Ήπειρος

Επίκαιρη ερώτηση για το ΚΕΝ Άρτας κατέθεσε στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ο βουλευτής Γιώργος Στύλιος

Δημοσίευση: 28.05.2015, 11:02 | Τελευταία ενημέρωση: 28.05.2015, 11:02

Την αξιοποίηση και αναβάθμιση του ΚΕΝ Άρτας, ανέδειξε ο Γιώργος Στύλιος, με ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Τόσκα.

Ο κ. Στύλιος κατά την ομιλία του ανέφερε στον κ. Υπουργό ότι το ΚΕΝ Άρτας αποτελεί το μοναδικό κέντρο κατάταξης στην Ήπειρο και τα Ιόνια Νησιά. Οι υποδομές του στρατοπέδου, είναι σύγχρονες και πληρούν τις προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας για την εύκολη προσαρμογή των νεοσυλλέκτων. Ωστόσο, η επάνδρωση του στρατοπέδου με μόνιμο προσωπικό είναι πολύ χαμηλή.

Στη συνέχεια ο κ. Στύλιος τόνισε τα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν από την αναβάθμιση του ΚΕΝ.  Ειδικότερα: υπενθύμισε ότι  με απόφαση του αειμνήστου Δημάρχου Κ. Βάγια δεν πληρώνονται δημοτικά τέλη, συνεπώς δεν έχει έξοδα. Σχετικά με τα κοινωνικά οφέλη, σύμφωνα με το νόμο που διέπει τις μεταθέσεις των μονίμων, συγκεκριμένες κατηγορίες μόνιμων στελεχών (τρίτεκνοι – πολύτεκνοι - γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες - μονογονεϊκές οικογένειες) δικαιούνται μετάθεση στην πρώτη φρουρά επιθυμίας τους.

Επιπλέον σε κάθε ΕΣΣΟ, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου κατατάσσονται από την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου και των Ιονίων Νήσων πάνω από 600 νεοι στα κέντρα σε όλη την Ελλάδα. Δεδομένης, λοιπόν, της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, η Κυβέρνηση θα μπορούσε να αξιοποιήσει τις σύγχρονες εγκαταστάσεις του στρατοπέδου, αυξάνοντας τον αριθμό των νεοσυλλέκτων σε 500 με 600 σε κάθε κατάταξη (ΕΣΣΟ).

Για την ενίσχυση της επιχειρηματολογίας του και την ιδιαίτερη σημασία που έχει για την περιοχή η ενισχυμένη λειτουργία του στρατοπέδου, ο Βουλευτής Άρτας της ΝΔ επικαλέστηκε στην επιχειρηματολογία του και ερωτήσεις που έχουν καταθέσει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν για το θέμα αυτό.

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ο κ. Στύλιος στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές ήταν υποψήφιος στο Νομό, υπονοώντας πολλά και δημιουργώντας μεγάλες προσδοκίες στην Άρτα. Επιπλέον, ο Βουλευτής της Ν.Δ πρότεινε Κυβέρνηση, όχι μόνο να ενισχύσει με έμψυχο υλικό το στρατόπεδο, αλλά και να εκμεταλλευτεί τον υπάρχοντα εξοπλισμό, προκειμένου να το αναβαθμίσει σε ένα διακλαδικό κέντρο ή σε ένα κέντρο εκπαίδευσης υγειονομικού.

Καταλήγοντας ο κ. Στύλιος ρώτησε τον κ. Υπουργό: α) αν έχει λάβει υπόψη το οικονομικό και κοινωνικό κόστος της κάθε οικογένειας β) εάν έχει υπολογίσει το κόστος μετακινήσεων των οπλιτών για την κατάταξή τους και γ) και αν έχει ληφθεί υπόψη στο σχεδιασμό ότι πρόσφατα έχουν διατεθεί σημαντικά κονδύλια για εργασίες ανακατασκευής των κτιριακών εγκαταστάσεων του στρατοπέδου.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ν. Τόσκας,  απαντώντας στον κ. Στύλιο ανέφερε: «Αυτό που έχει σημασία είναι να γίνεται με τον καλύτερο τρόπο η επιχειρησιακή λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων, της αμυντικής προσπάθειας της χώρας και ει δυνατόν να εξυπηρετούνται και οι τοπικοί πληθυσμοί. Σε καμιά περίπτωση δεν βάζουμε μόνο τις αμυντικές απαιτήσεις της χώρας, γιατί εμείς συνδυάζουμε την άμυνα της χώρας με τις κοινωνικές ανάγκες… Σας είπα και πριν ότι η φτωχοποιημένη περιοχή της Ηπείρου για εμάς έχει ιδιαίτερη σημασία και όλοι αυτοί οι παράγοντες θα εξεταστούν, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή».

Δυστυχώς οι τεκμηριωμένες ερωτήσεις του κ. Στύλιου δεν έλαβαν αντίστοιχα εμπεριστατωμένες απαντήσεις από τον κ. Υφυπουργό.  Ενδεικτική ήταν  η παρέμβαση του Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Α. Μητρόπουλου: «Κύριε Υπουργέ, ο κ. Στύλιος  μάχεται για το θέμα... Όλα τα επιχειρήματα σάς τα είπε... Σας παρακαλώ πολύ, ικανοποιήστε τον τώρα για να τελειώνουμε. Δεν υπάρχει ιδανικότερος συνδυασμός από αυτά που επικαλέστηκε».

