Πολιτισμός

Όλα έτοιμα για το 2ο TZOUMERKA X FESTIVAL

Δημοσίευση: 29.07.2015, 13:19 | Τελευταία ενημέρωση: 29.07.2015, 13:19

Μετά από πολύμηνη προετοιμασία και την προτροπή πολλών φίλων του TZOUMERKA X FESTIVAL, ο Αθλητικός Όμιλος Δόξα Άρτας με τη διαχείριση του Ορεινού Καταφυγίου Σταυρός, διοργανώνουν το 2ο TZOUMERKA X FESTIVAL, υπό την αιγίδα του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων – Περιστερίου & Χαράδρας Αράχθου και του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων.

Πέρσι στο πρώτο 1ο TZOUMERKA X FESTIVAL οι φίλοι των Τζουμέρκων απόλαυσαν ορεινές αθλητικές δραστηριότητες, μηχανοκίνητες και όχι μόνο, στο μοναδικό φυσικό περιβάλλον των Τζουμέρκων, καθώς και ξεχωριστά μουσικά σχήματα που ταξίδεψαν τη σκέψη στα μονοπάτια των ονείρων μας ! Έτσι σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε το νέο πρόγραμμα του 2ου TZOUMERKA X FESTIVAL.

Το 2ο TZOUMERKA X FESTIVAL (TXF) είναι τριήμερο και θα διεξαχθεί την Παρασκευή 7, Σάββατο 8 & Κυριακή 9 Αυγούστου 2015 στο χώρο του Ορεινού Καταφυγίου Σταυρός στη θέση Λιβάδι Σταυρού Θεοδωριάνων, στο 7ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αθαμανίου – Θεοδωριάνων.

Αναλυτικά :

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Το πρόγραμμα ξεκινάει το πρωί με πεζοπορία στους εντυπωσιακούς φυσικούς Καταρράκτες (Σούδα) Θεοδωριάνων. Οι Καταρράκτες είναι από τους λίγους μόνιμης ροής στην Ελλάδα! Με την πτώση των νερών τους από τα 25 μέτρα ασβεστολιθικού βράχου και με την υδρονέφωση που παράγεται, δημιουργούν ένα μοναδικό μικροκλίμα που δροσίζει το ελατόδασος, τα πρόσωπα και το σώμα των επισκεπτών του! Η πεζοπορία είναι εύκολη και δεν απαιτεί φυσική κατάσταση. Διαρκεί 45’ από το παλιό μονοπάτι και μπορεί να μειωθεί αν κάποιος φτάσει με το αυτοκίνητο από τον αγροτικό δρόμο που συναντιέται με το μονοπάτι στα μισά της διαδρομής. Η συνάντηση για εκκίνηση θα γίνει 11:00π.μ στην κεντρική πλατεία Θεοδωριάνων, κάτω από τον αιωνόβιο πλάτανο.

Μετά την πεζοπορία επιστροφή στα Θεοδώριανα, ξεκούραση και αναχώρηση για το Λιβάδι στο χώρο του TXF όπου θα γίνει και εγκατάσταση των σκηνών για τη διανυκτέρευση. Το απόγευμα και ώρα 16:00μ.μ θα ξεκινήσει με ομιλίες στο Ορεινό Καταφύγιο Σταυρός που θα αφούν: 1) Ενημέρωση των επισκεπτών για το Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων. 2) Ομιλία με θέμα (Καλλιέργεια αρωματικών φυτών). 3) Ομιλία με θέμα (Κοινωνικοί συνεταιρισμοί).

Μετά από κάθε ομιλία θα υπάρχει συζήτηση με τους φίλους που θα τις παρακολουθήσουν. Αργότερα το βράδυ ο Σύλλογος «Ορεινοί» Θεοδωριάνων θα προβάλει slides περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος με θέματα της περιοχής των Τζουμέρκων.

Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Το πρωί του Σαββάτου και ώρα 10:00π.μ ξεκινά επίδειξη αναρρίχησης σε χαμηλό βράχο (bouldering). 

Οι φίλοι του TFX θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν σε χαμηλό βράχο μέχρι 2,5 μέτρα τεχνικές πιασίματος βράχου με καθοδήγηση από έμπειρους αναρριχητές. Κατόπιν θα γίνει επίδειξη Rappel (καταρρίχηση). Η καταρρίχηση είναι η τεχνική κατάβασης από βράχο μετά την αναρρίχηση.

