Ήπειρος

Λαϊκή Συσπείρωση: Όχι στα δεσμά της Ε.Ε. και των μονοπωλίων

Παρουσιάστηκαν σήμερα τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Άρτα

Δημοσίευση: 07.04.2014, 23:04 | Τελευταία ενημέρωση: 17.04.2014, 11:00

Τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών τόσο σε περιφερειακό επίπεδο, όσο και για το δήμο Αρταίων παρουσίασαν σήμερα ο συνδυασμός «Λαϊκή Συσπείρωση».

Σύντομη ομιλία πριν την παρουσίαση είχαν ο υποψήφιος με τον συνδιασμό αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ζιώβας, υποψήφιος Δήμαρχος Αρταίων Κώστας Παπαϊωάννου ενώ η κεντρική ομιλία έγινε από την υποψήφια Περιφερειάρχης Ηπείρου, Όλυ Τσουμάνη.

Ο υποψήφιος Aντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ζιώβας

Στο χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ζιώβας επεσήμανε ότι “ H Τοπική Διοίκηση (ΤΔ), ως μηχανισμός - κρίκος του κράτους σε περιφερειακό - τοπικό επίπεδο, προωθεί και μέσω του "Καλλικράτη" μέρος των στρατηγικών στόχων του κεφαλαίου.

Είναι άρρηκτα δεμένη με όλες τις λειτουργίες του αστικού κράτους από την ΕΕ έως το δήμο. Φαίνεται κάτι σαν πολιτική κοπτοραπτική αλλά βέβαια δεν είναι τόσο απλό. Η ΕΕ και η κυβέρνηση είναι το σχεδιαστήριο, η περιφέρεια κόβει και ο δήμος ράβει». Εφαρμόζουν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τις αντιλαϊκές οδηγίες της ΕΕ.

Δεν υπάρχει μικρό ή μεγάλο πρόβλημα που να μη συνδέεται με την ΕΕ. Αυτό αποδεικνύει μεταξύ άλλων και η παραχώρηση των νερών, της ενέργειας, της υγείας, πρόνοιας, παιδείας όλων των κοινωνικών αγαθών και στην περιφέρεια Ηπείρου στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Αυτό αποδεικνύει η σύμπλευση όλων των άλλων δυνάμεων του ευρωμονόδρομου.

Αυτό αποδεικνύει η επιλεξιμότητα του ΕΣΠΑ και των άλλων ευρωπαϊκών κονδυλίων όπου μπαίνει όρος πιο συγκεκριμένος, με το 94% των κονδυλίων να είναι δεσμευμένα υπέρ των μονοπωλίων, αλλά και με συγκεκριμένες αντιλαϊκές στοχεύσεις για τον παραγωγικό προσανατολισμό σε όλη την ΕΕ. - Η σύνδεση της Περιφέρειας και των δήμων με το κεφάλαιο μέσω των ΣΔΙΤ. - Η μεταφορά μια σειράς αρμοδιοτήτων του κράτους (σχολεία, ΕΑΚ κλπ.) στη τοπική διοίκηση, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες.
- Η κατεύθυνση που δίνεται για ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, τομέων, όπως η καθαριότητα, το νερό, το οποίο η Περιφέρεια Ηπείρου απλόχερα δίνει στους ιδιώτες,
− Ο νέος νόμος που παραδίδει δημόσιες εκτάσεις στους δήμους με τον απαράβατο όρο να αξιοποιηθούν επιχειρηματικά, πάντα βέβαια στο όνομα της «τοπικής ανάπτυξης» και να αποδίδουν ένα μέρος των κερδών στο κράτος.

Ειδικότερα η περιφέρεια Ηπείρου πρωτοστάτησε στην εφαρμογή της κυβερνητικής και ευρωενωσιακής πολιτικής.

Συμφώνησε στη πτώχευση των λαϊκών αναγκών μέσω της περικοπής των πόρων της περιφέρειας κατά 60%. Ενέταξε έργα στο ΕΣΠΑ και στο ΠΔΕ μακριά από τις ανάγκες των εργαζομένων των αγροτών των κτηνοτρόφων και των μικροεπαγγελματιών και εμπόρων, έργα που προάγουν την επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα.

