Πολιτισμός

Το «Agora» του Γιώργου Αυγερόπουλου, στην αίθουσα του Σινέ Παλλάς αυτή την εβδομάδα

Δημοσίευση: 30.01.2015, 16:52 | Τελευταία ενημέρωση: 30.01.2015, 16:54

Την ευκαιρία να δουν την τελευταία δουλειά του βραβευμένου δημοσιογράφου Γιώργου Αυγερόπουλου «Αγορά», έχουν οι αρτινού αυτή την εβδομάδα στο cine Παλλάς. Το ντοκιμαντέρ ξεκίνησε το ταξίδι του στις ευρωπαϊκές αίθουσες και από τα μέσα του μήνα, στις αίθουσες της Ελλάδας.

Για το ντοκιμαντέρ, μίλησε στον Orange Radio ο Γιώργος Αυγερόπουλος.

Χορηγός επικοινωνίας στις προβολές στην πόλης μας, είναι ο Orange Radio, από τον οποίο και τις εκπομπές του μπορείτε να κερδίσετε προσκλήσεις.

AGORA: ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ 

Ντοκυμαντέρ
Ωρα έναρξης : 7.30 (αιθ.2) Διάρκεια: 116’
http://www.agorathedoc.com
Σενάριο, Σκηνοθεσία: Γιώργος Αυγερόπουλος Παραγωγοί: Γιώργος Αυγερόπουλος, Αναστασία Σκουμπρή Συμπαραγωγοί: Jutta Krug (WDR), Rawan Damen (AJA) Εταιρεία Παραγωγής: Smallplanet Documentary Productions House Μουσική: Γιάννης Παξεβάνης Μοντάζ: Βασίλης Μάγκος, Θοδωρής Ποπέσκου Έρευνα: Γιώργος Αυγερόπουλος, Θωμαΐς Παπαϊωάννου, Μαρίνα Δεμερτζιάν, Έλενα Αποστολίδου, Μάχη Νικολαρά, Ανδρέας Βάγιας, Γεωργία Ανάγνου, Μάριος Διονέλλης, Μιχάλης Γρυπιώτης

Η «Αγορά» ήταν μια κεντρική τοποθεσία στις πόλεις-κράτη της αρχαίας Ελλάδας. Ένα μέρος συνάθροισης, μια συνεύρεση ενεργών πολιτών, το κέντρο της Πόλης για την πολιτική, οικονομική, αθλητική, καλλιτεχνική και πνευματική ζωή. Ήταν η καρδιά της Δημοκρατίας.

Στη σύγχρονη Ελλάδα, η «Αγορά» έχει χάσει το αρχικό της νόημα και κατέληξε να σηματοδοτεί μόνο τις εμπορικές συναλλαγές. Σήμερα είναι λέξη κυρίαρχη στην πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες, καθώς η χώρα στροβιλίζεται σε μια οικονομική δίνη που παρασύρει ανθρώπινες ζωές στο πέρασμά της. Η Ελλάδα, σύμβολο του ευρωπαϊκού πολιτισμού λόγω της αρχαίας κληρονομιάς της, βιώνει κοινωνικές συνθήκες που κανείς στη μεταπολεμική ιστορία της Ευρώπης δεν φανταζόταν ότι θα αντιμετώπιζε ξανά.

Άστεγοι, συσσίτια, ανεργία, φτώχεια, μια κατάσταση κοινωνικής αστάθειας, βίαιες συγκρούσεις και ραγδαία άνοδος της Ακροδεξιάς. Το όνειρο της ευημερίας μετατρέπεται σε εφιάλτη και η πολιτική σκηνή των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών ανατρέπεται. Ο Γιώργος Αυγερόπουλος, ένας διεθνώς καταξιωμένος ντοκιμαντερίστας, γίνεται μάρτυρας της πτώσης. Μετά από 13 χρόνια ενεργούς δημοσιογραφίας και κινηματογραφικής τεκμηρίωσης επίκαιρων θεμάτων σε όλο τον πλανήτη, τώρα στρέφει επειγόντως την κάμερά του προς την πατρίδα του.

Καταγράφει την εξέλιξη της κρίσης από τα πρώτα στάδια, ενώ αφουγκράζεται τον αντίκτυπό της στις ζωές απλών ανθρώπων από όλες τις κοινωνικές τάξεις, τους οποίους παρακολουθεί σε βάθος χρόνου. Γίνεται μάρτυρας των αντιδράσεων του κόσμου στο δρόμο, της ανόδου του φασισμού αλλά και των κινημάτων αλληλεγγύης, ενώ παράλληλα αναζητά απαντήσεις από τις σημαντικότερες πολιτικές προσωπικότητες της χώρας, καθώς και από ειδικούς αναλυτές και αρμόδιους για τη λήψη αποφάσεων από τη διεθνή πολιτική σκηνή. 