Λίγο αργότερα στο χώρο γύρο από TXF θα πραγματοποιηθεί επίδειξη οχημάτων 4χ4, που μπορούν να παρακολουθήσουν και να απολαύσουν όλοι!

Το απόγευμα ξεκινάει ο Αγώνας Δρόμου – Αθαμάνιος Διαδρομή
Ο αγώνας δρόμου διεξάγεται σε μια πανέμορφη διαδρομή μέσα στην άγρια φύση των Τζουμέρκων, προσφέροντας σε πολλά σημεία μια ανεπανάληπτη θέα. Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής εκτείνεται σε δάσος από έλατα, καρυδιές και καστανιές και πραγματοποιείται υπό άριστες κλιματικές συνθήκες για την εποχή, διευκολύνοντας την προσπάθεια των αθλητών.

Σημειώνεται ότι η διαδρομή είναι ασφαλτοστρωμένη, σε όλο το μήκος της. Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί το Σάββατο 8 Αυγούστου στις 18:00, στην πλατεία του Τετρακώμου (υψόμετρο 885 μ.). Οι δρομείς αφού καλύψουν τη διαδρομή των 12,2 χλμ. θα τερματίσουν στην πλατεία του Αθαμανίου (υψόμετρο 756 μ.) ενώ το μέγιστο υψόμετρο κατά τη διάρκεια του αγώνα είναι 1051 μ. Μετά το πέρας του αγώνα, θα ακολουθήσει στην κεντρική πλατεία του Αθαμανίου φαγητό με τοπικά παραδοσιακά εδέσματα. Κάθε αθλητής με το νούμερο συμμετοχής του, μπαίνει ταυτόχρονα σε κλήρωση για δώρα, προσφορά της διοργάνωσης.

Αργά το απόγευμα αρχίζει το μουσικό μέρος του TFX. Την μουσική έναρξη του FEST θα κάνει η μοναδική ομάδα κρουστών KrotalArta. Αμέσως μετά o Χρήστος Νινιός .

Τέλος χωρίς συστάσεις. ΘΕΟΔΟΣΙΑ ΤΣΑΤΣΟΥ !!! Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΡΟΚ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ !!! με την ανυπέρβλητη φωνή, θα κλείσει το πρόγραμμα του 2ου TZOUMERKA X FESTIVAL !!!

Κυριακή 9 Αυγούστου 2015
Η μέρα ξεκινά με ορεινή πεζοπορία προς την κορυφή Περδικόβρυση 1510 μ. Εκκίνηση από το χώρο του TXF ώρα 10:00 με πεζοπορική διαδρομή 5 χιλιομέτρων.

Το μεσημέρι μετά την επιστροφή των πεζοπόρων από την κορυφή Περδικόβρυση και την επίδειξη των 4χ4 κλείνει και το μέρος των ορεινών δραστηριοτήτων του φεστιβάλ.

Το TZOUMERKA X FESTIVAL θα τελειώσει με γλέντι Ηπειρώτικης παραδοσιακής μουσικής από ζυγιά Ηπειρωτών καλλιτεχνών. Η Ηπειώτικη παράδοση παρούσα στο φυσικό της περιβάλλον !!! 

Θέλουμε να κάνουμε γνωστό σε όλους τους φίλους του φεστιβάλ, ότι όσοι θα έχουν εισιτήρια της συναυλίας του Σαββάτου, η κατασκήνωση στο χώρο του TZOUMERKA X FESTIVAL μετά από άδεια του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων και του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων – Περιστερίου & Χαράδρας Αράχθου θα είναι δωρεάν.

Στο χώρο του TXF λειτουργούν βασικές λειτουργίες Camping (wc,νιπτήρες) για την εξυπηρέτηση των φίλων του TZOUMERKA X FESTIVAL.

