Ήπειρος

Πρώτο κουδούνι και στα σχολεία της Άρτας, με επισκέψεις του υφυπουργού Παιδείας Γιώργου Στύλιου και του Δημάρχου Χρήστου Τσιρογιάννη

Τα μηνύματα των φορέων για τη νέα σχολική χρονιά

Δημοσίευση: 11.09.2014, 14:59 | Τελευταία ενημέρωση: 30.09.2014, 21:42

Ευχές για μία δημιουργική νέα σχολική χρονιά, γεμάτη υγεία και επιτυχίες, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, απεύθυνε η νέα Δημοτική Αρχή, η οποία σήμερα Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014, παρέστη σε αγιασμούς που τελέσθηκαν σε σχολικές μονάδες του Δήμου, με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους, αποτελούμενη από το Δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη, τους Αντιδημάρχους και τους εντεταλμένους συμβούλους.

Το παρών σε αγιασμούς σε σχολικές μονάδες της περιοχής μας έδωσε και ο νέος υφυπουργός Παιδείας, Γιώργος Στύλιος που επισκέφθηκε το σχολείο του Καλοβάτου, το 4ο Γυμνάσιο Άρτας & 4ο Λύκειο Άρτας, το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Άρτας & το 8ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας καθώς και το 6ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας

Ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, επισκέφθηκε το 2ο Δημοτικό Σχολείο, το Σχολικό Συγκρότημα 4ου Γυμνασίου-Λυκείου Άρτας καθώς και το Μουσικό Σχολείο Φιλοθέης, συνοδευμένος από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Παιδείας, Αθλητισμού και Δια Βίου Μάθησης κ. Χάρη Παπάζογλου. 

Μιλώντας προς τους μαθητές ο Δήμαρχος Αρταίων δήλωσε: «Ευχές για μία δημιουργική νέα σχολική χρονιά, γεμάτη υγεία και επιτυχίες, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές. Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν ελλείψεις στις σχολικές υποδομές, λόγω μειωμένων πιστώσεων από την Πολιτεία προς τις σχολικές επιτροπές, αλλά εμείς ως Νέα Δημοτική Αρχή θα προσπαθήσουμε και θα είμαστε κοντά στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, έχοντας προτεραιότητά την αναβάθμιση και στήριξη των παρερχομένων υπηρεσιών των σχολικών μονάδων.

Η χρηματοδότηση των σχολείων για την κάλυψη των αναγκών τους, η κατασκευή νέων σχολικών μονάδων, η προσθήκη αιθουσών, η ανακαίνιση και συντήρηση των εγκαταστάσεων αλλά και η παροχή κοινωνικών δομών εκπαίδευσης, θα είναι μέρος των προσπαθειών μας.

O Δήμος μας, θα είναι κοντά στους μαθητές και θα προσπαθεί όσο περισσότερο μπορεί, για την εξασφάλιση των απαραίτητων συνθηκών που προάγουν και αναβαθμίζουν την Παιδεία στην πόλη μας, παροτρύνοντας τους μαθητές να αφήσουν τους μεγάλους να ανησυχούν για τα προβλήματα και να αφοσιωθούν στα μαθήματα τους στα μαθήματα τους».

Η Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΑΡΤΑΣ με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς χαιρετίζει όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και εύχεται σε όλους από καρδιάς υγεία, ευτυχία και δημιουργικότητα.

Να κρατάτε πάντα αναμμένο το καντήλι της μνήμης, της συλλογικότητας και της αγωνιστικότητας. Συγχαίρει τους καθηγητές- τριες και τους μαθητές για τις πολλές και μεγάλες επιτυχίες των Σχολείων μας στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, επιτυχίες που είναι το επιστέγασμα της συστηματικής και ουσιαστικής δουλειάς τους μέσα σε αντίξοες συνθήκες.

Για μας η παιδεία είναι δημόσιο αγαθό, θεμελιώδες δικαίωμα για κάθε άνθρωπο, προαπαιτούμενο και δείκτης μιας σύγχρονης, δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, μέσο για την προσωπική ανέλιξη, την επαγγελματική προοπτική και τη συνεχή μόρφωση των πολιτών. Αυτή παραμένει και η πρότασή μας για το σχολείο του 21ου αιώνα , όπως εμείς το οραματιζόμαστε, διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε.

Αντιτιθέμαστε, λοιπόν, στις πολιτικές που αμφισβητούν την ολόπλευρη μόρφωση και γνώση ως κοινωνική αξία και αγαθό και επιχειρούν να τις μετατρέψουν σε δια βίου πληροφόρηση – κατάρτιση.