Πρωτοστάτησε στην ιδιωτικοποίηση της Δωδώνης συνεπικουρούμενη από τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ,ΣΥΡΙΖΑ , ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αγροτοπατέρες των ΕΑΣ. Δίνουν τα σκουπίδια σε ιδιώτες μαζί με τους ΧΥΤΑ όλης της Ηπείρου. Το εργοστάσιο Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων κατασκευάζεται με ΣΔΙΤ, με συμμετοχή του ιδιώτη μόνο κατά 10%, Το υπόλοιπο 90% το βάζει το ελληνικό δημόσιο, συμμετέχουν στην γενικευμένη ιδιωτικοποίηση του υδάτινου δυναμικού, της ενέργειας , των λιμανιών, των βουνών κα. .

Υλοποιησε τους αντιλαϊκούς νόμους για απελευθέρωση των επαγγελμάτων, βλέπε νόμο για τα ΤΑΧΙ, για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας για τους μικροκαταστηματάρχες, εξυπηρετώντας τις μεγάλες αλυσίδες και τα πολυκαταστήματα.”

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αρταίων Κώστας Παπαϊωάννου

Ο Κώστας Παπαϊωάννου υποψήφιος δήμαρχος Αρταίων, στο χαιρετισμό του ανέφερε ότι: “ Στις ερχόμενες εκλογές, δεν πρέπει ο εργατοϋπάλληλος, ο άνεργος, ο μικροαγρότης, ο μικροεπαγγελματίας, ο νέος και η νέα, να ξαναδώσει την ψήφο του, στους υποφήφιους του ΠΑΣΟΚ, που αποδεδειγμένα υπηρέτησαν αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές είτε απο την θέση του Δημάρχου, είτε του πρώην Βουλευτή ούτε να σκορπίσει η λαϊκή δυσαρέσκεια και η ψήφος σε ανώδυνα για το σύστημα κανάλια, όπως το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και στους διάφορους εμφανιζόμενους “ανεξάρτητους” που αποδεδειγμένα πιστεύουν και στηρίζουν την στρατηγική του μεγάλου κεφαλαίου και της Ε.Ε, κοροϊδεύοντας το λαό, ότι μπορεί να υπάρχει φιλολαϊκή διαχείριση του άδικου και εκμεταλλευτικού συστήματος.

Ψήφος στο ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και στη “ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” στις τοπικές εκλογές σημαίνει ενίσχυση των λαικών αγώνων, επιτάχυνση της ανασύνταξης του συνδικαλιστικού κινήματος και της κοινωνικής συμμαχίας εργατών, αγροτών, ΕΒΕ, νέων και γυναικών, για να αποκρούσουμε τα χειρότερα, αλλά και για να ανοίξει ο δρόμος για έναν φιλολαϊκό δρόμο ανάπτυξης.

Στις 18 και 25 Μάη ψηφίζουμε μαζικά και αποφασιστικά Λαϊκή Συσπείρωση στις τοπικές εκλογές, και το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για την ευρωβουλή. Δίνουμε δύναμη στη δυναμή μας”

Στην ομιλία της η υποψήφια Περιφερειάρχης Ηπείρου ΟΛΥ ΤΖΟΥΜΑΝΗ τόνισε ότι: “Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, σήμερα πρέπει να απαντήσουν στο ερώτημα ποιος θα ωφεληθεί: Ο λαός ή τα μονοπώλια από την καπιταλιστική ανάπτυξη, που και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ προσδοκούν και μαλώνουν για το ποιος θα τη διαχειριστεί…

Για το ποιος θα ωφεληθεί από αυτή την ανάπτυξη, μπορούν να απαντήσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της Αρτας, οι εργαζόμενοι στο κλάδο Γαλα-Τροφιμα-Ποτα όπως στο εργοστάσιο ΒΙΚΗ που είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα απλήρωτοι, στο πτηνοτροφικό που τους χρωστουν δεδουλευμένα 7 μηνών, οι εργαζόμενοι στο κλάδου του εμπορίου που βλέπουν τα τρίωρα, τα τετράωρα και συνολικά οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις να πολλαπλασιάζονται, η εκ περιτροπής εργασία να κυριαρχεί.