Χορηγοί επικοινωνίας και αυτής της εκδήλωσης είναι ο OrangeRadio και ο OrangeNews

Ροή ειδήσεων

Στις 25 Απριλίου ξεκινά το εορταστικό ωράριο στα εμπορικά καταστήματα για την περίοδο του Πάσχα

Πριν από 2 ημέρες

Μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς την Τρίτη του Πάσχα

Πριν από 2 ημέρες

Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων τη Δευτέρα

Πριν από 2 ημέρες

Ανακοίνωση του Δήμου Αρταίων για το Open Mall

Πριν από 4 ημέρες

Αρτινών Συνεργασία: Αλήθειες και ψέματα για το πως φτάσαμε στο Open Mall

Πριν από 4 ημέρες

Υποχρεώσεις των ιδιοκτητών και αναδόχων ζώων συντροφιάς του Δήμου Αρταίων

Πριν από 4 ημέρες

Οι υποχρεώσεις των δημοτών σχετικά με τα απόβλητα κηπουρικών εργασιών

Πριν από 4 ημέρες

Καθαρισμός οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων εν όψει της αντιπυρικής περιόδου 2024

Πριν από 6 ημέρες

Ανοιχτή συζήτηση και ενημέρωση για την εξέλιξη του OPEN MALL

Πριν από 6 ημέρες

Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Βασ. Κωνσταντίνου για εργασίες σκυροδέτησης

Πριν από 2 εβδομάδες

Περιφερειακό Συμβούλιο: Ενημέρωση για παραλιακό άξονα, σύνδεση Ιόνιας με Πρέβεζα

Πριν από 2 εβδομάδες

Θέατρο: "Δωδέκατη νύχτα" του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ από το Σκουφά

Πριν από 2 εβδομάδες

Άρτα: Ασθενής απειλούσε με ψαλίδι νοσηλευτές - Συνελήφθη μετά από πυροβολισμό στον αέρα

Πριν από 2 εβδομάδες

Οι δυο μεγάλες αλλαγές στον φετινό ΕΝΦΙΑ - Άρχισε η ανάρτηση των εκκαθαριστικών

Πριν από 2 εβδομάδες

Aυτοί είναι οι 10 Έλληνες δισεκατομμυριούχοι στη λίστα του Forbes

Πριν από 3 εβδομάδες

Eurostat: Αυξήθηκε στο 3,4% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Μάρτιο – Στο 2,4% στην ευρωζώνη

Πριν από 3 εβδομάδες

Ανακαινίζω - Νοικιάζω: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις αιτήσεις - Ποια είναι τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις

Πριν από 3 εβδομάδες

Ομόφωνα ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2024 απο το Δ.Σ. Ζηρού

Πριν από 3 εβδομάδες

Παράταση προθεσμίας στην υποβολή των αιτήσεων για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2024»

Πριν από 3 εβδομάδες

Παραχώρηση 171 στρεμμάτων για την αξιοποίηση του χώρου της πίστας Motocross

Πριν από 1 μήνα

Οpen Mall: «Στόχος η δημιουργία μιας πόλης που αναδεικνύει την ομορφιά της καθημερινής ζωής των κατοίκων»

Πριν από 1 μήνα

Κλειστό το διατραπεζικό σύστημα συναλλαγών 29 Μαρτίου και 1 Απριλίου

Πριν από 1 μήνα

Βαλτιμόρη: Νεκροί θεωρούνται οι έξι αγνοούμενοι - Συνεχίζονται οι έρευνες

Πριν από 1 μήνα

Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων

Πριν από 1 μήνα

Θέατρο: "Φτυστός ο μακαρίτης" από την θεατρική ομάδα Υπόθεση 19

Πριν από 1 μήνα

Θρίλερ στα Ιωάννινα: Βρέθηκε σορός άνδρα μέσα σε σακούλα σκουπιδιών

Πριν από 1 μήνα

Όλο το TAXIS στο myAADE app: Η νέα εφαρμογή για άμεση και εύκολη πρόσβαση σε ψηφιακές υπηρεσίες από το κινητό

Πριν από 1 μήνα

Κούλουμα: Βούλιαξε η Κορωνησία! (φωτο)

Πριν από 1 μήνα

Σφοδρή χαλαζόπτωση στην πόλη της Άρτας

Πριν από 1 μήνα

Το «ρομποτάκι» της ΑΑΔΕ κατά της φοροδιαφυγής: Αυτόματα η διασταύρωση τραπεζικών καταθέσεων, θυρίδων, e-wallet και φορολογικών δηλώσεων

Πριν από 2 μήνες

Επικοινωνήστε μαζί μας

Στείλτε το άρθρο με e-mail