Ήπειρος

Η μεταφορά μαθητών βασικό θέμα συζήτησης στην Οικονομική Επιτροπή

Άλλες αποφάσεις - Δηλώσεις Περιφερειάρχη

Δημοσίευση: 12.09.2014, 15:26 | Τελευταία ενημέρωση: 12.09.2014, 15:26

Με την εκλογή του Περιφερειακού Συμβούλου Κωνσταντίνου Ντέτσικα, ως Αντιπρόεδρου ξεκίνησε την πρώτη της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου με τη νέα σύνθεσή της.

Ο Πρόεδρος της Ο.Ε. Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης ενημέρωσε τα μέλη για τον τρόπο λειτουργίας της Επιτροπής, έγιναν τοποθετήσεις από μέλη της και στη συνέχεια έγινε συζήτηση και λήφθηκαν αποφάσεις επί των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης.

Μεταξύ άλλων ενέκρινε τα πρακτικά διαγωνισμών για τις μεταφορές μαθητών στις Περιφερειακές Ενότητες Άρτας, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας.

Σε δηλώσεις που ακολούθησαν της συνεδρίασης, ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης για το συγκεκριμένο θέμα τόνισε και τα εξής:

"Φέτος έγινε διεθνής διαγωνισμός για τη μεταφορά μαθητών. Οι υπηρεσίες εργάστηκαν σκληρά για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Βέβαια, μέχρι το τέλος υπήρχαν θέματα. Ο μεγάλος διαγωνισμός είναι προς εξέταση στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Εμείς ακολουθήσαμε «σαν Ευαγγέλιο» τις οδηγίες του Υπουργείου και σε αντίθεση με άλλες Περιφέρειες, όπως ενημερώνομαι από συναδέλφους μου, δεν έχουμε μεγάλα προβλήματα. Σε άλλες περιοχές υπάρχουν νομοί που δεν έχει δώσει κανένας προσφορά. Σε εμάς τακτοποιήθηκαν όλα και μάλιστα με δημόσια μεταφορικά μέσα, δηλαδή λεωφορεία (Υπεραστικά- Αστικά ΚΤΕΛ, τουριστικά) και ταξί. Υπάρχουν κάποια μικροπροβλήματα, αλλά θεωρώ ότι μέχρι τη Δευτέρα θα έχουν όλα διευθετηθεί, βάσει των τελευταίων οδηγιών του Υπουργείου".

Συντήρηση τοιχογραφιών των Ι.Μ. Γηρομερίου και Αγ. Γεωργίου Καμίτσιανης Τσαμαντα

Η Οικονομική Επιτροπή μεταξύ άλλων ενέκρινε τη δημοπράτηση δύο σημαντικών έργων για τη συντήρηση πολιτιστικών - θρησκευτικών μνημείων της Π.Ε. Θεσπρωτίας. Πρόκειται για τη «Συντήρηση τοιχογραφιών στο καθολικό της Ιεράς Mονής Αγίου Γεωργίου Καμίτσιανης Τσαμαντά», προϋπολογισμού 157.929,76 € πλέον Φ.Π.Α.,και τη «ΣυντήρησητοιχογραφιώνΙεράςΜονήςΓηρομερίου», προϋπολογισμού 115.852,85 € πλέον Φ.Π.Α.,που χρηματοδοτούνται από Ευρωπαϊκά Διασυνοριακά προγράμματα. \

Οδικά έργα

Η Οικονομική Επιτροπή έλαβε επίσης αποφάσεις για την υλοποίηση έργων που αφορούν το οδικό δίκτυο:

Συγκεκριμένα:

Ανέδειξε τους ανάδοχους των έργων:

  • «Αποκατάσταση οδού από Μορφάτι έως Μεσοβούνι ΤΚ Σπαθαραίων)» της Π.Ε. Θεσπρωτίας, προϋπολογισμού € 20.000,00 με ΦΠΑ. Ανάδοχος ο Γ. Παπαρούνας.
  • «Κατασκευή οδού αντιπυρικής προστασίας στο Δ.Δ Στεφάνης – Β΄ φάση», προϋπολογισμού € 30.000,00 με ΦΠΑ. Ανάδοχος Γρ. Λέτσος

Ενέκρινε την επαναδημοπράτηση των έργων:

  • «Συντήρηση – ασφαλτόστρωση οδού από ΚΤΕΟ έως Διασταύρωση 2ης επαρχιακής οδού Μύτικα - Νικόπολης», προϋπολογισμού 80.000,00 με ΦΠΑ, και «Ασφαλτόστρωση δημοτικής οδού στο Δ.Δ. Ν. Σαμψούντας» της Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού € 30.000,00 με ΦΠΑ, καθώς οι αρχικοί διαγωνισμού απέβησαν άγονοι.
  • Ενέκρινε επίσης τη δημοπράτηση του έργου «Βελτίωση – αποκατάσταση οδού προς Κοσμηρά – Ασβεστοχώρι», προϋπολογισμού € 40.000,00 με ΦΠΑ.

Μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2014 η ολοκλήρωση της μελέτης για την οδό Νιάρχου

Με άλλη απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή χορήγησε παράταση για την περαίωση της οριστικής μελέτης της οδού Νιάρχου Ιωαννίνων (συνδετήριος άξονας πόλης Ιωαννίνων - Πανεπιστημίου και Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου), μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2014. Η νέα παράταση δόθηκε μετά από εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας εξαιτίας της βασικής καθυστέρησης που υπήρξε στη διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης του έργου, χωρίς να υπάρχει υπαιτιότητα του αναδόχου.

Μελέτη για τη ροή υδάτων στο ανάχωμα Αμφιθέας (λίμνη Παμβώτιδα)

Η Ο.Ε. ενέκρινε επίσης την ανάθεση (συνολικού προϋπολογισμού 24.600 ευρώ) της παροχής υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου για την ανάδειξη του αναδόχου της μελέτης για τη ροή υδάτων στο ανάχωμα της Αμφιθέας, τη λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων και προστασίας των παρόχθιων εκτάσεων περιοχών Αμφιθέας και Περάματος. Ο συνολικός προϋπολογισμός της μελέτης που πρόκειται να εκπονήσει η Περιφέρεια ανέρχεται σε 350.000 ευρώ.

 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ: Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα οι συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μεταξύ άλλων, δήλωσε και τα εξής:

"Σέβομαι όσους συμμετέχουν σε μια Επιτροπή. Όμως και αυτοί πρέπει να σέβονται το σημαντικό ρόλο της Οικονομικής Επιτροπής, που είναι η δράση και το έργο της ίδιας της Περιφέρειας. Οι Επιτροπές πρέπει να γίνονται και να έχουν αποτέλεσμα. Οι συνεδριάσεις πραγματοποιούνται όπως γινόταν και παλαιότερα από τους προκατόχους μας και όπως ορίζει ο νόμος.

Ο νομοθέτης προβλέπει πως οι εισηγήσεις στέλνονται σε εύλογο χρονικό διάστημα πριν τη συνεδρίαση. Εάν ένα μέλος της Επιτροπής έχει απορίες, έχει το δικαίωμα να επικοινωνήσει με την Γραμματέα της Επιτροπής και να ζητήσει περαιτέρω διευκρινήσεις, ώστε όταν γίνεται η συνεδρίαση να υπάρχουν οι απαραίτητες πληροφορίες για τη λήψη αποφάσεων.

Τρέχουμε για να προκάνουμε. Και δεν έχουμε το δικαίωμα να καθυστερούμε τις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, γιατί εδώ κρίνεται το μέλλον του τόπου".

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΟΠΕΣ ΕΙΚΟΝΩΝ

Τη θέση του να φτάσουν μέχρι το τέλος οι έρευνες για τους δράστες των κλοπών εικόνων από τους Ιερούς Ναούς και τα Μοναστήρια της Ηπείρου, επανέλαβε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με αφορμή την τελευταία απόπειρα κλοπής στον Ι. Ν. Αγίου Μηνά Μονοδενδρίου Ζαγορίου. "Η όλη υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της. Θεωρώ ότι η πρόταση που έκανε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος για καταγραφή των πάντων είναι σωστή. Κάτι που έπρεπε ήδη να έχει γίνει. Εμείς επεξεργαζόμαστε προτάσεις για να αποκτήσει ταυτότητα ο πολιτισμός της Ηπείρου και δη ο θρησκευτικός. Μόλις αυτές ολοκληρωθούν θα τις θέσουμε υπόψη των Μητροπόλεων της Ηπείρου και του Υπουργείου Πολιτισμού".

Τέλος ο Περιφερειάρχης, ανέφερε ότι από την ενασχόλησή του με το θέμα των κλεμμένων εκκλησιαστικών θησαυρών, έχει καταλήξει στο συμπέρασμα, ότι οι δράστες χωρίζονται σε τρεις ομάδες: Σε αυτούς που κλέβουν τις εικόνες, σε αυτούς που τις πουλάνε και σε αυτούς που τους καλύπτουν.

"Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι να βγουν στην επιφάνεια όλα όσα αφορούν στην κλοπή των εικόνων στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου και όχι μόνο", κατέληξε.

