συμβούλιο για την αποδοχή της πρόσκλησης για συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης στην Άρτα. Παράλληλα, υπογράμμισε τις πολύ δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί για τους Δήμους, με τη χρηματοδότηση από το Κράτος να μειώνεται διαρκώς και τις αρμοδιότητες, αλλά και τις ανάγκες των πολιτών να αυξάνονται ραγδαία.

«Καλούμαστε να δουλέψουμε σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον και υπό αντίξοες συνθήκες να προγραμματίσουμε αναπτυξιακά έργα, καθώς και να λύσουμε χρόνιες παθογένειες. Το θετικό είναι πως η ΚΕΔΕ είναι ουσιαστικά μια οικογένεια . Το πρόβλημα του ενός Δήμου είναι πρόβλημα όλων. Αυτό έχω νιώσει και εγώ από την πρώτη στιγμή ως νέος Δήμαρχος. Το είδαμε και όταν έγινε η πλημμύρα στην Άρτα το Φεβρουάριο του 2015, η οποία μας στήριξε από την πρώτη στιγμή. Είναι τιμή και χαρά που φιλοξενούμε σήμερα τη συνεδρίαση του Δ.Σ και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, σε μια πολύ κρίσιμη χρονική στιγμή για το παρόν και το μέλλον της Αυτοδιοίκησης. Ευχαριστούμε την ΚΕΔΕ για την ομόφωνη στήριξη των πολύ σημαντικών αιτημάτων για το Δήμο μας».  

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ συζήτησε και στήριξε ομόφωνα μια σειρά αιτημάτων που έθεσε ο Δήμος Αρταίων τα οποία είναι:

  • Μείωση τιμής διοδίων σε Ιόνια Οδό, Εγνατία Οδό, Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και Ολύμπια Οδό.
  • Δωρεάν ρεύμα για τους δημότες των περιοχών εκείνων στις οποίες λειτουργούν μεγάλα Υδροηλεκτρικά έργα, όπως και στην Άρτα λόγω του Πουρναρίου Ι και ΙΙ.  Αντίστοιχα για τα μικρά Υδροηλεκτρικά έργα και έργα ΑΠΕ, μικρότερα των 15 MW, έχει εκδοθεί σχετική Υπουργική Απόφαση το 2014.
  • Δημιουργία του κατάλληλου Νομικού Πλαισίου για την συνέχιση της απασχόλησης των Καθαριστριών στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αρταίων. Μάλιστα, στην συνεδρίαση παρέστησαν και εργαζόμενες, με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη να δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση της Ένωσης στο αίτημά τους.
  • Αναθεώρηση των κανόνων που διέπουν τις οδεύσεις των δικτύων οπτικών ινών στους δημοτικούς δρόμους, έτσι ώστε να γίνεται μια τομή επί της ασφάλτου με τη χρήση σπιράλ και να αποφεύγονται οι πολλαπλές εκσκαφές επί της ασφάλτου (όπως γίνεται σήμερα) που εστίες πρόκλησης ατυχημάτων για τους δημότες.
  • Απόδοση στους Δήμους των δημοσίων εκτάσεων που βρίσκονται στα διοικητικά τους όρια, προκειμένου να αξιοποιηθούν καλύτερα για τους δημότες τους.

Επιπλέον, το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ θα αποφασίσει σε επόμενη συνεδρίασή του για δύο ακόμη θέματα, για τα οποία θα έχει πρώτα συνταχθεί ο ολοκληρωμένος φάκελος. Πρώτον, στο αίτημα των τριών  Δήμων της Ηπείρου, (Άρτας, Πρέβεζας, Ηγουμενίτσας) για την κατανομή κονδυλίων για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης από την Περιφέρεια Ηπείρου και δεύτερον για την πρωτοβουλία του Δήμου Αρταίων με άλλους Δήμους και φορείς για δημιουργία ενός Αναπτυξιακού Προγράμματος για τον Αμβρακικό, με στόχο την προστασία, προβολή και ανάδειξη του Κόλπου.

Τέλος, της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου προηγήθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, την οποία επίσης είχε αιτηθεί ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης. Στη συνεδρίαση μίλησε ο Καθηγητής Δυναμικής, Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας με θέμα «Διαχείριση Πλημμυρικού Κινδύνου στον ελλαδικό χώρο. Η περίπτωση της Μάνδρας-Νέας Περάμου». Στη συνεδρίαση παρέστησαν και μέλη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αρταίων, έτσι ώστε να υπάρξει ανταλλαγή καλών πρακτικών και εμπειριών για την καλύτερη προετοιμασία εν όψει του χειμώνα.

Πηγή: Δελτίο Τύπου
Για να σχολιάσετε δεν είναι απαραίτητο να κάνετε εγγραφή. Συμπληρώστε ένα όνομα, μία ηλεκτρονική διεύθυνση και επιλέξτε «I'd rather post as a guest». Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.

