Ήπειρος

Προς δημοπράτηση πέντε (5) έργα του Δήμου Αρταίων

Δημοσίευση: 21.07.2015, 22:53 | Τελευταία ενημέρωση: 21.07.2015, 22:53

Εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο της 13ης Ιουλίου οι μελέτες που αφορούν έργα συντήρησης οδικού δικτύου σε τοπικές κοινότητες καθώς και έργα που αφορούν την αναδιαρρύθμιση και κατασκευή χώρων στο Ισόγειο του Δημοτικού Καταστήματος και του ΚΕΠ στα «Ψαροπλιά» και προχωράει η δημοπράτησή τους.

Πιο συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν οι μελέτες που αφορούν τα έργα: «Επισκευή ασφαλτικών οδοστρωμάτων» Η παρούσα αφορά χωματουργικές και ασφαλτικές εργασίες που έχουν σαν αντικείμενο την επισκευή ασφαλτικών οδοστρωμάτων του οδικού δικτύου του Δήμου Αρταίων. Το έργο κρίνεται απαραίτητο για λόγους λειτουργικότητας και ασφάλειας του οδικού δικτύου. Στα πλαίσια του έργου θα γίνουν οι προβλεπόμενες εργασίες, όπως Χωματουργικά, καθαιρέσεις, αποκαταστάσεις, Οδοστρωσίας και Ασφαλτικά. Η πιο πάνω μελέτη αφορά περιοχές των: Δ.Κ Κωστακιών, Τ.Κ Καλόβατου , Τ.Κ Στρογγυλης, Τ.Κ Άγιου Σπυρίδωνα, Τ.Κ Χαλκιάδων, Τ.Κ Βλαχέρνας, Δ.Κ Αρταίων, Τ.Κ Πολύδροσου, Τ.Κ Καμπής, Τ.Κ Ψαθοτοπίου, και Τ.Κ Κορφοβουνίου. Η μελέτη συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και το σύνολο της δαπάνης ανέρχεται στο ποσό των 100.000,00€ μαζί με το ΦΠΑ και θα καλυφθεί από την ΣΑΤΑ.

«Αποκατάσταση καταπτώσεων ημιορεινού και ορεινού οδικού δικτύου αρμοδιότητας Δήμου Αρταίων» Η παρούσα αφορά εργασίες για την αποκατάσταση καταπτώσεων στην Τ.Κ. Ροδαυγής και στην Τ.Κ. Πιστιανών και στα πλαίσια του έργου θα γίνουν παρεμβάσεις με εργασίες εκσκαφών τμήματος του δρόμου που έχει υποστεί καθίζηση, εξυγίανση του, κατασκευή τσιμεντόστρωσης καθώς και σωληνωτού οχετού για την απομάκρυνση των όμβριων υδάτων καθώς επίσης και εργασίες κατασκευής τοιχίου για την αντιστήριξη του δρόμου καθώς και εργασίες αποκατάστασης της ασφαλτόστρωσης που έχει υποστεί ρηγματώσεις. Η μελέτη συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και το σύνολο της πρ/σμού 12.000,00€ με Φ.Π.Α. και η χρηματοδότησή της  θα γίνει από την ΣΑΕΠ 530 Ηπείρου.

«Έγκριση μελέτης του έργου: «Οριζόντια σήμανση Δημοτικών οδών» Η μελέτη αυτή αναφέρεται, στην διαγράμμιση του ασφαλτικού οδοστρώματος των οδών εντός της πόλης της Άρτας.Επίσης αναφέρεται στην οριζόντια και κάθετη διαγράμμιση καθορισμού θέσεων στάθμευσης ΙΧ αυτοκινήτων οδών, καθώς και στον χώρο στάθμευσης του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας. Επί πλέον θα σχεδιαστούν νησίδες, ζέμπρες με διαγράμμιση του οδοστρώματος και τέλος θα τοποθετηθούν μεταλλικοί μόνιμοι ανακλαστήρες. (μάτια γάτας). Οι εργασίες που προβλέπονται είναι, καθαρισμός του οδοστρώματος από κάθε είδους ξένα και χαλαρά υλικά, με χρήση μηχανικής σκούπας, κατασκευή διαγράμμισης με εν ψυχρώ ψεκασμό του υλικού, διευθέτηση της κυκλοφορίας κατά την διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, λήψη μέτρων για την προστασία της νωπής διαγράμμισης, καθώς και άρση των μέτρων προστασίας μετά την στερεοποίηση των υλικών.. Η μελέτη συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και το σύνολο της δαπάνης ανέρχεται στο ποσό των 30.000,00€ με Φ.Π.Α. και θα καλυφθεί από την ΣΑΤΑ.

«Έγκριση της μελέτης του έργου «Προσθήκη κατ' επέκταση και αναδιαρρύθμιση χώρου στο ισόγειο του Δημαρχείου». Το έργο αφορά, για τη καλύτερη λειτουργία του Δημαρχείου Άρτας, την αλλαγή χρήσης τμημάτων του ισογείου του, από ημιυπαίθριο χώρο σε γραφεία, τη διαμόρφωση του χώρου της εισόδου στο κτίριο (αλλαγή χώρου κυλικείου και δημιουργία ενός νέου γραφείου) καθώς και τη διαμόρφωση του υπογείου ώστε να είναι δυνατή η απόκτηση πιστοποιητικού πυρασφάλειας για το σύνολο του κτιρίου. Η πρόσβαση στα γραφεία θα γίνεται από τον πίσω ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου. Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα εισόδου για άτομα με ειδικές ανάγκες, ενώ στον περιβάλλοντα χώρο δεν θα επέλθει καμία αλλαγή. Ο προϋπολογισμός του έργου σύμφωνα με τη μελέτη που εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, ανέρχεται στο ποσό των 83.700,00€.

