Ήπειρος

Ανακοίνωση αποφάσεων της 7ης/29-10-2014 συνεδρίασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Π.Η.

Δημοσίευση: 30.10.2014, 15:20 | Τελευταία ενημέρωση: 30.10.2014, 15:30

Από τη Γραμματεία της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνεται ότι στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 29-10-2014, λήφθηκαν αποφάσεις - γνωμοδοτήσεις για τα εξής θέματα:

Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης συνεδρίασης.

Πρακτικό αριθμ. 07/29-10-2014
Αριθμός Απόφασης – Θέμα

98. Εξέλεξε κατά πλειοψηφία αντιπρόεδρο της Επιτροπής τον κ. Πάντο Παναγιώτη, Περιφερειακό Σύμβουλο από την παράταξη «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ».

99. Ενέκρινε κατά πλειοψηφία την συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην έκθεση «ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ 2014» που διοργανώνεται στο Μόναχο το χρονικό διάστημα από 26-30/11/2014.

100. Ενέκρινε κατά πλειοψηφία την σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου / Π.Ε. Πρέβεζας και του Δήμου Πρέβεζας για την υλοποίηση του έργου: «Αποκαταστάσεις στο οδικό δίκτυο του Δήμου Πρέβεζας» », προϋπολογισμού 12.800,00 €, και ορισμό δύο μελών με τους αναπληρωτές του από την Περιφέρεια Ηπείρου/ Π.Ε. Πρέβεζας για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.

101. Ενέκρινε κατά πλειοψηφία την σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου / Π.Ε. Πρέβεζας και του Δήμου Πρέβεζας για την υλοποίηση του έργου: «Αποκατάσταση καθαρισμός αντιπλημμυρικών έργων στην Περιφέρεια Ηπείρου»υποέργο «Αποχέτευση ομβρίων στον οικισμό Πετρίτσια – Μαργαρώνα», προϋπολογισμού 55.000,00 €, και ορισμό δύο μελών με τους αναπληρωτές του από την Περιφέρεια Ηπείρου/ Π.Ε. Πρέβεζας για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.

102. Ενέκρινε κατά πλειοψηφία την σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου / Π.Ε. Πρέβεζας και του Δήμου Πάργας για την υλοποίηση του έργου: «Συντήρηση – αποχιονισμός – αποκατάσταση επαρχιακού οδικού δικτύου Περιφέρειας Ηπείρου»υποέργο «Συντηρήσεις – βελτιώσεις οδικών τμημάτων - κατασκευή τεχνικών στην Π.Ε. Πρέβεζας σε περιοχές του πρώην Δήμου Φαναρίου», προϋπολογισμού 77.300,00 €, και ορισμό δύο μελών με τους αναπληρωτές του από την Περιφέρεια Ηπείρου/ Π.Ε. Πρέβεζας για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.

103. Ενέκρινε κατά πλειοψηφία την τροποποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου / Π.Ε. Πρέβεζας και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων – Επιτροπή Ερευνών για την υλοποίηση του έργου: «Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Πρωτοκόλλου με τη μορφή Απαιτήσεων και Συστάσεων για την Ιχνηλασιμότητα, Πιστοποίηση, Προστασία και Βελτίωση των Ποιοτικών Χαρακτηριστικών του ελαιολάδου Πρέβεζας»ως προς την παράταση χρονοδιαγράματος αυτής, άρθρο 6 αυτής «ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ».

104. Ενέκρινε κατά πλειοψηφία την σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου / Π.Ε. Θεσπρωτίας και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης – Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας για την υλοποίηση του έργου: «Αποκατάσταση καθαρισμός αντιπλημμυρικών έργων στην Περιφέρεια Ηπείρου»υποέργο «ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΔΥΝΗΤΙΚΩΣ ΤΟΞΙΚΟΥ ΦΥΤΟΠΛΑΓΚΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΒΟΛΕΣ ΚΑΛΑΜΑ της Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ», προϋπολογισμού 22.470,00 €, και ορισμό δύο μελών με τους αναπληρωτές του από την Περιφέρεια Ηπείρου/ Π.Ε. Θεσπρωτίας για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης

105. Ενέκρινε κατά πλειοψηφία την σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ,της Περιφέρειας Ηπείρου, της Ιεράς Μητρόπολης Παραμυθιάς , Γηρομερίου, Φιλιατών & Πάργας και του Δήμου Ζίτσας για την υλοποίηση του έργου: «Αποκατάσταση Καθολικού Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Παναγίας Ραιδιώτισσας Βροσύνας», προϋπολογισμού 40.000,00 € και ορισμό ενός μέλους με τον αναπληρωτή του από την Περιφέρεια Ηπείρου για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.