Οι αγρότες που βλέπουν να όλο και να περιορίζεται το εισόδημάτους, που βλέπουν τα πορτοκάλια να σαπίζουν πάνω στα δέδρα; Οι αυτοαπασχολουμενοι που βάζουν συνεχώς λουκέτο στα μαγαζιά τους; Τι να περιμένουν οι εργαζόμενοι όταν ξέρουν ότι οι μεγάλοι επιχειρηματίες έχουν συμφέρον να απολύσουν το παλιό προσωπικό και να το αντικαταστήσουν με νέους κάτω των 25, για τους οποίους δεν ισχύει έτσι και αλλιώς η κλαδική σύμβαση και οι οποίοι προσλαμβάνονται με κάθε λογής «προγράμματα» που εκπονούν τα διάφορα ΚΕΚ;

Τι καλύτερο να περιμένουν τα νέα παιδιά, που με τη μαθητεία το μόνο που μαθαίνουν είναι η απλήρωτη δουλειά; Αλήθεια, για ποια ανάπτυξη μπορεί να μιλάει η κυβέρνηση, αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση, που και οι δύο κοπιάζουν για να στηρίξουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των εφοπλιστών; Όλα αυτά που ζούμε σήμερα δεν ξεκίνησαν με την κρίση και το μνημόνιο και δεν πρόκειται να τελειώσουν με αυτό. Ξεκίνησαν πριν το μνημόνιο, ξεκίνησαν με το μεγάλο μνημόνιο που επιβλήθηκε στον ελληνικό λαό και σε όλους τους λαούς της Ευρώπης και αυτό είχε όνομα: Συνθήκη του Μάαστριχτ.

Το ΚΚΕ με συνέπεια και σταθερότητα παλεύει και θα συνεχίσει να παλεύει ενάντια στην λυκοσυμμαχία της ΕΕ, να προβάλει το μόνο ρεαλιστικό, φιλολαϊκό δρόμο της αποδέσμευσης, με το λαό στην εξουσία και τον πλούτο στα χέρια του. Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές είναι εγγύηση για ισχυρή αντιπαράθεση απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση, όπως κι αν ονομαστεί, με όποιο μανδύα και αν εμφανιστεί.

Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ είναι εγγύηση, για χειραφέτηση του λαού από την πολιτική της ΕΕ, των μονοπωλίων. Το ΚΚΕ είναι εγγύηση για να αντιμετωπιστεί η ναζιστική ΧΑ, αυτά τα τσιράκια του συστήματος, των μεγαλοεργοδοτών που εκτελούν συμβόλαια με μεγαλοσυμφέροντα.

Για να αναδειχθεί ο ομφάλιος λώρος που δένει τέτοια μορφώματα με το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, τους μηχανισμούς του που τους αξιοποιούν, πότε τους αμολάνε και πότε τους μαζεύουνε, με στόχο να χτυπάνε το εργατικό κίνημα, να τρομοκρατούν, να σπέρνουν το φασιστικό δηλητήριο.”

Στο τέλος της εκδήλωσης, έγινε παρουσίαση των υποψηφίων.

Περιφερειακό ψηφοδέλτιο
Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης ΖΙΩΒΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ:
(φυσιοθεραπευτής μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων στο δήμο Άρτας. Περιφερειακός Σύμβουλος Ηπείρου)

1. Αρχιμανδρίτης Λάμπρος (Ανθοπώλης)
2. Βαλάρη Μαρία (Εργαζόμενη)
3. Γάλλιος Γιάννης (Εργάτης)
4. Ζορμπά Ρίτα (Φαρμακοποιός)
5. Καραγιάννης Γρηγόρης (Παρασκευαστής)
6. Κικιώνη Μαρία (Αγρότισσα)
7. Μπαλάσκας Βασίλης (Καθηγητής)
8. Μπανιάς Κώστας (Βιοτέχνης)
9. Μπέτσας Βαγγέλης (Αγρότης)
10 Νικολάου Κώστας (Φροντιστής ξένων γλωσσών)
11 Πανοδήμου Λαμπρινή (Άνεργη)
12 Σαπρίκης Ηλίας (Εμπορικός αντιπρόσωπος)
13 Σταμάτης Ντίνος (Γεωπόνος)
14 Τσάκαλος Βασίλης (Δάσκαλος)
15 Χρηστούλη Γωγώ (Φιλόλογος)

ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ
Άνδρες 10 Ποσοστό 67%
Γυναίκες 5 Ποσοστό 33%
Εργάτες – Εργαζόμενοι 7 ποσοστό 47%
Αυτοαπασχολούμενοι 6 ποσοστό 40%
Αγρότες 2 Ποσοστό 13%