Ροή ειδήσεων

Όλες οι λεπτομέρειες για ρύθμιση οφειλών έως 50.000 ευρώ προς Ταμεία

Πριν από 6 ώρες

Τουλάχιστον 112 νεκροί λόγω της γρίπης στην Ιταλία

Πριν από 6 ώρες

Μεγάλο το ενδιαφέρον για την εκμετάλλευση της Εγνατίας

Πριν από 6 ώρες

Ιωάννινα: Επίθεση των αντισπισιστών «Μαυροπράσινα Παγούρια» σε κρεοπωλεία

Πριν από 2 ημέρες

Τρόμος στη Φλόριντα: Τουλάχιστον 17 νεκροί από επίθεση ενόπλου σε σχολείο

Πριν από 2 ημέρες

Αντικαρκινικά νανορομπότ βρίσκουν και καταστρέφουν τους όγκους

Πριν από 4 ημέρες

Frontex: 1.850 αφίξεις μεταναστών στα ελληνικά νησιά τον Ιανουάριο

Πριν από 4 ημέρες

Ε.Ε.: Καταργείται η θερινή ώρα;

Πριν από 4 ημέρες

Ένοπλη συμπλοκή στην Άρτα με τραυματισμούς αστυνομικών

Πριν από 5 ημέρες

Πάνω από 1000 καρναβαλιστές στο Αποκριάτικο Καρναβάλι Γυναικών Άρτας

Πριν από 5 ημέρες

Νεκροί όλοι οι 71 επιβαίνοντες του αεροπλάνου που συνετρίβη έξω από τη Μόσχα

Πριν από 6 ημέρες

Μεγάλη μείωση στη χρήση πλαστικής σακούλας διαπιστώνει το ΙΕΛΚΑ

Πριν από 1 εβδομάδα

Ο ΟΗΕ καταγγέλλει βία & σεξουαλική παρενόχληση στα ελληνικά κέντρα υποδοχής

Πριν από 1 εβδομάδα

Υπεγράφη η ΚΥΑ για το νέο «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ» - Ξεκινούν οι αιτήσεις τέλος του μήνα

Πριν από 1 εβδομάδα

Ενημέρωση από το Δήμαρχο Αρταίων στο Δ.Σ. για τα τρέχοντα ζητήματα (ΤΕΙ, στρατόπεδο κ.τ.λ) του δήμου

Πριν από 1 εβδομάδα

Και επίσημα τέλος ο ΟΓΑ - Μετασχηματίζεται σε ΟΠΕΚΑ

Πριν από 1 εβδομάδα

Geo-blocking τέλος: To EK ψήφισε online αγορές άνευ γεωγραφικών αποκλεισμών

Πριν από 1 εβδομάδα

Ο Καθηγητής Στέφανος Γερουλάνος σήμερα στις 7 το απόγευμα στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Πριν από 2 εβδομάδες

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων στο Δήμο Αρταίων για εγγραφή στα ΚΕΑ

Πριν από 2 εβδομάδες

Νέα πτώση 13% για το bitcoin

Πριν από 2 εβδομάδες

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων

Πριν από 2 εβδομάδες

Εξιχνιάστηκαν διαδοχικές κλοπές, που έγιναν το ίδιο βράδυ στην πόλη της Άρτας

Πριν από 2 εβδομάδες

Νέος πρόεδρος της Κύπρου ο Νίκος Αναστασιάδης me 56%

Πριν από 2 εβδομάδες

Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές στο Σύνταγμα για τη "Μακεδονία" (βίντεο)

Πριν από 2 εβδομάδες

Τουλάχιστον 50 νεκροί από σύγκρουση τρένων στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ

Πριν από 2 εβδομάδες

Μεγάλη πτώση στις πωλήσεις smartphones το τελευταίο τρίμηνο του 2017

Πριν από 2 εβδομάδες

Ανακαλύφθηκε αρχαία πόλη των Μάγια κρυμμένη στη ζούγκλα της Γουατεμάλας

Πριν από 2 εβδομάδες

FT: Η Κομισιόν χαρτογραφεί ένταξη της ΠΓΔΜ και πέντε ακόμα χωρών στην ΕΕ

Πριν από 2 εβδομάδες

Στους 6 οι θάνατοι από επιπλοκές της γρίπης και 100 νέα κρούσματα ιλαράς

Πριν από 2 εβδομάδες

Συναντήσεις του Δημάρχου Αρταίων στην Αθήνα για Οριοθέτηση, Γεφύρωση Αράχθου, Ασφαλτοστρώσεις Αγροτικών Δρόμων, Εγγειοβελτιωτικά, Ανακατάταξη Εθνικού Οδικού Δικτύου κ.α.

Πριν από 2 εβδομάδες

Περισσότερο σχολιασμένα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Στείλτε το άρθρο με e-mail