Ήπειρος

Ξεκίνησαν τη λειτουργία τους, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο και η Δομή Σίτισης στο Δήμο Αρταίων

Εξυπηρετούν 150 ωφελούμενους και προσφέρουν 7 νέες θέσεις εργασίας

Δημοσίευση: 08.05.2018, 20:27 | Τελευταία ενημέρωση: 08.05.2018, 21:39

Ακόμη μια κοινωνική δομή, που έχει ως στόχο την αντιμετώπιση της φτώχειας και την στήριξη των ευάλωτων ομάδων της περιοχής μας, άνοιξε χθες το απόγευμα τις πόρτες της στο Δήμο Αρταίων. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο-Φαρμακείο και η Δομή Σίτισης θα εξυπηρετούν στο εξής εκατοντάδες συμπολίτες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης και έρχεται να προστεθεί σε ένα ήδη ισχυρό κοινωνικό δίχτυ προστασίας που έχει αναπτύξει ο Δήμος τα τελευταία χρόνια.

Η λειτουργία της νέας δομής είναι ενταγμένη στο ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό 416.520 ευρώ και θα εξυπηρετεί καθημερινά 150 συμπολίτες μας, ενώ έχουν δημιουργηθεί και επτά νέες θέσεις εργασίας.

«Με την κατάσταση και στην Άρτα να γίνεται όλο και πιο δύσκολη, ο ρόλος του Δήμου γίνεται ακόμη πιο σημαντικός, κομβικός θα έλεγα, για την ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Προς αυτή την κατεύθυνση εγκαινιάζουμε σήμερα το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Φαρμακείο του Δήμου, αλλά και τη Δομή Σίτισης» ανέφερε στην αρχή του χαιρετισμού του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Επεσήμανε δε, πως η Δημοτική Αρχή με στοχευμένες κινήσεις συνεχίζει να εργάζεται μεθοδικά στον ιδιαίτερα σημαντικό τομέα της κοινωνικής μέριμνας. «Διαχειριζόμαστε το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α.), με ωφελούμενες πάνω από 1500 οικογένειες, διανέμουμε τρόφιμα μέσα από το Πρόγραμμα ΤΕΒΑ, μειώσαμε τα τέλη ύδρευσης κατά 50% για τις οικογένειες που είναι ενταγμένες στο Κ.Ε.Α. και για τις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες, απαλλάξαμε από τα δημοτικά τέλη τις οικογένειες που και οι δύο γονείς είναι άνεργοι και μειώσαμε σημαντικά τα δημοτικά τέλη για πολύτεκνους, τριτέκνους και μονογονεϊκές οικογένειες και ΑμεΑ. Επιπλέον, εντάξαμε στο ΕΣΠΑ και δημοπρατήσαμε την κατασκευή του Ειδικού Νηπιαγωγείου και Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στο Γλυκόριζο, προϋπολογισμού 3,8 εκ. ευρώ και δημιουργήσαμε  το ΚΕΠ Υγείας, αλλά και το Κέντρο Κοινότητας. Φυσικά, δεν ξεχνάμε την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στη δομή   «Βοήθεια στο Σπίτι», αλλά και στα ΚΔΑΠ του Δήμου μας και στο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, όπως και στα δύο ΚΑΠΗ του Δήμου μας, ενώ άκρως αποτελεσματική είναι η συνεργασία μας με την Μητρόπολη Άρτας και την «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, για την προσφορά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στους απόρους συμπολίτες μας. Ως Δημοτική Αρχή στηρίζουμε το Γηροκομείο, ενώ το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Αρταίων είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και παράγει σημαντικό κοινωνικό έργο. Επόμενος στόχος μας είναι η δημιουργία ενός Κέντρου Αλτσχάιμερ στο Δήμο Αρταίων, καθώς και η δημιουργία νέων παραρτημάτων του ΚΑΠΗ Άρτας σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Να σημειωθεί ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείου και η Δομή Συσσιτίου στελεχώνονται με 5 εργαζομένους: έναν Διοικητικό προσωπικό, έναν κοινωνικό λειτουργό (συντονιστής), έναν μάγειρα, έναν βοηθό μάγειρα και έναν βοηθητικό προσωπικό. Θα διανέμει δωρεάν τρόφιμα, είδη παντοπωλείου, είδη ατομικής υγιεινής, είδη ένδυσης και υπόδησης, είδη ψυχαγωγίας και συγχρόνως θα παρέχει σε καθημερινή βάση γεύματα σε άτομα που πλήττονται ή απειλούνται από ακραία φτώχεια.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο στελεχώνεται με 2 άτομα, έναν φαρμακοποιό και έναν κοινωνικό λειτουργό. Θα παρέχει σε ωφελούμενα άτομα δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό, τα οποία θα εξασφαλίζονται μέσω συγκεκριμένων συνεργασιών με φαρμακοβιομηχανίες και τοπικό φαρμακευτικό σύλλογο καθώς και από τη συμμετοχή και κινητοποίηση συλλογικών φορέων, επιχειρήσεων και πολιτών.