Δημοτικό ψηφοδέλτιο
Υποψήφιος Δήμαρχος Αρταίων: Κώστας Παπαϊωάννου

1). Αλέξη Ντίνα: Ιδιωτική Υπάλληλος
2). Αλιφτήρας Γιώργος: Εργάτης.
3). Αναγνώστου Γρηγόρης: Εργαζόμενος εκπαιδευτικός 
4 ). Αρβανιτοπούλου Εύη: Εργαζόμενη
5). Αποστόλου Μάγδα: Άνεργη.
6). Βασιλείου Νίκος: Μέλος της γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ
7). Γάλλιος Πάνος Εργάτης
8). Γείτονα Όλγα: Φοιτήτρια.
9). Γιάχος Δημήτρης Γιατρός ορθοπεδικός
10). Γκατζόγιας Χρήστος: Εμπορός Ανταλλακτικών Αυτοκινήτων
11). Ζιώβας Ράκιας: Αρχιτέκτονας,
12). Καλλώνης Στράτος. Λογιστής
13). Καραμέτου Εύα: Φοιτήτρια
14). Κατσαντούλας Τάσος: Αγρότης
15). Κοντογιάννης Κώστας: Μηχανολόγος Αεροναυπηγός Μηχανικός
16). Κοτσαρίνη Δήμητρα: Αγρότισσα
17). Λώλου Σπυριδούλα: Μηχανικός Επιστήμης των Υλικών.
18). Μπακάλη Δώρα: Φαρμακοϋπάλληλος
19). Μπανιάς Κώστας: Συνταξιούχος τραπεζικός. Αθλητικογράφος.
20). Μπέτσας Πέτρος: Πτηνοτρόφος.
21). Νάσης Ζώης: Συνταξιούχος ΝΑΤ
22). Νάσης Λάμπρος: Εργάτης
23). Νικολέτος Γιάννης: Φοιτητής
24). Νικόλης Χρήστος: Εργοδηγός.
25). Νούτσος Κώστας: Οικοδόμος
26). Ξυλογιάννης Δημήτρης: Καθηγητής στο ΤΕΙ.
27). Πανοδήμου Πάρθενια: Εργαζόμενη στο Νοσοκομείο Άρτας.
28). Παπασπύρου Αγγελίνα: Επαγγελματίας.
29). Παπασπύρου Γιάννης: Οδηγός στη ΔΕΗ- ΑΔΜΗΕ.
30). Παπασωτηρίου Κώστας: Φαρμακοϋπαλληλος
31). Παπαχρήστος Βασίλης: Φοιτητής
32). Παππάς Πυθαγόρας: Αγρότης.
33). Πάτζιος Περικλής Εργαζόμενος στο Νοσοκομείο
34). Πουρναράς Θανάσης Ηλεκτροτεχνίτης
35). Ρίζου Ιουλιέτα Πτηνοτρόφος
36). Σακκάς Κώστας Συνταξιούχος
37). Σκορίλα Λαμπρίνα Φοιτήτρια
38). Σαραντάρης Γιώργος Ελαιοχρωματιστής
39). Σιάπος Χρήστος Εργάτης
40). Σπανός Γιώργος Γιατρός Παθολόγος
41). Στεργίου Βασίλης Φοιτητής
42). Στούμπος Άρης Δάσκαλος
43). Συγγούνας Βασίλης Καθηγητής
44). Τάτσης Γιάννης Οικοδόμος
45). Τατσής Σπύρος Ξυλουργός
46). Τσικνιά Βάγια Εργαζόμενη
47). Φακίτσας Δημήτρης Φοιτητής
48). Χαλάστρας Βασίλης Συνταξιούχος
49). Χαρακλιάς Γιάννης Βιοτέχνης
50). Ψυχογιός Όθων Συνταξιούχος

KΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ
ΕΡΓΑΤΕΣ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ – ΑΝΕΡΓΟΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ 52%
ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ 18% ΑΓΡΟΤΕΣ 6% ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ 10%
ΦΟΙΤΗΤΕΣ – ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ 14%
ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΝΕΟΙ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 30 ΧΡΟΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 28%