«Έγκριση της μελέτης του έργου: «Αναδιαρρύθμιση κατασκευή ΚΕΠ στα «Ψαροπλιά» Η παρούσα μελέτη αφορά την εσωτερική διαρρύθμιση τμήματος συγκρότημα χώρων- των Ψαροπλιών, με σκοπό την εγκατάσταση ΚΕΠ. Το εμβαδόν του είναι περίπου 170,00 μ2 και περιλαμβάνει: Γραφεία υπαλλήλων, Χώρο για φωτοτυπικά μηχανήματα, Αρχείο και Τουαλέτες.

Επίσης στη μελέτη περιλαμβάνονται οι προβλεπόμενες εργασίες προκειμένου ο χώρος αυτός να καταστεί λειτουργικός. Η μελέτη συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και το σύνολο της δαπάνης ανέρχεται στο ποσόν των 100.000,00 € - συμπεριλαμβανομένων των Η/Μ- με ΦΠΑ και θα καλυφθεί από πιστώσεις ΣΑΤΑ.

Ροή ειδήσεων

Παραχώρηση 171 στρεμμάτων για την αξιοποίηση του χώρου της πίστας Motocross

Πριν από 6 ώρες

Οpen Mall: «Στόχος η δημιουργία μιας πόλης που αναδεικνύει την ομορφιά της καθημερινής ζωής των κατοίκων»

Πριν από 6 ώρες

Κλειστό το διατραπεζικό σύστημα συναλλαγών 29 Μαρτίου και 1 Απριλίου

Πριν από 2 ημέρες

Βαλτιμόρη: Νεκροί θεωρούνται οι έξι αγνοούμενοι - Συνεχίζονται οι έρευνες

Πριν από 2 ημέρες

Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων

Πριν από 2 ημέρες

Θέατρο: "Φτυστός ο μακαρίτης" από την θεατρική ομάδα Υπόθεση 19

Πριν από 1 εβδομάδα

Θρίλερ στα Ιωάννινα: Βρέθηκε σορός άνδρα μέσα σε σακούλα σκουπιδιών

Πριν από 1 εβδομάδα

Όλο το TAXIS στο myAADE app: Η νέα εφαρμογή για άμεση και εύκολη πρόσβαση σε ψηφιακές υπηρεσίες από το κινητό

Πριν από 1 εβδομάδα

Κούλουμα: Βούλιαξε η Κορωνησία! (φωτο)

Πριν από 2 εβδομάδες

Σφοδρή χαλαζόπτωση στην πόλη της Άρτας

Πριν από 2 εβδομάδες

Το «ρομποτάκι» της ΑΑΔΕ κατά της φοροδιαφυγής: Αυτόματα η διασταύρωση τραπεζικών καταθέσεων, θυρίδων, e-wallet και φορολογικών δηλώσεων

Πριν από 2 εβδομάδες

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών με 102 κιλά κάνναβης στο υπηρεσιακό όχημα

Πριν από 2 εβδομάδες

Ξεκίνησε το πρόγραμμα Τουρισμός για όλους

Πριν από 2 εβδομάδες

Δήμος Αρταίων: Μητρώο ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού για την έγκαιρη ενημέρωση σε περίπτωση ανάγκης απομάκρυνσης

Πριν από 2 εβδομάδες

Με μηδενικές εκπομπές άνθρακα από το 2030 όλα τα νέα κτίρια - Τι προβλέπει η οδηγία της ΕΕ

Πριν από 2 εβδομάδες

Καθαρά Δευτέρα στην Κορωνησία: Δωρεάν δρομολόγια με λεωφορεία του αστικού ΚΤΕΛ

Πριν από 2 εβδομάδες

Δημήτρης Πετανίτης- Σε ανοδική πορεία ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Άρτας

Πριν από 3 εβδομάδες

Η Μαρίνα Σάττι ρίχνει το «Ζari» στη Eurovision

Πριν από 3 εβδομάδες

Συνελήφθησαν 20 άτομα που νόθευαν ποτά και καύσιμα - Έφερναν από τη Βουλγαρία τα παράνομα χημικά

Πριν από 3 εβδομάδες

Έρευνα Διάρθρωσης Γεωργικών και Κτηνοτροφικών Εκμεταλλεύσεων έτους 2023

Πριν από 3 εβδομάδες

ΕΝΦΙΑ: Τέλος χρόνου για έκπτωση 10% και διορθώσεις στο Ε9

Πριν από 1 μήνα

Eurostat: Σταθερός στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο - Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Πριν από 1 μήνα

Εγκατάσταση συστήματος ελέγχου πρόσβασης στους πεζόδρομους

Πριν από 1 μήνα

Απόκριες στην Άρτα: Οι δρόμοι γεμίζουν με μυστήριο και μαγεία

Πριν από 1 μήνα

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας

Πριν από 1 μήνα

Αποφασισμένη η Δημοτική Αρχή να εφαρμόσει τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους πεζόδρομους

Πριν από 1 μήνα

Έναρξη του δικτύου Καφέ Κάδου (Αποκομιδή Βιοαποβλήτων) στην περιοχή «Τρίγωνο» του Δήμου Αρταίων

Πριν από 2 μήνες

Εντατικοί έλεγχοι στον πεζόδρομο από σήμερα

Πριν από 2 μήνες

Ο Guido Tonelli στην Άρτα σε εκδήλωση του συλλόγου Αστρονομίας και Διαστήματος «Αστρολάβος»

Πριν από 2 μήνες

Δόθηκε στην κυκλοφορία όλη η Αμβρακία Οδός – Ανοίγουν οι αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής

Πριν από 2 μήνες

Επικοινωνήστε μαζί μας

Στείλτε το άρθρο με e-mail