Ροή ειδήσεων

Ανακοίνωση του Δήμου Αρταίων για το Open Mall

Πριν από 2 ώρες

Αρτινών Συνεργασία: Αλήθειες και ψέματα για το πως φτάσαμε στο Open Mall

Πριν από 6 ώρες

Υποχρεώσεις των ιδιοκτητών και αναδόχων ζώων συντροφιάς του Δήμου Αρταίων

Πριν από 6 ώρες

Οι υποχρεώσεις των δημοτών σχετικά με τα απόβλητα κηπουρικών εργασιών

Πριν από 6 ώρες

Καθαρισμός οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων εν όψει της αντιπυρικής περιόδου 2024

Πριν από 2 ημέρες

Ανοιχτή συζήτηση και ενημέρωση για την εξέλιξη του OPEN MALL

Πριν από 2 ημέρες

Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Βασ. Κωνσταντίνου για εργασίες σκυροδέτησης

Πριν από 1 εβδομάδα

Περιφερειακό Συμβούλιο: Ενημέρωση για παραλιακό άξονα, σύνδεση Ιόνιας με Πρέβεζα

Πριν από 1 εβδομάδα

Θέατρο: "Δωδέκατη νύχτα" του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ από το Σκουφά

Πριν από 1 εβδομάδα

Άρτα: Ασθενής απειλούσε με ψαλίδι νοσηλευτές - Συνελήφθη μετά από πυροβολισμό στον αέρα

Πριν από 2 εβδομάδες

Οι δυο μεγάλες αλλαγές στον φετινό ΕΝΦΙΑ - Άρχισε η ανάρτηση των εκκαθαριστικών

Πριν από 2 εβδομάδες

Aυτοί είναι οι 10 Έλληνες δισεκατομμυριούχοι στη λίστα του Forbes

Πριν από 2 εβδομάδες

Eurostat: Αυξήθηκε στο 3,4% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Μάρτιο – Στο 2,4% στην ευρωζώνη

Πριν από 2 εβδομάδες

Ανακαινίζω - Νοικιάζω: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις αιτήσεις - Ποια είναι τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις

Πριν από 2 εβδομάδες

Ομόφωνα ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2024 απο το Δ.Σ. Ζηρού

Πριν από 2 εβδομάδες

Παράταση προθεσμίας στην υποβολή των αιτήσεων για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2024»

Πριν από 2 εβδομάδες

Παραχώρηση 171 στρεμμάτων για την αξιοποίηση του χώρου της πίστας Motocross

Πριν από 3 εβδομάδες

Οpen Mall: «Στόχος η δημιουργία μιας πόλης που αναδεικνύει την ομορφιά της καθημερινής ζωής των κατοίκων»

Πριν από 3 εβδομάδες

Κλειστό το διατραπεζικό σύστημα συναλλαγών 29 Μαρτίου και 1 Απριλίου

Πριν από 3 εβδομάδες

Βαλτιμόρη: Νεκροί θεωρούνται οι έξι αγνοούμενοι - Συνεχίζονται οι έρευνες

Πριν από 3 εβδομάδες

Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων

Πριν από 3 εβδομάδες

Θέατρο: "Φτυστός ο μακαρίτης" από την θεατρική ομάδα Υπόθεση 19

Πριν από 1 μήνα

Θρίλερ στα Ιωάννινα: Βρέθηκε σορός άνδρα μέσα σε σακούλα σκουπιδιών

Πριν από 1 μήνα

Όλο το TAXIS στο myAADE app: Η νέα εφαρμογή για άμεση και εύκολη πρόσβαση σε ψηφιακές υπηρεσίες από το κινητό

Πριν από 1 μήνα

Κούλουμα: Βούλιαξε η Κορωνησία! (φωτο)

Πριν από 1 μήνα

Σφοδρή χαλαζόπτωση στην πόλη της Άρτας

Πριν από 1 μήνα

Το «ρομποτάκι» της ΑΑΔΕ κατά της φοροδιαφυγής: Αυτόματα η διασταύρωση τραπεζικών καταθέσεων, θυρίδων, e-wallet και φορολογικών δηλώσεων

Πριν από 1 μήνα

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών με 102 κιλά κάνναβης στο υπηρεσιακό όχημα

Πριν από 1 μήνα

Ξεκίνησε το πρόγραμμα Τουρισμός για όλους

Πριν από 1 μήνα

Δήμος Αρταίων: Μητρώο ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού για την έγκαιρη ενημέρωση σε περίπτωση ανάγκης απομάκρυνσης

Πριν από 1 μήνα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Στείλτε το άρθρο με e-mail