Τούτες τις μέρες που ο άνεμος μας κυνηγάει, τούτες τις μέρες που πληθαίνουν οι φόβοι μας, αλλά και οι αντιστάσεις μας, εμείς ΣΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ θα είμαστε στο πλευρό των εκπαιδευτικών και των μαθητών , γιατί η παιδεία είναι υπόθεση όλων μας.-

Ευχές Περιφερειάρxη για το νέο σχολικό έτος

Τις ευχές του στους μαθητές, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς για "καλή σχολική χρονιά" έδωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, σε σύντομους χαιρετισμούς του σε τελετές Αγιασμών στις οποίες παρέστη.

Με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς, ο Περιφερειάρχης σε δήλωσή του υπογράμμισε, ότι η Περιφέρεια και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες ολοκλήρωσε έγκαιρα τους διαγωνισμούς για τη μεταφορά μαθητών, προσθέτοντας ότι τυχόν μεμονωμένα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν θα αντιμετωπίζονται άμεσα με στόχο αφενός την καλύτερη εξυπηρέτηση του μαθητικού δυναμικού και αφετέρου την ασφαλή μετακίνησή του.

Η «Ήπειρος Ανατροπής» για τη νέα σχολική χρονιά

Σήμερα τα παιδιά μας στέκονται μπροστά στα ξεχασμένα από την πολιτεία σχολεία τους και τους “υπό αξιολόγηση” δασκάλους τους και σχεδιάζουν, ονειρεύονται.

Σχεδιάζουν μια ΚΑΛΗ σχολική χρονιά, «γεμάτη περιπέτειες και γνώση».

Ονειρεύονται ένα σχολείο που θα τα αγκαλιάζει όλα ,χωρίς διακρίσεις, που δεν θα τα διχάζει αλλά θα τα ενώνει, που δεν θα τα εξοντώνει με συνεχείς εξεταστικές διαδικασίες αλλά θα ανοίγει τον δρόμο της γνώσης για όλους και στο τέλος του δρόμου θα αξιολογούν τα ίδια τους δασκάλους τους.

Θα σταθούμε σύμμαχοι στο πλευρό των μαθητών και της εκπαιδευτικής κοινότητας της Περιφέρειάς μας προκειμένου να διαμορφωθούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες για μόρφωση και γνώση, για ένα μέλλον που δεν θα είναι υποθηκευμένο αλλά ελεύθερο και αισιόδοξο, έτσι όπως ταιριάζει στους νέους.

Ευχόμαστε στους  μαθητές καλή πρόοδο και στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς καλή δύναμη.

Όλγα Γεροβασίλη
Επικεφαλής Περιφερειακής παράταξης «Ήπειρος Ανατροπής»

Χαιρετισμός Aντιδημάρχου Παιδείας Αθλητισμού και Δια Βίου Μάθησης Χάρη Παπάζογλου

"Αγαπητά μου παιδιά, αγαπητοί συνάδελφοι, φίλοι γονείς, Θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να σας ευχηθώ Καλή σχολική χρονιά, με υγεία, δημιουργικότητα και διακρίσεις. Ήμουν ως καθηγητής, θα είμαι και ως αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και Δια Βίου Μάθησης κοντά στη νέα γενιά, κοντά σας, κοντά στα παιδιά μας για να στηρίξω και από τη νέα μου θέση εσάς και τις οικογένειες σας.

Αναμφίβολα ζούμε σε σκληρές εποχές και η οικονομική καχεξία πλήττει, δυστυχώς, την εκπαίδευση, την παιδεία, τον πολιτισμό. Την εκπαίδευση, την παιδεία, τον πολιτισμό, που αποτελούν τα πνευματικά τείχη του ελληνισμού. Το λίκνο, όπου διατηρήθηκε ζωντανό από τις θύελλες των καιρών, το γένος και το έθνος…

Εμείς ως Δημοτική Αρχή έχουμε υποχρέωση και θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε ο τομέας της Παιδείας να επηρεαστεί όσο το δυνατόν λιγότερο και φυσικά, θα εστιάσουμε το επίκεντρο της προσοχής μας στη δημιουργία καλύτερων προϋποθέσεων και υποδομών για τους μαθητές του Καλλικρατικού μας Δήμου. Στόχος μας είναι η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας να διαθέτει τα κατάλληλα σχολικά συγκροτήματα, που θα ενθαρρύνουν τη δημιουργικότητα και παράλληλα με την εκπαιδευτική δραστηριότητα θα μπορούν να αποτελούν χώρους άθλησης και πολιτισμού.

Η Δημοτική Αρχή θα βρίσκεται κοντά στους μαθητές καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, προσπαθώντας να δίνει άμεσες, λειτουργικές και πρακτικές λύσεις στα προβλήματα που παρουσιάζονται.

Εύχομαι και πάλι καλή σχολική χρονιά, υγεία κι επιτυχίες! 

