Αγροτικά

Αγρ. Συν. Ακτιν. ΠΥΡΡΟΣ: Θετικοί οι οιωνοί για το ακτινίδιο της Άρτας, αρκεί να προσέξουν οι παραγωγοί

Δημοσίευση: 19.07.2017, 11:05 | Τελευταία ενημέρωση: 09.08.2017, 20:53

Δελτίο Τύπου εξέδωσε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Παραγωγής, Εμπορίας, Διακίνησης & Εξαγωγής Ακτινιδίων "Πύρρος", σχετικά με το φετινό κλίμα που διαμορφώνεται για το ακτινίδιο της Άρτας.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

Παρατηρείται και φέτος το φαινόμενο έμποροι και μεσάζοντες που δραστηριοποιούνται στη περιοχή μας αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, από τώρα να κυκλοφορούν φήμες για υπερπαραγωγή ακτινιδίων και πρόβλημα στη διάθεση για να φοβίσουν τους παραγωγούς προετοιμάζοντας το έδαφος για χαμηλές τιμές.

Όμως αγαπητοί συνάδελφοι - παραγωγοί η πραγματικότητα και οι εξελίξεις αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο. Η φετινή παραγωγή ακτινιδίων στη περιοχή της Άρτας είναι ποσοτικά και ποιοτικά ότι καλύτερο έχει συμβεί τα δέκα τελευταία χρόνια. Με τη δική σας πολύχρονη εμπειρία και γνώση σε συνδυασμό με τις άριστες καλλιεργητικές φροντίδες τα ακτινίδια της Άρτας γίνονται κάθε χρόνο και ποιοτικότερα κεντρίζοντας το ενδιαφέρον αρκετών εμπόρων τόσο της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Η δική μας συμβολή και γνώση είναι να συνεχίσουμε έτσι για τη φετινή παραγωγή ακτινιδίων αλλά και για τα επόμενα χρόνια διορθώνοντας λάθη και παραλείψεις ώστε να διατηρήσουμε την πρωτιά της ποιότητας των ακτινιδίων μας.

Οι δύσκολες οικονομικές καταστάσεις που περνούν οι αγρότες - παραγωγοί στη χώρας μας και οι προσπάθειες που γίνονται με τα απαράδεκτα φορολογικά μέτρα και τις οικονομικές επιβαρύνσεις θα οδηγήσουν στην οικονομική ανέχεια και την καταστροφή του πρωτογενούς τομέα.

Τα γνωστά τερτίπια των μεσαζόντων και εμπόρων που διαδίδουν ψεύδη για να ετοιμάσουν το έδαφος για καταλήστευση των κόπων μας δεν πρέπει να περάσουν.

Στη διεθνή αγορά φέτος υπάρχει μεγάλη έλλειψη ακτινιδίων και από τώρα υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για την απορρόφηση της φετινής παραγωγής σε υψηλές τιμές. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, δημοσιεύματα και επισκέψεις του Συνεταιρισμού μας στην Ιταλία η παραγωγή στη γείτονα χώρα βρίσκεται μειωμένη τουλάχιστον 30% σε σχέση με πέρυσι (λόγω παγετού και μη σωστής γονιμοποίησης καρπών). Αντίστοιχα στοιχεία υπάρχουν και για περιοχές της Ελλάδας, κυρίως σε περιοχές της Κατερίνης, των Γιαννιτσών και της Έδεσσας.

Ο Συνεταιρισμός μας στην έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποίησε πρόσφατα ομόφωνα αποφάσισε:

  • Να έρθει σε επαφή με τους ακτινιδοπαραγωγούς του νομού μας για άμεση και έγκαιρη ενημέρωση τους για το ευνοϊκό κλίμα που διαμορφώνεται για τη φετινή σοδειά.
  • Να διοργανώσει συγκέντρωση όλων των ακτινιδοπαραγωγών του νομού μας για ενημέρωση και λήψη άμεσων αποφάσεων για απόκρουση των προσπαθειών των εμπόρων και μεσαζόντων για εξαγορά των ακτινιδίων σε χαμηλές τιμές με πίστωση και τα γνωστά φέσια.
  • Να έρθει σε επαφή με τους παραγωγούς των άλλων περιοχών που καλλιεργούν ακτινίδια για συνεννόηση και δημιουργία κοινού μετώπου αντιμετώπισης της κατάστασης.
  • Να συναντηθεί με όσο το δυνατόν περισσότερους εμπόρους Έλληνες και του εξωτερικού για τη δημιουργία ενός κλίματος προς όφελος των ακτινιδίων, ώστε να διατηρηθεί η υψηλή ποιότητα αυτών, από τους ανθρώπους που τα καλλιεργούν.
  • Να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους υπεύθυνους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για ενημέρωση γύρω από την παραγωγή και τη εμπορία των ακτινιδίων στην Άρτα και στη χώρα μας γενικότερα και να τους πείσει για την αναγκαιότητα λήψης μέτρων για την ελεύθερη διακίνηση των ακτινιδίων και γενικότερα των αγροτικών προϊόντων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα πλαίσια του ελεύθερου εμπορίου και ανταγωνισμού. Επίσης κρίνεται αναγκαία η εγκατάλειψη της πολιτικής που εφαρμόσθηκε την περσινή χρονιά αποκλειστικά για το ακτινίδιο, παρεμποδίζοντας την εξαγωγή αυτών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.
  • Να καλέσει όλους τους ακτινιδοπαραγωγούς της Άρτας να στηρίξουν τις προσπάθειες του Συνεταιρισμού μας, για υψηλής ποιότητας παραγωγή που θα έχει ως αποτέλεσμα την υψηλή τιμή στο προϊόν και κατά συνέπεια ικανοποιητικό κέρδος στον παραγωγό.
  • Ο Συνεταιρισμός μας, υπόσχεται ότι με κάθε μέσο και τρόπο θα παλέψει και θα αγωνιστεί με τα μέλη του και όλους τους παραγωγούς της Άρτας, για να παραμείνει δυναμική η καλλιέργεια των ακτινιδίων στη περιοχή μας καθώς και να ανατραπούν και φέτος τα σχέδια των εμπόρων και μεσαζόντων για χαμηλές τιμές.