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΟΡΝΤΕΚΑΪ (Mortdecai)

Κωμωδία
Ωρα έναρξης: 10 (αιθ.1)
Διάρκεια: 106'

Πρωταγωνιστούν: Johnny Depp, Olivia Munn, Aubrey Plaza, Ewan McGregor, Gwyneth Paltrow, Paul Bettany, Jeff Goldblum, Oliver Platt, Carly Steel Σκηνοθεσία: David Koepp Σενάριο: Eric Aronson, Kyril Bonfiglioli (μυθιστόρημα "Don't Point That Thing at Me") Παραγωγή: Christi Dembrowski,Johnny Depp, Andrew Lazar, Patrick McCormick, Gigi Pritzker Μουσική: Mark Ronson, Geoff Zanelli Φωτογραφία: Florian Hoffmeister Μοντάζ: Derek Ambrosi, Jill Savitt Casting : Elaine Grainger, John Papsidera Σχεδιασμός Παραγωγής: James Merifield Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Gareth Cousins, Jonathan Houlding, Kat Law, Patrick Rolfe Σκηνικά: Sara Wan Κοστούμια: Ruth Myers

O ανέμελος αλλά δαιμόνιος Τσαρλς Μορτντεκάι είναι ένας έμπορος τέχνης που συνήθως εμπλέκεται σε μικροαπατεωνιές. Θα χρειαστεί να διασχίσει όλη την υδρόγειο, οπλισμένος μόνο με την καλή του εμφάνιση και την ιδιαίτερη γοητεία του, ενώ καταδιώκεται από Ρώσους, Βρετανούς κατάσκοπους, έναν διεθνή τρομοκράτη αλλά και την γυναίκα του. Αποστολή του να ανακτήσει ένα κλεμμένο πίνακα που φημολογείται ότι περιέχει μυστικά για το χαμένο χρυσό των Ναζί.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΣΑΡΛΙ ΜΟΡΝΤΕΚΑΪ; Ο Τζόνι Ντεπ είχε ήδη διαβάσει κι ερωτευτεί τα μυθιστορήματα του Μπονφιλιόλι, όταν έλαβε το σενάριο. «Τα είχα διαβάσει πριν πολλά χρόνια και με έκαναν να γελάω δυνατά», αναφέρει. Ο ηθοποιός ζήτησε από το σκηνοθέτη Ντέβιντ Κεπ να ρίξει μια ματιά στο σενάριο: «Δεν μπορώ να πω αρκετά καλά λόγια για τον Κεπ», λέει ο Ντεπ. «Τον αγαπώ από όταν γυρίζαμε μαζί το Μυστικό Παράθυρο.

Παρόλο που δεν ήταν κωμωδία, καταφέραμε να προσθέσουμε πολλά κωμικά στοιχεία, το οποίο είναι μέρος του χαρακτήρα του ως άνθρωπο και ως σκηνοθέτη. Είχε ένα όραμα για αυτή την ταινία και δημιούργησε μια ατμόσφαιρα, όπου οι ηθοποιοί μπορούσαν να δοκιμάσουν τα πάντα». (Σενάριο) του Χόλιγουντ (MissionImpossible, JurassicPark, Spiderman) και σκηνοθέτης (GhostTown, PremiumRush), ο Κεπ αναφέρει για την τριλογία του Μόρντεκα: «Διάβασα τα βιβλία και ο χαρακτήρας του Μόρντεκαϊ μου άφησε μια ανεξίτηλη εντύπωση. Δε μπορούσα να φανταστώ κάποιον άλλο πέρα από το Τζόνι Ντεπ για να ενσαρκώσει τον Τσάρλι. Είναι σα να έχει την πατέντα για αυτόν τον ποταπό, δειλό αλλά αξιαγάπητο χαρακτήρα τα τελευταία 15 με 20 χρόνια».

Ο Τζόνι Ντεπ είναι ο Τσάρλι Μόρντεκαϊ Ο Τσάρλι Μόρτνεκαϊ είναι γνώστης του καλού φαγητού, του καλού κρασιού, των όμορφων γυναικών και του αριστοκρατικού σαβουάρ βιβρ. Επίσης, βρίσκεται συχνά μπλεγμένος σε υποθέσεις αμφιβόλου νομιμότητας. Όταν η MI5,του ζητά να βρει ένα χαμένο πίνακα του Γκόγια, εκείνος ελπίζει να τον βρει όντως άλλα για να ξελασπώσει από τα χρέη στα οποία είναι βαθιά πνιγμένος.