Ο Δήμος Αρταίων θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσους εργάστηκαν για την δημιουργία της δομής, σε όλη τη διαδικασία από το σχεδιασμό και την υποβολή του φακέλου για ένταξη στο ΕΣΠΑ έως και τα χθεσινά εγκαίνια. Όλες τις υπηρεσίες του Δήμου και ιδιαίτερα την Κοινωνική υπηρεσία, τους εθελοντές που εργάστηκαν για την διευθέτηση μέχρι και των τελευταίων λεπτομερειών, καθώς και την πρώην Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Θεμάτων και νυν Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Κοινωνικών θεμάτων Άννα Κουτρούμπα.

Όλο το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν δράσεις συλλογής τροφίμων και φαρμάκων για την ενίσχυση του Παντοπωλείου και του Φαρμακείου και της Δομής Σίτισης, ενώ ο Δήμος έχει ήδη απευθυνθεί και σε όσες επιχειρήσεις τις περιοχής επιθυμούν να προσφέρουν διάφορα είδη στην συγκεκριμένη δομή.

Στη χθεσινή εκδήλωση εγκαινίων παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Άρτης κ.κ. Καλλίνικος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Βαρέλης, οι Αντιδήμαρχοι Χριστόφορος Σιαφάκας, Κώστας Τράμπας, Κώστας Ζέρβας, Γιώργος Λιλής και Μιχάλης Κοτσαρίνης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ηλίας Σερβετάς, ο Αστυνομικός Διευθυντής Άρτας Φώτης Ντζιμάνης, εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων και συλλόγων της Άρτας, καθώς και πλήθος ωφελούμενων της δομής. 

Πηγή: Δελτίο Τύπου
Για να σχολιάσετε δεν είναι απαραίτητο να κάνετε εγγραφή. Συμπληρώστε ένα όνομα, μία ηλεκτρονική διεύθυνση και επιλέξτε «I'd rather post as a guest». Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.

Ροή ειδήσεων

GDPR: Ο χάρτης αλλαγών στην προστασία προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο

Πριν από 3 ημέρες

Υποβολές προτάσεων ύψους 725.000 ευρώ για συντηρήσεις σχολείων, δημιουργία και ανακατασκευές 26 παιδικών χαρών από το Δήμο Αρταίων

Πριν από 3 ημέρες

Εντοπίστηκαν σε θαμνώδη περιοχή στην Κορωνησία Άρτας, δύο ταξιδιωτικοί σάκοι με αντικείμενα που εμπίπτουν στη Νομοθεσία περί Αρχαιοτήτων

Πριν από 3 ημέρες

Νέα Ζηλανδία: Κύμα ύψους 24 μέτρων καταρρίπτει κάθε ρεκόρ (video)

Πριν από 4 ημέρες

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τον επομένη των μνημονίων σε 106 σελίδες