Αγροτικός Συνεταιρισμός Παραγωγής, Εμπορίας, Διακίνησης & Εξαγωγής Ακτινιδίων Δ. Αρταίων "ΠΥΡΡΟΣ"

Για να σχολιάσετε δεν είναι απαραίτητο να κάνετε εγγραφή. Συμπληρώστε ένα όνομα, μία ηλεκτρονική διεύθυνση και επιλέξτε «I'd rather post as a guest». Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.

Ροή ειδήσεων

Δύο νεκροί και 39 τραυματίες από τον σεισμό στο ιταλικό νησί Ίσκια

Πριν από 56 λεπτά

Δυνατότητα ρύθμισης οφειλών προς Δήμους έως 100 δόσεις

Πριν από 59 λεπτά

"Ένα εξοχικό παρακαλώ" στο θέατρο κάστρου της Άρτας

Πριν από 1 ημέρα

"Λευκή νύχτα" στην Πρέβεζα το Σάββατο το βράδυ

Πριν από 1 ημέρα

Η Σερβία ανακάλεσε το σύνολο του διπλωματικού της προσωπικού στα Σκόπια

Πριν από 1 ημέρα

Μασσαλία: 35χρονος έπεσε με βαν σε δύο στάσεις λεωφορείου - Μια νεκρή

Πριν από 1 ημέρα

Aπεβίωσε η δημοφιλής ηθοποιός Ζωή Λάσκαρη

Πριν από 4 ημέρες

Εξοικονομώ κατ' Οίκον: Πάνω από 6.000 οι δικαιούχοι

Πριν από 4 ημέρες

Σιέρα Λεόνε: 400 νεκροί και 600 αγνοούμενοι από τις πλημμύρες

Πριν από 4 ημέρες

Τριήμερο πένθος στην Ισπανία μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη

Πριν από 4 ημέρες

Ως 31 Αυγούστου θα αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Πριν από 5 ημέρες

Περισσότερα από 1 εκατ. στρέμματα έχουν γίνει στάχτη στην Πορτογαλία

Πριν από 5 ημέρες

Στο Κομμένο αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Πριν από 1 εβδομάδα

Μεγάλη πτώση των μεταναστευτικών ροών, με ξαφνική στροφή προς την Ισπανία

Πριν από 1 εβδομάδα

Σιέρα Λεόνε: Toυλάχιστον 320 νεκροί - Καταπλακώθηκαν από τόνους λάσπης

Πριν από 1 εβδομάδα

Μειώνεται διαρκώς ο πληθυσμός της Ελλάδας - «το πολύ» 8,9 εκάτ. ως το 2050

Πριν από 1 εβδομάδα

55χρονος δρομέας έπαθε ανακοπή στην «Αθαμάνιο Διαδρομή»

Πριν από 1 εβδομάδα

Από 21 Αυγούστου αιτήσεις για το Κοινωνικό Φροντιστήριο στο Δήμο Αρταίων

Πριν από 1 εβδομάδα

Β. Οικονόμου: Λουκέτο και στα χειρουργεία του Νοσοκομείου Άρτας

Πριν από 1 εβδομάδα

Προχωρούν οι διαδικασίες για τις μελέτες κατασκευής του Επιχειρηματικού Πάρκου Άρτας

Πριν από 1 εβδομάδα

Έργα που υλοποιούνται στην ΠΕ Άρτας

Πριν από 1 εβδομάδα

Δεκαέξι ευρωπαϊκές χώρες αγγίζει το σκάνδαλο με τα μολυσμένα αυγά

Πριν από 2 εβδομάδες

Για 3η ημέρα καίνε οι φωτιές στην Αλβανία, περασαν και στη Θεσπρωτία

Πριν από 2 εβδομάδες

Κίνα: Τουλάχιστον 36 νεκροί σε δυστύχημα με λεωφορείο

Πριν από 2 εβδομάδες

Τεράστιες περιβαλλοντικές συνέπειες από τα 22 δισ. αποτσίγαρα των Ελλήνων

Πριν από 2 εβδομάδες

700.000 μολυσμένα αυγά έχουν διοχετευθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο

Πριν από 2 εβδομάδες

Αυριο Πέμπτη η κηδεία της Αρλέτας που έφυγε στα 72 της χρόνια

Πριν από 2 εβδομάδες

Ανοδικά συνεχίζουν να κινούνται οι αφίξεις στα Ελληνικά αεροδρόμια

Πριν από 2 εβδομάδες

Κίνα: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό

Πριν από 2 εβδομάδες

Γιγαντώνονται τα χρέη προς το Δημόσιο, στα 5,47 δις ευρώ τα ληξιπρόθεσμα προς το Δημόσιο μόνο κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους

Πριν από 2 εβδομάδες

Περισσότερο σχολιασμένα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Στείλτε το άρθρο με e-mail