106. Ενέκρινε κατά πλειοψηφία την σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Γ.Ο.Ε.Β. Λεκάνης Ιωαννίνων για την υλοποίηση του έργου: «Συντήρηση – αποκατάσταση αρδευτικών αντλιοστασίων Περιφέρειας Ηπείρου», προϋπολογισμού 13.000,00 €, και ορισμό δύο μελών με τους αναπληρωτές του από την Περιφέρεια Ηπείρου για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.

107. Ενέκρινε κατά πλειοψηφία την σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Μετσόβου για την υλοποίηση του έργου: «Επέκταση δικτύου άρδευσης περιοχής Πολιτσών Χρυσοβίτσας ( Προμήθεια σωλήνων)», προϋπολογισμού 12.044,90 €, και ορισμό δύο μελών με τους αναπληρωτές του από την Περιφέρεια Ηπείρου για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.

108. Ενέκρινε κατά πλειοψηφία την σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Μετσόβου για την υλοποίηση του έργου: «Συντήρηση επαρχιακών οδών Ανηλίου – Μετσόβου και σύνδεση παραγωγικών μονάδων με το επαρχιακό δίκτυο», προϋπολογισμού 100.000,00 €, και ορισμό δύο μελών με τους αναπληρωτές του από την Περιφέρεια Ηπείρου για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.

109. Ενέκρινε κατά πλειοψηφία την Τροποποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων για την υλοποίηση του έργου: «Ανάπλαση – Αναστύλωση περιβάλλοντος χώρου της Ιεράς Μονής Ασπραγγέλων Ζαγορίου»ως προς το, άρθρο 8 αυτής «Επιτροπής Παρακολούθησης της Σύμβασης».

110. Γνωμοδότησε θετικά κατά πλειοψηφία επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης επί της ΜΠΕ του έργου : «εκμετάλλευση λατομείου αδρανών υλικών και την εγκατάσταση μονάδας ΑΕΚΚ, στη θέση «Εικόνες-Πουρνάρι», της Τ.Κ. Αναργύρων, Δ. Ε. Πασσαρώνος , Δήμου Ζίτσας, Π. Ε. Ιωαννίνων» (η υπό μελέτη δραστηριότητα κατατάσσεται στη μεγαλύτερη κατηγορία των επιμέρους δραστηριοτήτων, ήτοι στην κατηγορία Α1)..Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι η εταιρεία : «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ Α.Ε.».

111. Γνωμοδότησε θετικά κατά πλειοψηφία επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης επί της ΜΠΕ επί της ΜΠΕ του έργου (υποκατηγορία Α2, ομάδα 9η, Α/Α 125) : «Ίδρυση μονάδας παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος , δυναμικότητας 150 m3/ ημέρα, η οποία πρόκειται να εγκατασταθεί στην Τ. Κ. Μικρού Περιστερίου της Δ.Ε. Εγνατίας του Δ. Μετσόβου». » Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι η κα Βιργινία Μπαλαντάνη.

112. Γνωμοδότησε θετικά κατά πλειοψηφία επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης επί της ΜΠΕ του έργου (υποκατηγορία Α2, ομάδα 12η, Α/Α 6) : «Λειτουργία σταθμού ασύρματης σταθερής τηλεφωνίας και ίντερνετ με κωδικό θέσης «ΔΙΚΟΡΥΦΟ ΕΡΤ Α/Δ (0250038)», σε εκτός σχεδίου περιοχή επί ανωνύμου δρόμου στην Τ.Κ. Δικορύφου του Δήμου Ζαγορίου Π.Ε. Ιωαννίνων» Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι η εταιρεία «ΟΤΕ Α.Ε.»