Ροή ειδήσεων

Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Βασ. Κωνσταντίνου για εργασίες σκυροδέτησης

Πριν από 4 ημέρες

Περιφερειακό Συμβούλιο: Ενημέρωση για παραλιακό άξονα, σύνδεση Ιόνιας με Πρέβεζα

Πριν από 5 ημέρες

Θέατρο: "Δωδέκατη νύχτα" του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ από το Σκουφά

Πριν από 5 ημέρες

Άρτα: Ασθενής απειλούσε με ψαλίδι νοσηλευτές - Συνελήφθη μετά από πυροβολισμό στον αέρα

Πριν από 1 εβδομάδα

Οι δυο μεγάλες αλλαγές στον φετινό ΕΝΦΙΑ - Άρχισε η ανάρτηση των εκκαθαριστικών

Πριν από 1 εβδομάδα

Aυτοί είναι οι 10 Έλληνες δισεκατομμυριούχοι στη λίστα του Forbes

Πριν από 2 εβδομάδες

Eurostat: Αυξήθηκε στο 3,4% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Μάρτιο – Στο 2,4% στην ευρωζώνη

Πριν από 2 εβδομάδες

Ανακαινίζω - Νοικιάζω: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις αιτήσεις - Ποια είναι τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις

Πριν από 2 εβδομάδες

Ομόφωνα ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2024 απο το Δ.Σ. Ζηρού

Πριν από 2 εβδομάδες

Παράταση προθεσμίας στην υποβολή των αιτήσεων για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2024»

Πριν από 2 εβδομάδες

Παραχώρηση 171 στρεμμάτων για την αξιοποίηση του χώρου της πίστας Motocross

Πριν από 3 εβδομάδες

Οpen Mall: «Στόχος η δημιουργία μιας πόλης που αναδεικνύει την ομορφιά της καθημερινής ζωής των κατοίκων»

Πριν από 3 εβδομάδες

Κλειστό το διατραπεζικό σύστημα συναλλαγών 29 Μαρτίου και 1 Απριλίου

Πριν από 3 εβδομάδες

Βαλτιμόρη: Νεκροί θεωρούνται οι έξι αγνοούμενοι - Συνεχίζονται οι έρευνες

Πριν από 3 εβδομάδες

Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων

Πριν από 3 εβδομάδες

Θέατρο: "Φτυστός ο μακαρίτης" από την θεατρική ομάδα Υπόθεση 19

Πριν από 1 μήνα

Θρίλερ στα Ιωάννινα: Βρέθηκε σορός άνδρα μέσα σε σακούλα σκουπιδιών

Πριν από 1 μήνα

Όλο το TAXIS στο myAADE app: Η νέα εφαρμογή για άμεση και εύκολη πρόσβαση σε ψηφιακές υπηρεσίες από το κινητό

Πριν από 1 μήνα

Κούλουμα: Βούλιαξε η Κορωνησία! (φωτο)

Πριν από 1 μήνα

Σφοδρή χαλαζόπτωση στην πόλη της Άρτας

Πριν από 1 μήνα

Το «ρομποτάκι» της ΑΑΔΕ κατά της φοροδιαφυγής: Αυτόματα η διασταύρωση τραπεζικών καταθέσεων, θυρίδων, e-wallet και φορολογικών δηλώσεων

Πριν από 1 μήνα

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών με 102 κιλά κάνναβης στο υπηρεσιακό όχημα

Πριν από 1 μήνα

Ξεκίνησε το πρόγραμμα Τουρισμός για όλους

Πριν από 1 μήνα

Δήμος Αρταίων: Μητρώο ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού για την έγκαιρη ενημέρωση σε περίπτωση ανάγκης απομάκρυνσης

Πριν από 1 μήνα

Με μηδενικές εκπομπές άνθρακα από το 2030 όλα τα νέα κτίρια - Τι προβλέπει η οδηγία της ΕΕ

Πριν από 1 μήνα

Καθαρά Δευτέρα στην Κορωνησία: Δωρεάν δρομολόγια με λεωφορεία του αστικού ΚΤΕΛ

Πριν από 1 μήνα

Δημήτρης Πετανίτης- Σε ανοδική πορεία ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Άρτας

Πριν από 2 μήνες

Η Μαρίνα Σάττι ρίχνει το «Ζari» στη Eurovision

Πριν από 2 μήνες

Συνελήφθησαν 20 άτομα που νόθευαν ποτά και καύσιμα - Έφερναν από τη Βουλγαρία τα παράνομα χημικά

Πριν από 2 μήνες

Έρευνα Διάρθρωσης Γεωργικών και Κτηνοτροφικών Εκμεταλλεύσεων έτους 2023

Πριν από 2 μήνες

Επικοινωνήστε μαζί μας

Στείλτε το άρθρο με e-mail