Ο Γιώργος Στύλιος δήλωσε: «Το στρατόπεδο μπορεί να συμβάλει ώστε να ενισχυθεί η Άρτα. Η προσπάθεια πρέπει να είναι κοινή πέρα από μικροκομματικές σκοπιμότητες. Με την πολιτική υποστήριξη του πρώην Υ.ΕΘ.Α κ. Αβραμόπουλου και του αρχηγού ΓΕΣ κ. Μανωλά και δικές μου παρεμβάσεις συνεχίζει τη λειτουργία του. Ο Υφυπουργός Άμυνας κ. Τόσκας με την απάντησή του δείχνει ότι είναι θετικός στην ενίσχυσή του ΚΕΝ Άρτας. Περιμένουμε αποφάσεις και πράξεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Άμυνας και της Κυβέρνησης. Οφείλουμε να διεκδικήσουμε το καλύτερο για τον τόπο μας, με σοβαρότητα και μεθοδικότητα».

Ροή ειδήσεων

Κλειστό το διατραπεζικό σύστημα συναλλαγών 29 Μαρτίου και 1 Απριλίου

Πριν από 1 ημέρα

Βαλτιμόρη: Νεκροί θεωρούνται οι έξι αγνοούμενοι - Συνεχίζονται οι έρευνες

Πριν από 1 ημέρα

Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων

Πριν από 1 ημέρα

Θέατρο: "Φτυστός ο μακαρίτης" από την θεατρική ομάδα Υπόθεση 19

Πριν από 6 ημέρες

Θρίλερ στα Ιωάννινα: Βρέθηκε σορός άνδρα μέσα σε σακούλα σκουπιδιών

Πριν από 6 ημέρες

Όλο το TAXIS στο myAADE app: Η νέα εφαρμογή για άμεση και εύκολη πρόσβαση σε ψηφιακές υπηρεσίες από το κινητό

Πριν από 1 εβδομάδα

Κούλουμα: Βούλιαξε η Κορωνησία! (φωτο)

Πριν από 1 εβδομάδα

Σφοδρή χαλαζόπτωση στην πόλη της Άρτας

Πριν από 1 εβδομάδα

Το «ρομποτάκι» της ΑΑΔΕ κατά της φοροδιαφυγής: Αυτόματα η διασταύρωση τραπεζικών καταθέσεων, θυρίδων, e-wallet και φορολογικών δηλώσεων

Πριν από 2 εβδομάδες

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών με 102 κιλά κάνναβης στο υπηρεσιακό όχημα

Πριν από 2 εβδομάδες

Ξεκίνησε το πρόγραμμα Τουρισμός για όλους

Πριν από 2 εβδομάδες

Δήμος Αρταίων: Μητρώο ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού για την έγκαιρη ενημέρωση σε περίπτωση ανάγκης απομάκρυνσης

Πριν από 2 εβδομάδες

Με μηδενικές εκπομπές άνθρακα από το 2030 όλα τα νέα κτίρια - Τι προβλέπει η οδηγία της ΕΕ

Πριν από 2 εβδομάδες

Καθαρά Δευτέρα στην Κορωνησία: Δωρεάν δρομολόγια με λεωφορεία του αστικού ΚΤΕΛ

Πριν από 2 εβδομάδες

Δημήτρης Πετανίτης- Σε ανοδική πορεία ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Άρτας

Πριν από 3 εβδομάδες

Η Μαρίνα Σάττι ρίχνει το «Ζari» στη Eurovision

Πριν από 3 εβδομάδες

Συνελήφθησαν 20 άτομα που νόθευαν ποτά και καύσιμα - Έφερναν από τη Βουλγαρία τα παράνομα χημικά

Πριν από 3 εβδομάδες

Έρευνα Διάρθρωσης Γεωργικών και Κτηνοτροφικών Εκμεταλλεύσεων έτους 2023

Πριν από 3 εβδομάδες

ΕΝΦΙΑ: Τέλος χρόνου για έκπτωση 10% και διορθώσεις στο Ε9

Πριν από 1 μήνα

Eurostat: Σταθερός στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο - Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Πριν από 1 μήνα

Εγκατάσταση συστήματος ελέγχου πρόσβασης στους πεζόδρομους

Πριν από 1 μήνα

Απόκριες στην Άρτα: Οι δρόμοι γεμίζουν με μυστήριο και μαγεία

Πριν από 1 μήνα

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας

Πριν από 1 μήνα

Αποφασισμένη η Δημοτική Αρχή να εφαρμόσει τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους πεζόδρομους

Πριν από 1 μήνα

Έναρξη του δικτύου Καφέ Κάδου (Αποκομιδή Βιοαποβλήτων) στην περιοχή «Τρίγωνο» του Δήμου Αρταίων

Πριν από 2 μήνες

Εντατικοί έλεγχοι στον πεζόδρομο από σήμερα

Πριν από 2 μήνες

Ο Guido Tonelli στην Άρτα σε εκδήλωση του συλλόγου Αστρονομίας και Διαστήματος «Αστρολάβος»

Πριν από 2 μήνες

Δόθηκε στην κυκλοφορία όλη η Αμβρακία Οδός – Ανοίγουν οι αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής

Πριν από 2 μήνες

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας

Πριν από 2 μήνες

Open Mall Αρτα: Ο Δήμαρχος Αρταίων για τις εργασίες στην πλατεία Μονοπωλίου: «Είμαστε βέβαιοι ότι το χρονοδιάγραμμα των εργασιών θα τηρηθεί με ακρίβεια»

Πριν από 2 μήνες

Επικοινωνήστε μαζί μας

Στείλτε το άρθρο με e-mail