113. Γνωμοδότησε θετικά κατά πλειοψηφία επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης επί της ΜΠΕ της δραστηριότητας (ομάδα 5Η, Α/Α 3, εξόρυξη βιομηχανικών ορυκτών μαρμάρων & σχιστολιθικών πλακών , υποκατηγορία Α2 ) : «Λατομείο μαρμάρων στη θέση "Τσουγκρί-Πλάκα" της Τ.Κ. Δεματίου, Δήμου Ζαγορίου Π.Ε. Ιωαννίνων» Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι η ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΝΙΚΟΥ-ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΑΓΓΕΛΗ.

114. Γνωμοδότησε θετικά κατά πλειοψηφία επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την τροποποίηση της υπ. αρ. 141564/25-07-2005 ΚΥΑ Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (Ε.Π.Ο.) του οδικού έργου: «Ιόνια Οδός: Βόρειο Άκρο Παράκαμψης Αγρινίου (Κουβαράς)- Νότιο Άκρο Παράκαμψης Άρτας (Κομπότι) και Βόρειο Άκρο Παράκαμψης Άρτας (Φιλιππιάδα) –Ιωάννινα (Ελεούσα)» , όπως τροποποιήθηκε με τις υπ' αριθ. οικ. 167980/30-04-2013 και 174140/28-07-2014 Υ.Α. ΥΠΕΚΑ , ως προς τις χ.θ. 105+500 έως 108+700, 115+720 έως 120+700, 152+446 έως 154+796 και 181+710 έως 186+650. » Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου το Υπουργείο Υποδομών , Μεταφορών & Δικτύων - ΕΥΔΕ ΜΕΛΕΤΩΝ –ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ

115. Γνωμοδότησε θετικά κατά πλειοψηφία επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης επί της ΜΠΕ του έργου(υποκατηγορία Α2, ομάδα 4η, α/α 11 και ομάδα 10η , α/α/ 6): «Σταθμός βιοαερίου από κτηνοτροφικά και γεωργικά απόβλητα , ισχύος 250 KW, στη θέση «Χαλίκια-Μπόιδα Μαυρή», Τ.Κ. Θεσπρωτικού, Δήμου Ζηρού , Π.Ε. Πρέβεζας». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι η εταιρεία : «ΒΙΟΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Ο.Ε.».

116. Ενέκρινε κατά πλειοψηφία την υποβολή πρότασης της Περιφέρειας Ηπείρου για την ένταξη του έργου στο πλαίσιο της Πρόσκλησης 52 του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ψηφιακή Σύγκλιση με τίτλο: «Πλατφόρμα παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών και διάθεσης δεδομένων της Περιφέρειας Ηπείρου».

ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:
117. Ενέκρινε κατά πλειοψηφία την τροποποίηση Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Μετσόβου για την εκτέλεση του έργου: «Κατασκευή στεγάστρου αθλητικών εγκαταστάσεων στο Δήμο Μετσόβου (Προμήθεια Υλικών).», προϋπολογισμού 73.000,00 €, ως προς το Αρθρο 5 «προϋπολογισμός, πόροι, και τρόπος χρηματοδότησης»

118. Ενέκρινε ομόφωνα την σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας και της Περιφέρειας Ηπείρου για την υλοποίηση του έργου παροχής τροφίμων σε αστέγους, προϋπολογισμού 120.000,00 €, και ορισμό ενός μέλους από την Περιφέρεια Ηπείρου για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.