Ροή ειδήσεων

Κλειστό το διατραπεζικό σύστημα συναλλαγών 29 Μαρτίου και 1 Απριλίου

Πριν από 2 ημέρες

Βαλτιμόρη: Νεκροί θεωρούνται οι έξι αγνοούμενοι - Συνεχίζονται οι έρευνες

Πριν από 2 ημέρες

Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων

Πριν από 2 ημέρες

Θέατρο: "Φτυστός ο μακαρίτης" από την θεατρική ομάδα Υπόθεση 19

Πριν από 1 εβδομάδα

Θρίλερ στα Ιωάννινα: Βρέθηκε σορός άνδρα μέσα σε σακούλα σκουπιδιών

Πριν από 1 εβδομάδα

Όλο το TAXIS στο myAADE app: Η νέα εφαρμογή για άμεση και εύκολη πρόσβαση σε ψηφιακές υπηρεσίες από το κινητό

Πριν από 1 εβδομάδα

Κούλουμα: Βούλιαξε η Κορωνησία! (φωτο)

Πριν από 1 εβδομάδα

Σφοδρή χαλαζόπτωση στην πόλη της Άρτας

Πριν από 1 εβδομάδα

Το «ρομποτάκι» της ΑΑΔΕ κατά της φοροδιαφυγής: Αυτόματα η διασταύρωση τραπεζικών καταθέσεων, θυρίδων, e-wallet και φορολογικών δηλώσεων

Πριν από 2 εβδομάδες

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών με 102 κιλά κάνναβης στο υπηρεσιακό όχημα

Πριν από 2 εβδομάδες

Ξεκίνησε το πρόγραμμα Τουρισμός για όλους

Πριν από 2 εβδομάδες

Δήμος Αρταίων: Μητρώο ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού για την έγκαιρη ενημέρωση σε περίπτωση ανάγκης απομάκρυνσης

Πριν από 2 εβδομάδες

Με μηδενικές εκπομπές άνθρακα από το 2030 όλα τα νέα κτίρια - Τι προβλέπει η οδηγία της ΕΕ

Πριν από 2 εβδομάδες

Καθαρά Δευτέρα στην Κορωνησία: Δωρεάν δρομολόγια με λεωφορεία του αστικού ΚΤΕΛ

Πριν από 2 εβδομάδες

Δημήτρης Πετανίτης- Σε ανοδική πορεία ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Άρτας

Πριν από 3 εβδομάδες

Η Μαρίνα Σάττι ρίχνει το «Ζari» στη Eurovision

Πριν από 3 εβδομάδες

Συνελήφθησαν 20 άτομα που νόθευαν ποτά και καύσιμα - Έφερναν από τη Βουλγαρία τα παράνομα χημικά

Πριν από 3 εβδομάδες

Έρευνα Διάρθρωσης Γεωργικών και Κτηνοτροφικών Εκμεταλλεύσεων έτους 2023

Πριν από 3 εβδομάδες

ΕΝΦΙΑ: Τέλος χρόνου για έκπτωση 10% και διορθώσεις στο Ε9

Πριν από 1 μήνα

Eurostat: Σταθερός στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο - Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Πριν από 1 μήνα

Εγκατάσταση συστήματος ελέγχου πρόσβασης στους πεζόδρομους

Πριν από 1 μήνα

Απόκριες στην Άρτα: Οι δρόμοι γεμίζουν με μυστήριο και μαγεία

Πριν από 1 μήνα

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας

Πριν από 1 μήνα

Αποφασισμένη η Δημοτική Αρχή να εφαρμόσει τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους πεζόδρομους

Πριν από 1 μήνα

Έναρξη του δικτύου Καφέ Κάδου (Αποκομιδή Βιοαποβλήτων) στην περιοχή «Τρίγωνο» του Δήμου Αρταίων

Πριν από 2 μήνες

Εντατικοί έλεγχοι στον πεζόδρομο από σήμερα

Πριν από 2 μήνες

Ο Guido Tonelli στην Άρτα σε εκδήλωση του συλλόγου Αστρονομίας και Διαστήματος «Αστρολάβος»

Πριν από 2 μήνες

Δόθηκε στην κυκλοφορία όλη η Αμβρακία Οδός – Ανοίγουν οι αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής

Πριν από 2 μήνες

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας

Πριν από 2 μήνες

Open Mall Αρτα: Ο Δήμαρχος Αρταίων για τις εργασίες στην πλατεία Μονοπωλίου: «Είμαστε βέβαιοι ότι το χρονοδιάγραμμα των εργασιών θα τηρηθεί με ακρίβεια»

Πριν από 2 μήνες

Επικοινωνήστε μαζί μας

Στείλτε το άρθρο με e-mail