Πριν από 6 ημέρες

Την Πέμπτη ξεκινά το 10ο Art Festival "Πολιτιστική Παρέμβαση" του Συλλόγου Σπουδαστών ΤΛΠΜ στην Άρτα

Πριν από 1 εβδομάδα

Δημιουργία Αναπτυξιακής Σύμπραξης για την ανάδειξη και προστασία του Αμβρακικού Κόλπου» μεταξύ 11 φορέων

Πριν από 1 εβδομάδα

Πέθανε ο Χάρρυ Κλυνν

Πριν από 1 εβδομάδα

Συνεδριάζει την Τετάρτη 23 Μαΐου το Δημοτικό Συμβούλιο

Πριν από 1 εβδομάδα

Παγκόσμια Ημέρα των Μελισσών η 20ή Μαΐου

Πριν από 1 εβδομάδα

Κείμενο Πρωτοβουλίας Άρτας: ΟΧΙ στις έρευνες και εξορύξεις υδρογονανθράκων σε Άρτα- Πρέβεζα

Πριν από 1 εβδομάδα

Ελληνικής καταγωγής είναι ο δράστης του μακελειού στο Τέξας

Πριν από 1 εβδομάδα

Συνεχίζονται οι ενημερωτικές διαλέξεις, με θέμα την οδική ασφάλεια και την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, σε μαθητές σχολείων της Άρτας

Πριν από 1 εβδομάδα

Ανοίγει ο δρόμος για νέες επενδύσεις σε έργα ΑΠΕ στην Άρτα

Πριν από 1 εβδομάδα

Διεθνούς Ημέρας Μουσείων σήμερα με εκδηλώσεις και στην Άρτα

Πριν από 1 εβδομάδα

Παραμένει πρόεδρος στο ΤΕΕ ο Ευάγγελος Χρηστάκης

Πριν από 1 εβδομάδα

Απλήρωτοι παραμένουν το προσωπικό καθαριότητας και εστίασης του Νοσοκομείου Άρτας

Πριν από 1 εβδομάδα

Τίτλοι τέλους για τη ΒΙΚΗ ΑΕ

Πριν από 1 εβδομάδα

Θύελλα αντιδράσεων για το ψηφιακό χαράτσι σε κινητά, Η/Υ και ταμπλέτες

Πριν από 2 εβδομάδες

Απέρριψε τον «Κλεισθένη» το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων

Πριν από 2 εβδομάδες

Συνελήφθη 53χρονος ημεδαπός στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και διακίνηση ναρκωτικών

Πριν από 2 εβδομάδες

Σε οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ΑΕΠΙ προχώρησε το ΥΠΠΟ

Πριν από 2 εβδομάδες

Ολοκληρώνεται η μονάδα διαχείρισης αποβλήτων στην Ήπειρο

Πριν από 2 εβδομάδες

Ενοχή για ένα emoticon για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Πριν από 2 εβδομάδες

59 οι νεκροί στη Γάζα, μεταξύ αυτών και ένα βρέφος

Πριν από 2 εβδομάδες

ΧΡ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: Προτάσεις για τη συνένωση ΤΕΙ Ηπείρου με Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στον Υπουργό Παιδείας

Πριν από 2 εβδομάδες

Για μια ακόμη χρονιά η Άρτα τίμησε τις ηρωικές μάχες του Γριμπόβου

Πριν από 2 εβδομάδες

Συνελήφθη 30χρονος ημεδαπός στη Φλωριάδα για κατοχή ηρωίνης

Πριν από 2 εβδομάδες

Αλβανία: 13 συλλήψεις για κύκλωμα που διοχέτευε ναρκωτικά στην Ελλάδα

Πριν από 2 εβδομάδες

Σε λιγότερο από το 1,6% του ΑΕΠ της ευρωζώνης αναλογεί η Ελλάδα

Πριν από 2 εβδομάδες

Περισσότερο σχολιασμένα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Στείλτε το άρθρο με e-mail