«Είναι κραυγαλέα ναρκισσιστής, και η μόνη αλήθεια που γνωρίζει είναι η δική του», λέει ο Ντεπ. «Αυτό που με τράβηξε στο χαρακτήρα είναι η πρόκληση του να μετατρέψω έναν απατεώνα σε έναν άνθρωπο που θα συμπαθήσει το κοινό εντέλει». Μοναδική αδυναμία του Τσάρλς, η σύζυγος του Τζοάνα, για την οποία θα έκανε τα πάντα- εκτός από το να ξυρίσει το μουστάκι του. Η Γκουίνεθ Πάλτροου είναι η Τζοάνα Μόρντεκαϊ: Η γλυκύτατη γυναίκα του Τσαρλς Τζοάννα, είναι η βραβευμένη με Όσκαρ Γκουίνεθ Πάλτροου. Η Τζοάννα και ο Τσάρλι είναι μαζί από το κολλέγιο. Είναι πολύ έξυπνη- πολύ πιο έξυπνη από τον Τσάρλι.

Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ

(The Theory of Everything)
Βιογραφική 
Ωρα έναρξης : 10 (αιθ.2) Διάρκεια: 123’
Πρωταγωνιστούν: Εντι Ρέντμεϊν, Φελίσιτι Τζόουνς, Εμιλι Γουότσον Σκηνοθεσία: Τζέιμς Μαρς Σενάριο: Ανθονι ΜακΚάρτεν Παραγωγή: Τιμ Μπέβαν, Λίσα Μπρους, Ερικ Φέλνερ, Ανθονι ΜακΚάρτεν Φωτογραφία: Μπενουά Ντελόμ Μοντάζ: Τζινξ Γκόντφρεϊ Μουσική: Γιόχαν Γιόχανσον

Η ζωής ενός εκ των μεγαλυτέρων μυαλών της σύγχρονης ιστορίας, αυτής του αστροφυσικού Στίβεν Χόουκινγκ, που γνώρισε τον έρωτα στο πρόσωπο μιας συμφοιτήτριας του στο Κέμπριτζ, της Τζέιν Γουάιλντ. Ένας απόλυτα υγιής κι ενεργός νεαρός, από την ηλικία των 21 ο Στίβεν θα ξεκινήσει μια άνιση μάχη με μια σπάνια ασθένεια που σταδιακά θα τον αφήσει παράλυτο.

Με την ακούραστη Τζέιν στο πλάι του, όμως, ο Χόουκινς έθεσε νέους κανόνες στη φαρμακευτική και την επιστήμη, πετυχαίνοντας περισσότερα από ότι είχε ονειρευτεί. Υποψήφια για 5 Οσκαρ, η βιογραφία του Στίβεν Χόκινγκ με τη ματιά του οσκαρικού Τζέιμς Μαρς. ΧΡΥΣΗ ΣΦΑΙΡΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ (ΔΡΑΜΑ)-ΕΝΤΙ ΡΕΝΤΜΕΪΝ ΧΡΥΣΗ ΣΦΑΙΡΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ–ΓΙΟΧΑΝ ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ

Ο Χρόνος υπήρξε πάντα αγαπημένο θέμα του αστροφυσικού Στίβεν Χόκινγκ, προκειμένου να προσδιορίσει την αρχή και το τέλος του σύμπαντος, καθώς και ό,τι συντελείται ενδιαμέσως. Μάλιστα, το θέμα του χρόνου άρχισε να τον αφορά και σε προσωπικό επίπεδο, όταν στα 21 του χρόνια, το 1963, διαγνώστηκε με τη Νόσο του Κινητικού Νευρώνα και του έδωσαν μόνο δύο χρόνια ζωής. Εκείνος, σε πείσμα όλων των προγνώσεων, ήθελε περισσότερο χρόνο ζωής, ακόμα κι αν αυτό συνεπαγόταν απώλεια ομιλίας και κίνησης. Και πολύτιμος σύντροφος ζωής του ήταν η γυναίκα του, Τζέιν Γουάιλντ, ένα πολύ δυνατό μυαλό, που αφοσιώθηκε στον Στίβεν και στην οικογένεια που δημιούργησαν.

Ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, συνέχισε να αναζητά τα όρια της θεωρητικής φυσικής και σύντομα το όνομά του εμφανιζόταν σε αναζητήσεις που εμπεριείχαν και εκείνο του Άλμπερτ Αϊνστάιν. Το ανανεωμένο βιβλίο του καθηγητή «Σύντομη Ιστορία του Χρόνου» έχει πουλήσει πάνω από 10 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Ο παραγωγός και σεναριογράφος Άντονι ΜακΚάρτεν διάβασε το βιβλίο της Τζέιν Χόκινγκ και ενθουσιάστηκε με την «...υπέροχη ιστορία αγάπης ανάμεσα σε δύο πολύ έντονα και ευφυή μυαλά που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τόσο τους φυσικούς περιορισμούς της ασθένειας όσο και τη δόξα που ήρθε στη ζωή τους. Με την πάροδο των δεκαετιών η αγάπη τους εξελίχτηκε και πήρε μια ανορθόδοξη τροπή προκειμένου να επιβιώσει. Πρόκειται για μια ιστορία αγάπης χωρίς προηγούμενο. [...] Η Τζέιν έκανε κάτι μοναδικό.

Επέλεξε να παντρευτεί τον Στίβεν και να συμπορευτεί μαζί του. Αυτό ήταν καθοριστικό για τον Στίβεν, καθώς, όπως παραδέχεται κι ο ίδιος, ζούσε σε μια μαύρη τρύπα εκείνη την περίοδο. Μόλις ξεκινούσε τη ζωή του και ενημερώνεται πως αυτή θα λήξει πολύ σύντομα. Παρά τις όποιες αμφιβολίες, με την Τζέιν ξεκίνησαν έναν χαρούμενο και αισιόδοξο γάμο. Με τη βοήθεια της Τζέιν ξεπέρασε την κατάθλιψή του και, έχοντας τη δαμόκλειο σπάθη του θανάτου από πάνω του, έβαλε τα δυνατά του να επιταχύνει τις πνευματικές του διεργασίες. Πολύ σύντομα εξελίχθηκε ως αστροφυσικός. Στην ταινία βλέπουμε την αντίστροφη πορεία που ακολουθεί η διανοητική του εκτόξευση σε σχέση με τη φυσική του κατάρρευση.»

BARBIE: ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΙΓΚΗΠΙΣΣΑ

(Barbie in Princess Power)
Παιδική, animation
Ωρα έναρξης : 7.30 (αιθ.1) Διάρκεια: 70’
Ακούγονται οι φωνές: Κατερίνα Γκίργκις, Λίλα Μουτσοπούλου, Νίκος Νίκας, Χρήστος Συριώτης, Γιώργος Ματαράγκας, Σία Κοσκινά, Στεφανία Φιλιάδη, Ιφιγένεια Στάικου, Βάσω Κατσικέρου, Χριστέλλα Γκιζέλη, Ανδρέας Ρήγας Σκηνοθεσία: Μαρία Πλακίδη Μετάφραση: Χαρά Ζησιμάτου Υπεύθυνος Παραγωγής: Μιχάλης Αχλαδιώτης Studio Ηχογράφησης: Sierra Post

Η Κάρα είναι μια συνηθισμένη σύγχρονη πριγκίπισσα που ζει μια κανονική ζωή. Όταν μια μαγική πεταλούδα τη φιλήσει, η Κάρα θα αποκτήσει δυνάμεις που της επιτρέπουν να μεταμορφώνεται σε Σούπερ Πριγκίπισσα, δηλαδή στο δυναμικό alter ego της, που πετάει συνεχώς γύρω από το βασίλειο προκειμένου να το προστατεύει, πολεμώντας το έγκλημα. Σύντομα, όμως, η ζηλιάρα ξαδέρφη της Κάρα, Κορίν, αιχμαλωτίζει την πεταλούδα και μεταμορφώνεται σε Νταρκ Σπαρκλ, την αντίζηλο της Σούπερ Πριγκίπισσας. Η θεαματικών αναμετρήσεων αντιδικία τους μεταφέρεται στον ουρανό, ώσπου συνειδητοποιούν ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός του βασιλείου. Θα βάλουν τα δύο κορίτσια στην άκρη τις διαφορές τους για να συνεργαστούν ενάντια στο κοινό κακό;

ΠΡΟΣΕΧΩΣ

ΠΕΜΠΤΗ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015
JUPITER ASCENTING

ΠΕΜΠΤΗ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015
50 ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΚΡΙ

ΠΕΜΠΤΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΚΟΠΕΥΤΗΣ

ΠΕΜΠΤΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015
ΜΠΟΜΠ Ο ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΚΗΣ 3D