Ροή ειδήσεων

Παραχώρηση 171 στρεμμάτων για την αξιοποίηση του χώρου της πίστας Motocross

Πριν από 6 ώρες

Οpen Mall: «Στόχος η δημιουργία μιας πόλης που αναδεικνύει την ομορφιά της καθημερινής ζωής των κατοίκων»

Πριν από 6 ώρες

Κλειστό το διατραπεζικό σύστημα συναλλαγών 29 Μαρτίου και 1 Απριλίου

Πριν από 2 ημέρες

Βαλτιμόρη: Νεκροί θεωρούνται οι έξι αγνοούμενοι - Συνεχίζονται οι έρευνες

Πριν από 2 ημέρες

Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων

Πριν από 2 ημέρες

Θέατρο: "Φτυστός ο μακαρίτης" από την θεατρική ομάδα Υπόθεση 19

Πριν από 1 εβδομάδα

Θρίλερ στα Ιωάννινα: Βρέθηκε σορός άνδρα μέσα σε σακούλα σκουπιδιών

Πριν από 1 εβδομάδα

Όλο το TAXIS στο myAADE app: Η νέα εφαρμογή για άμεση και εύκολη πρόσβαση σε ψηφιακές υπηρεσίες από το κινητό

Πριν από 1 εβδομάδα

Κούλουμα: Βούλιαξε η Κορωνησία! (φωτο)

Πριν από 2 εβδομάδες

Σφοδρή χαλαζόπτωση στην πόλη της Άρτας

Πριν από 2 εβδομάδες

Το «ρομποτάκι» της ΑΑΔΕ κατά της φοροδιαφυγής: Αυτόματα η διασταύρωση τραπεζικών καταθέσεων, θυρίδων, e-wallet και φορολογικών δηλώσεων

Πριν από 2 εβδομάδες

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών με 102 κιλά κάνναβης στο υπηρεσιακό όχημα

Πριν από 2 εβδομάδες

Ξεκίνησε το πρόγραμμα Τουρισμός για όλους

Πριν από 2 εβδομάδες

Δήμος Αρταίων: Μητρώο ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού για την έγκαιρη ενημέρωση σε περίπτωση ανάγκης απομάκρυνσης

Πριν από 2 εβδομάδες

Με μηδενικές εκπομπές άνθρακα από το 2030 όλα τα νέα κτίρια - Τι προβλέπει η οδηγία της ΕΕ

Πριν από 2 εβδομάδες

Καθαρά Δευτέρα στην Κορωνησία: Δωρεάν δρομολόγια με λεωφορεία του αστικού ΚΤΕΛ

Πριν από 2 εβδομάδες

Δημήτρης Πετανίτης- Σε ανοδική πορεία ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Άρτας

Πριν από 3 εβδομάδες

Η Μαρίνα Σάττι ρίχνει το «Ζari» στη Eurovision

Πριν από 3 εβδομάδες

Συνελήφθησαν 20 άτομα που νόθευαν ποτά και καύσιμα - Έφερναν από τη Βουλγαρία τα παράνομα χημικά

Πριν από 3 εβδομάδες

Έρευνα Διάρθρωσης Γεωργικών και Κτηνοτροφικών Εκμεταλλεύσεων έτους 2023

Πριν από 3 εβδομάδες

ΕΝΦΙΑ: Τέλος χρόνου για έκπτωση 10% και διορθώσεις στο Ε9

Πριν από 1 μήνα

Eurostat: Σταθερός στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο - Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Πριν από 1 μήνα

Εγκατάσταση συστήματος ελέγχου πρόσβασης στους πεζόδρομους

Πριν από 1 μήνα

Απόκριες στην Άρτα: Οι δρόμοι γεμίζουν με μυστήριο και μαγεία

Πριν από 1 μήνα

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας

Πριν από 1 μήνα

Αποφασισμένη η Δημοτική Αρχή να εφαρμόσει τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους πεζόδρομους

Πριν από 1 μήνα

Έναρξη του δικτύου Καφέ Κάδου (Αποκομιδή Βιοαποβλήτων) στην περιοχή «Τρίγωνο» του Δήμου Αρταίων

Πριν από 2 μήνες

Εντατικοί έλεγχοι στον πεζόδρομο από σήμερα

Πριν από 2 μήνες

Ο Guido Tonelli στην Άρτα σε εκδήλωση του συλλόγου Αστρονομίας και Διαστήματος «Αστρολάβος»

Πριν από 2 μήνες

Δόθηκε στην κυκλοφορία όλη η Αμβρακία Οδός – Ανοίγουν οι αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής

Πριν από 2 μήνες

Επικοινωνήστε μαζί μας

Στείλτε το άρθρο με e-mail