ΠΕΜΠΤΗ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015
FAST & FURIOUS 7

ΠΕΜΠΤΗ 14 ΜΑΪΟΥ 2015
MAD MAX: FURY LOAD FAST 3D

Ροή ειδήσεων

Στις 25 Απριλίου ξεκινά το εορταστικό ωράριο στα εμπορικά καταστήματα για την περίοδο του Πάσχα

Πριν από 4 ημέρες

Μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς την Τρίτη του Πάσχα

Πριν από 4 ημέρες

Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων τη Δευτέρα

Πριν από 4 ημέρες

Ανακοίνωση του Δήμου Αρταίων για το Open Mall

Πριν από 6 ημέρες

Αρτινών Συνεργασία: Αλήθειες και ψέματα για το πως φτάσαμε στο Open Mall

Πριν από 6 ημέρες

Υποχρεώσεις των ιδιοκτητών και αναδόχων ζώων συντροφιάς του Δήμου Αρταίων

Πριν από 6 ημέρες

Οι υποχρεώσεις των δημοτών σχετικά με τα απόβλητα κηπουρικών εργασιών

Πριν από 6 ημέρες

Καθαρισμός οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων εν όψει της αντιπυρικής περιόδου 2024

Πριν από 1 εβδομάδα

Ανοιχτή συζήτηση και ενημέρωση για την εξέλιξη του OPEN MALL

Πριν από 1 εβδομάδα

Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Βασ. Κωνσταντίνου για εργασίες σκυροδέτησης

Πριν από 2 εβδομάδες

Περιφερειακό Συμβούλιο: Ενημέρωση για παραλιακό άξονα, σύνδεση Ιόνιας με Πρέβεζα

Πριν από 2 εβδομάδες

Θέατρο: "Δωδέκατη νύχτα" του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ από το Σκουφά

Πριν από 2 εβδομάδες

Άρτα: Ασθενής απειλούσε με ψαλίδι νοσηλευτές - Συνελήφθη μετά από πυροβολισμό στον αέρα

Πριν από 2 εβδομάδες

Οι δυο μεγάλες αλλαγές στον φετινό ΕΝΦΙΑ - Άρχισε η ανάρτηση των εκκαθαριστικών

Πριν από 2 εβδομάδες

Aυτοί είναι οι 10 Έλληνες δισεκατομμυριούχοι στη λίστα του Forbes

Πριν από 3 εβδομάδες

Eurostat: Αυξήθηκε στο 3,4% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Μάρτιο – Στο 2,4% στην ευρωζώνη

Πριν από 3 εβδομάδες

Ανακαινίζω - Νοικιάζω: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις αιτήσεις - Ποια είναι τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις

Πριν από 3 εβδομάδες

Ομόφωνα ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2024 απο το Δ.Σ. Ζηρού

Πριν από 3 εβδομάδες

Παράταση προθεσμίας στην υποβολή των αιτήσεων για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2024»

Πριν από 3 εβδομάδες

Παραχώρηση 171 στρεμμάτων για την αξιοποίηση του χώρου της πίστας Motocross

Πριν από 1 μήνα

Οpen Mall: «Στόχος η δημιουργία μιας πόλης που αναδεικνύει την ομορφιά της καθημερινής ζωής των κατοίκων»

Πριν από 1 μήνα

Κλειστό το διατραπεζικό σύστημα συναλλαγών 29 Μαρτίου και 1 Απριλίου

Πριν από 1 μήνα

Βαλτιμόρη: Νεκροί θεωρούνται οι έξι αγνοούμενοι - Συνεχίζονται οι έρευνες

Πριν από 1 μήνα

Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων

Πριν από 1 μήνα

Θέατρο: "Φτυστός ο μακαρίτης" από την θεατρική ομάδα Υπόθεση 19

Πριν από 1 μήνα

Θρίλερ στα Ιωάννινα: Βρέθηκε σορός άνδρα μέσα σε σακούλα σκουπιδιών

Πριν από 1 μήνα

Όλο το TAXIS στο myAADE app: Η νέα εφαρμογή για άμεση και εύκολη πρόσβαση σε ψηφιακές υπηρεσίες από το κινητό

Πριν από 1 μήνα

Κούλουμα: Βούλιαξε η Κορωνησία! (φωτο)

Πριν από 1 μήνα

Σφοδρή χαλαζόπτωση στην πόλη της Άρτας

Πριν από 1 μήνα

Το «ρομποτάκι» της ΑΑΔΕ κατά της φοροδιαφυγής: Αυτόματα η διασταύρωση τραπεζικών καταθέσεων, θυρίδων, e-wallet και φορολογικών δηλώσεων

Πριν από 2 μήνες

Επικοινωνήστε μαζί μας

Στείλτε το άρθρο με e-mail